ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τον Απρίλιο ξεκινούν τα έργα με συγχρηματοδότηση Πράσινου Ταμείου και Δήμου Καλαμάτας

0

Τον Απρίλιο του νέου χρόνου πρόκειται να αρχίσουν σημαντικά έργα στην Καλαμάτα, που χρηματοδοτούνται από το Πράσινο Ταμείο. Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που εγκρίθηκαν στα μέσα του προηγούμενου μήνα, μετά από πρόταση του Δήμου είναι:

  • Ολοκλήρωση πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου από οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού έως Νέδοντος, την οποίαν υπήγαγε στο χρηματοδοτικό του πρόγραμμα με προϋπολογισμό ένταξης 120.000 ευρώ. Η παρέμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 200.000 ευρώ με το ΦΠΑ και το υπόλοιπο ποσόν θα καλυφθεί από το Δημοτικό Προϋπολογισμό.
  • Ανάπλαση δικτύου οδών και πεζοδρόμων στο Ιστορικό Κέντρο (οδοί Κολοκοτρώνη, Σφακτηρίας, Καπετάν Κρόμπα κ.λπ. και αναβάθμιση υφιστάμενου παιδότοπου). Από το Πράσινο Ταμείο θα προέλθουν 288.000 ευρώ και η συνεισφορά του Δήμου Καλαμάτας από δημοτικούς πόρους θα είναι 356.000 ευρώ. Συνολικός προϋπολογισμός: 644.000 ευρώ με το ΦΠΑ.

Όπως ανέφερε προχθές σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Παν. Νίκας , «η κατασκευή των έργων αναμένεται να ξεκινήσει περί τον προσεχή Απρίλιο. Τα αντίστοιχα χρήματα ο Δήμος Καλαμάτας τα δικαιούται και η κατανομή στους Δήμους είναι αντικειμενική. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα δηλώσει ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου ότι αυτός έκανε τα έργα, ούτε θα έρθει για επιθεώρηση».

Comments are closed.