ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Νίκας περνά στην αντεπίθεση και “ξεμπροστιάζει” τον περιφερειάρχη:  «Ανθρωποφάγος» ο Τατούλης!

0

ΣΥΝΕΧΕΙΑ είχε χθες, η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο στην Περιφέρεια, Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Νίκας, κάλεσε τους δημοσιογράφους το μεσημέρι στο γραφείο του και απάντησε μια προς μια, στις κατηγορίες του κ. Τατούλη, εστιάζοντας στα των απορριμμάτων και εξαπολύοντας παράλληλα, τη δική του… πολιτισμένη επίθεση!

«Εγώ εξακολουθώ να τον θεωρώ συνεργάτη, γιατί οφείλουμε να συνεργαστούμε, έστω και αν έχουμε διαφωνίες σε κάποια πράγματα, λίγα ή πολλά», είπε ο κ. Νίκας με το δικό του, ξεχωριστό τρόπο, χαρακτηρίζοντας ανεξήγητη την επιθετικότητα Τατούλη προς το πρόσωπό του, αλλά και προς τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Δέδε.

«Σε ό,τι με αφορά, αναφέρθηκε και σε ηθικά θέματα, μιλώντας για εισαγγελέα διαφθοράς, όπου γι’ αυτό δεν είναι και ο πλέον αρμόδιος να προτείνει…», σημείωσε με νόημα ο δήμαρχος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως

όση επιθετικότητα και αν υπάρχει, θα πορευτεί στον προεκλογικό αγώνα με πολιτισμένο και ήρεμο τρόπο, αλλά και με επιχειρήματα. Επιχειρήματα, τα οποία χρησιμοποίησε απαντώντας σε όλα για όσα τον κατηγόρησε προχθές από την Καλαμάτα στην  μαραθώνια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο περιφερειάρχης, ξεκινώντας φυσικά, από το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ…  ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!

«Η περίοδος 2010 – 2013, ήταν μια δραματική περίοδος για την πόλη της Καλαμάτας με τα απορρίμματα κι έτσι ξεκινήσαμε μια διαδικασία μεταφοράς, η οποία σταμάτησε γιατί κάναμε εγκατάσταση εργολάβου διαχείρισης, όμως μας έκαψαν τα μηχανήματα το Πάσχα του 2011κι έτσι συνεχίσαμε ξανά την μεταφορά. Για τη συγκεκριμένη διαδικασία μεταφοράς, έγιναν δύο διαγωνισμοί άγονοι, όπως και για τη διαχείριση. Όλα τα χρήματα που εκταμιεύτηκαν είχαν τη σύμφωνη γνώμη του Επιτρόπου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του υπουργείου Εσωτερικών και είχαν και τη σύμφωνη γνώμη της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και, προφανώς, οι απολογισμοί μας ελέγχθηκαν όπως επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο δήμαρχος, ο οποίος προχώρησε στο 2013 και όσα έγιναν τότε, που με το δικό του τρόπο, χρησιμοποίησε στη συνέντευξη για να τον κατηγορήσει, ο Πέτρος Τατούλης. «Προέκυψαν κάποια ζητήματα με τον μεταφορέα στη Φολόη, τα οποία κάποιοι, προσπάθησαν να τα… φορτώσουν στην Καλαμάτα κι έτσι έγιναν δικαστήρια! Τρεις φορές πήγα στον Πύργο για το συγκεκριμένο θέμα, όμως δεν προέκυψε κάτι. Δεν υπάρχει καμία κατηγορία κατά του Δήμου Καλαμάτας. Αντίθετα, για τον περιφερειάρχη, ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν έχει ευθύνη για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, υπάρχει καταδικαστική απόφαση, με την οποία τιμωρήθηκε σε δύο χρόνια φυλακή», δήλωσε ο δήμαρχος απαντώντας και προχωρώντας στην αντεπίθεση! «Κανένας δεν μπορεί να κάνει τον αδιάφορο σε αυτόν εδώ τον τόπο, ιδιαίτερα όταν είναι περιφερειάρχης. Και μια και μιλάμε για μεταφορές, αυτή τη στιγμή, τρεις ή τέσσερις Δήμοι στην Πελοπόννησο, μεταφέρουν απορρίμματα, σήμερα! Σταματώ εδώ γιατί καταλαβαίνω το μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι συνάδελφοι και μάλιστα, χωρίς ουσιαστική βοήθεια. Η Μάνη για παράδειγμα, ξοδεύει όλα τα χρήματά της για τη μεταφορά σκουπιδιών, ώστε να είναι στοιχειωδώς καθαρή η περιοχή και ένα μεγάλο πρόβλημα το υφίσταται η Καλαμάτα», ανέφερε ο κ. Νίκας, τονίζοντας πως αγωνίστηκε να καθαρίσει την Καλαμάτα, με διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. «Και ερχόμαστε έξι χρόνια μετά και μας κατηγορεί ο συνεργάτης μας στη διαχείριση των απορριμμάτων, δηλαδή ο περιφερειάρχης, ο οποίος είναι συνυπεύθυνος. Εγώ, πρέπει να μαζεύω τα σκουπίδια και κάποιος να τα διαχειρίζεται… Και ποιος είναι αυτός ο κάποιος; Ορίζεται από το νόμο», δήλωσε ο Παν. Νίκας που πριν αναλύσει τα της Μαραθόλακκας, για τα οποία έγινε πολύς λόγος από τον Πέτρο Τατούλη, άφησε εναντίον του αιχμές, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ηπείρου, που ξεκίνησε πολύ μετά την Πελοπόννησο και εγκαινιάζει το εργοστάσιό της!

