ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αφιέρωμα στο Ελληνικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα  9-11 Νοεμβρίου στη Στούπα

0

ΤΡΙΗΜΕΡΟ Αφιέρωμα στο Ελληνικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα  διοργανώνει το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη και Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ”, σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.). Στο αφιέρωμα που ξεκινάει την Παρασκευή 9 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, συμμετέχει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας /FILMHOUSE.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στη Στούπα της Δυτικής Μάνης, και θα λάβουν χώρα όλες, στην ταβέρνα «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» του Χρήστου Μπαρμπετσέα.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στο τριήμερο αυτό αφιέρωμα θα συμμετέχουν καταξιωμένα μέλη της  Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.).

Η Βασιλική Κατέρη, ιδρύτρια και Πρόεδρος του Πολιτιστικού ΝΑΡΤΟΥΡΑ, θα ανοίξει τις εκδηλώσεις με καλωσόρισμα και ο Σέργιος Γκάκας, Πρόεδρος της Ε.Λ.Σ.Α.Λ., θα απευθύνει χαιρετισμό. Στο πάνελ των ομιλητών θα παρευρίσκονται οι συγγραφείς: Φίλιππος Φιλίππου, Άννα Δάρδα-Ιορδανίδου, Γιάννης Ράγκος, Γιάννης Πανούσης, Ανδρέας Αποστολίδης, Παναγιώτης Γιαννουλέας καιΔημήτρης Σίμος. Το πάνελ παρουσιάζει και συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης συζήτηση με το κοινό μετά τις ομιλίες, κληρώσεις βιβλίων και ζωντανή μουσική με τον καταξιωμένο μουσικό Παναγιώτη Καραγιώργη. Οι βραδιές θα επιφυλάσσουν ευχάριστες εκπλήξεις!

Τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη γύρω περιοχή, σε χώρους ιστορικής σημασίας (αρχαίας και νεότερης), καθώς και σε σύγχρονα πολιτιστικά μνημεία από την Κατερίνα Εξαρχουλέα–Γεωργιλέα, και Μαρία Θεοδωρακέα.

  • Την Παρασκευή και το Σάββατο οι εκδηλώσεις θα ξεκινάνε στις 7:30 μ.μ. Την Κυριακή στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Κινηματογραφική Προβολή της ταινίας «Ο άνθρωπος του τραίνου» (1958) σε σκηνοθεσίατου Ντίνου Δημόπουλου και σενάριο του Γιάννη Μαρή.

Η ευγενική παραχώρηση της ταινίας έγινε από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας /FILMHOUSE.

Υπεύθυνος για την κινηματογραφική προβολή είναι Παναγιώτης Δρακουλάκος, έφορος Τμήματος Ψηφιακής και Τεχνολογικής Υποστήριξης.

Υπεύθυνος της Ομάδας Συντονισμού είναι ο Παναγιώτης Γιαννουλέας -συγγραφέας Αστυνομικών Μυθιστορημάτων, Έφορος Τμήματος Λογοτεχνίας ΝΑΡΤΟΥΡΑ και μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ.), ο οποίος πρότεινε την ιδέα για αυτό το αφιέρωμα.

Comments are closed.