ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο… σοκ στη Μεσσηνία με 62χρονη ασθενή που παίρνει 205 ευρώ το μήνα να ζει –ξανά- χωρίς ρεύμα!

0

kapraloy-spiti

ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ, ζει από την Τετάρτη στο ετοιμόρροπο σπίτι της στην Εύα της Μεσσήνης, η 62χρονη Ιωάννα Καπράλου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η ηλικιωμένη γυναίκα η οποία έχει περιέλθει σε απόγνωση, πρέπει να ζήσει με τα 205 ευρώ από τη σύνταξη χηρείας που παίρνει, ύστερα από το θάνατο του συζύγου της και με αυτά, να πληρώσει τρόφιμα, φάρμακα, λογαριασμούς και όσα χρειάζεται καθένας από εμάς, για να μην πάψει να… χτυπά η καρδιά του! Η καθημερινότητα, μαρτύριο και η βία στην περίπτωσή της, βρίσκει την πραγματική της έννοια, αφού η φτώχεια, είναι αναμφισβήτητα, η χειρότερη μορφή της!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η κα Καπράλου, έχει να πληρώσει πολλά χρόνια τη ΔΕΗ και αυτό, επειδή απ’ όταν αρρώστησε ο σύζυγός της, ξεκίνησαν τα προβλήματα, τα οποία φυσικά, γιγαντώθηκαν με το θάνατό του. Πέρυσι, κάπου κοντά στο Πάσχα, είχε μείνει χωρίς το απαραίτητο για όλους μας αγαθό, για δύο περίπου μήνες, όμως οι αγώνες που είχαν ως αποτέλεσμα την επαναφορά του ρεύματος, ξεχάστηκαν γρήγορα κι έτσι, για μια ακόμη φορά έχουμε τα… ίδια! Την περασμένη Κυριακή, άγνωστοι μπήκαν στο παλιό και σε κακή κατάσταση σπίτι της γυναίκας, το οποίο έκαναν άνω… κάτω για να βρουν λίγα χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα, φεύγοντας ωστόσο, άπραγοι! Ακόμη, τα λιγοστά ρούχα και τα υπάρχοντά της, είναι μέχρι σήμερα σε σωρούς στο κρεβάτι, αφού η υγεία της, την εμποδίζει να κάνει και τα πιο απλά… πράγματα! Το αναπνευστικό, η υπέρταση, το πρόβλημα στα μάτια, η αδυναμία και οι κακουχίες, έχουν… καταντήσει τη γυναίκα, ζωντανή… νεκρή και αποφασισμένη για όλα, αφού μιλώντας στη «Φ» για την κατάσταση την οποία για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζει, δηλώνει τόσο απελπισμένη, που δεν θέλει να συνεχίσει να ζει… «Μου έρχεται να βάλω βενζίνη να καώ και να το κάψω! Έχω απελπιστεί, δεν μπορώ άλλο…», είπε με αναφιλητά η 62χρονη, η οποία ζει έναν εφιάλτη!

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ… ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ!!!

«Το μόνο μου εισόδημα, είναι 205 ευρώ που παίρνω σύνταξη από τον άντρα μου. Δεν μπορώ να δουλέψω, ούτε το σπίτι μου δεν μπορώ να φτιάξω. Έχω φτάσει σε σημείο να πεινάω, να κόβω μια ντομάτα χαραχτή να τρώω με λίγο λαδάκι… Έχω κουραστεί πάρα πολύ! Ένας θάνατος θα με σώσει», επανέλαβε η γυναίκα, η οποία όσο ζούσε ο άντρας της και ήταν καλύτερα στην υγεία της, προσπαθούσε να είναι τυπική στις υποχρεώσεις της. Πέρυσι, πέρασε από επιτροπές και της διεγράφη μέρος του χρέους, ενώ λόγω της κατάστασης της υγείας της, το ρεύμα επανήλθε, για να… ξανακοπεί την Τετάρτη και να βυθιστεί στα σκοτάδια που απειλούν όχι μόνο τις… φωτεινές στιγμές της καθημερινότητας, αλλά και την ίδια της, τη ζωή. Ακόμη και τα μέλη της επιτροπής χαρακτήρισαν απαράδεκτη τη διακοπή παροχής στο συγκεκριμένο σπίτι, κι όμως, λίγους μήνες μετά, τα λόγια αυτά, μοιάζουν να… έκαναν φτερά.

kapraloy-foreisΤότε, κάποιο στέλεχος της ΔΕΗ, της είχε προτείνει… να πάει να μείνει με τα παιδιά της, μόνο που ο γιός της δουλεύει για 20 ευρώ και η κόρη της έχει έξι παιδιά και αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα μέσα στο… σπίτι της. «Δεν είναι ευκατάστατα τα παιδιά μου. Ο γιος μου δουλεύει για 20 ευρώ και η κόρη μου, που έχει πολλά προβλήματα, έχει 6 παιδιά και έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη για ενδοοικογενειακή βία», δήλωσε η κα Καπράλου, η οποία με τρεμάμενη φωνή, δάκρυα στα μάτια και βαθιά απόγνωση, ζήτησε μέσω της «Φ» να δουν οι εμπλεκόμενοι φορείς την περίπτωσή της και να πράξουν τα δέοντα, αφού δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει έτσι.

Comments are closed.