ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην τελική ευθεία αντιπλημμυρικά του Παμίσου και αντιδιαβρωτική προστασία του Πεταλιδίου

0

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ εξελίσσονται οι απαραίτητες διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα του Παμίσου, με τις μελέτες να προχωρούν και τον ανάδοχο μελετητή να έχει εγκατασταθεί εκτελώντας την πρώτη φάση των τοπογραφικών εργασιών, όπως ανακοίνωσε στην επίσκεψή του στη Μεσσήνη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες.

«Θα υπάρξει μια διαρκής διαβούλευση με το Δήμο και τα στελέχη του, για να μπουν οι προτεραιότητες για τα έργα που θα πρέπει να γίνουν, ώστε αυτά που θα προκύψουν από τις μελέτες, να τύχουν της καθολικής έγκρισης με συναίνεση του Δήμου Μεσσήνης και ιεραρχημένα, να μπορούν να δημοπρατούνται», ανέφερε ο κ. Δέδες, ο οποίος στάθηκε και στη μελέτη αντιδιαβρωτικής προστασίας του Πεταλιδίου.

«Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), θα υποβληθεί προς έγκριση πριν τα Χριστούγεννα, ενώ αυτές τις ημέρες είχαμε την οριστικοποίηση των τεχνικών μελετών της ακτομηχανικής, όπου το μόνο υπόλοιπό μας είναι η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). Με αυτό το δίκτυο παρεμβάσεων και την έκτακτη χρηματοδότηση που θα λάβει ο Δήμος εξαιτίας των πρόσφατων καταστροφών, υπάρχουν πια, ισχυρά εργαλεία στα χέρια του Δήμου, όχι μόνο για την επούλωση πληγών ή συντηρήσεις και βελτιώσεις στα υπάρχοντα δίκτυα υποδομών, αλλά κυρίως για έργα που αφορούν στην αναπτυξιακή του προοπτική», δήλωσε καταληκτικά ο Γιώργος Δέδες, ο οποίος μετά την ανακοίνωση και των εξελίξεων για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος, οι διαδικασίες υλοποίησης του οποίου θα αρχίσουν μέσα στο 2019, ανέφερε πως όλα… αυτά, δεν είναι λόγια στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου.

Γ.Α.

Comments are closed.