ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας και προσφοράς στην Καλαμάτα από τα Παιδικά Χωριά SOS

0

ΜΕ ΤΡΟΠΟ ξεχωριστό, έριξε αυλαία το πρώτο τριήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 ετών, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας των Παιδικών Χωριών SOS, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα SOS που στηρίζουν πάρα πολλά παιδιά σε όλη τη χώρα, παράγουν ένα σπουδαίο έργο, ειδικά στον καιρό της κρίσης, με τους Καλαματιανούς να τυγχάνουν των υπηρεσιών του, μέσω των δύο Κέντρων, που βοηθά τόσο στο επίπεδο των γνώσεων, όσο και στην ψυχολογική στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη. «Από μια εθελοντική πρωτοβουλία της Ομάδας Στήριξης, καταφέραμε να φτάσουμε στην ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση», δήλωσε η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου μιλώντας για τις δύο ολοκληρωμένες δομές στήριξης των SOS, αναφερόμενη στις εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή.

Ξεχωριστή, με σημαντικές αναφορές, ήταν η εκδήλωση με τις ομιλίες στο πνευματικό κέντρο της πόλης, ενώ ιδιαίτερος ήταν ο αγώνας δρόμου απόστασης 3 χιλ. από το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (Σ.Δ.Υ.Μ.).
Μεταξύ άλλων, πραγματοποιήθηκε εργαστήρι μουσικού παραμυθιού για παιδιά 4-6 ετών και αφήγηση παραμυθιού στη Δημόσια Βιβλιοθήκη και αγώνας Βόλεϊ Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών στο Κλειστό.
Την Πέμπτη στις 9:30 το βράδυ, η Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, θα προβάλει στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, το έργο «Τα παιδιά της χορωδίας» και την επόμενη Κυριακή, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν θέατρο σκιών και συγκεκριμένα τον «γάμο του Καραγκιόζη» με τον Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο, στο πνευματικό κέντρο Καλαμάτας, στις 6 το απόγευμα, καθώς και την χορευτική και μουσική παράσταση των παιδικών και εφηβικών ομάδων του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεΐκων «Η Πρωτοπορία».

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.