ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή εκδηλώσεις για τη γιορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

0

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Η 120 ΠΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΠΕΝΘΗΜΕΡΟΣ θα είναι ο γιορτασμός του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Αρχίσουν σήμερα παραμονή της γιορτής οι εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Στη Μεσσηνία, κέντρο εορτασμού θα είναι η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (ΠΕΑ), όπου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Από σήμερα έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και την συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η στατική έκθεση θα περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52 + Αdv, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-2 και Τ-6 και Ελικόπτερο Έρευνας -Διάσωσης ΑΒ – 205.

Η Πτέρυγα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

  • Την Τετάρτη 7, την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου από 9 π.μ. έως 5 μ.μ.
  • Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, από 1.30 έως 5 μ.μ.

Επίσης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ, σήμερα στις 9 μ.μ. η 120 ΠΕΑ σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας θα τελέσει Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των Μεσσήνιων Πεσόντων Αεροπόρων, στην Πλατεία Μητρ. Χρυσοστόμου Δασκαλάκη Καλαμάτας (Φραγκόλιμνα).

Αύριο, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου και ώρα 12:15 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί ο  επίσημος εορτασμός με Δοξολογία στο Α/Δ.

Comments are closed.