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΔΙΤ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΑΘΟΛΑΚΚΑ!

«Και σας κάνω μια πρόβλεψη: Ούτε το 2020 δε θα γίνει διαχείριση των απορριμμάτων. Το 10μηνο δεν τρέχει… Πρέπει να λήξει η διαδικασία της απαλλοτρίωσης και έχουμε μπροστά μας μια… ανηφόρα που θέλει συνεννόηση», είπε και επεσήμανε σε όλους τους τόνους, πως την Μαραθόλακκα δεν την επέλεξε ο Δήμος Καλαμάτας. «Εκεί, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, γίνεται διαχείριση των απορριμμάτων από μια εταιρεία με 30 περίπου εργαζομένους, που έχουν ένα αποτέλεσμα», είπε, τονίζοντας πως η Καλαμάτα, είναι η μόνη περιοχή της Πελοποννήσου, που δεν ευθύνεται για τα πρόστιμα πολλών εκατ. ευρώ που πληρώνει κάθε μήνα η Ελλάδα στην Ε.Ε. «Η Καλαμάτα, χάρη σε αυτήν την προσπάθεια, η οποία γίνεται και με τη βοήθεια της Περιφέρειας και το αναγνωρίζω, δεν έχει συμμετοχή σε αυτό το μεγάλο εθνικό κόστος.

Εγώ, ως πρόεδρος τη ΠΕΔ από το 2011 μέχρι το 2015 εξέφρασα κάποιες αντιρρήσεις για τον δημόσιο διαγωνισμό, με πνεύμα ευπρέπειας, διαλόγου και συνεννόησης. Σας προκαλώ να βρείτε μια δήλωση που να επιβεβαιώνει το αντίθετο. Όταν όμως το 2015 διαπίστωσα πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και η μισή ήταν με τη ΣΔΙΤ και τον διαγωνισμό και η άλλη μισή ήταν αντίθετη, θεώρησα καθήκον μου να πάω με τη μοναδική και βελτιωμένη κατά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης, λύση. Αν είχα την ευθύνη, θα έκανα κάποια πράγματα διαφορετικά, όπως το χώρο διαχείρισης», δήλωσε ο κ. Νίκας που προχώρησε με συγκεκριμένες καταγγελίες κατά του Πέτρου Τατούλη.

ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ… ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΙΑ!

«Οι δήμαρχοι δεν είναι υποτελείς του περιφερειάρχη να τον εκλιπαρούν για κανένα… εργάκι! Δεν μπορεί να μπαίνει μέσα στους Δήμους να σκορπάει χρήματα, δώθε κείθε, για να έχει μια πολιτική παρουσία και δύναμη ή να επιλέγει κοινότητες που θα χρηματοδοτεί ο ίδιος κατευθείαν, χωρίς να νοιάζεται για τα γενικότερα προβλήματα του κάθε Δήμου! Ούτε οι βουλευτές, είναι πολιτικοί αντίπαλοί του, για να έχει ο καθένας το δικό του… μαγαζί! Εγώ έχω την καλύτερη άποψη και κάθε διάθεση συνεργασίας, όπως έχω αποδείξει και στο παρελθόν και με τον γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, τον κ. Δέδε, ο οποίος θα παραιτηθεί όποτε προβλέπει ο νόμος και με τον κ. Μπουντρούγκα και με τον κ. Γόντικα και, προφανώς, οι προοπτικές για μια άριστη συνεργασία στο μέλλον, όπου μας τάξει ο λαός, νομίζω πως είναι εξαιρετικές, τουλάχιστον σε ανθρώπινο επίπεδο», δήλωσε και στάθηκε σε μερικά κατευθυνόμενα δημοσιεύματα. «Δεν χρωστάνε οι συγγενείς, οι φίλοι μας και τα παιδιά μας στο εξωτερικό, να διαβάζουν δηλώσεις ή να βλέπουν πράγματα που δεν είναι η αλήθεια. Η ανθρωποφαγία πρέπει να εκλείψει ή έστω να περιοριστεί, αφού βλέπω και ενόψει των εθνικών εκλογών, ότι η Ελλάδα θα μεταβληθεί σε ένα χώρο διαπάλης για την εξουσία, παρά το γεγονός ότι είναι μια χώρα ρημαγμένη και χρεοκοπημένη με τεράστια προβλήματα, τα οποία ο λαός ζητάει να τα λύσουμε… Διαφωνούμε; Δεν πειράζει! Στα νεκροταφεία μόνο δεν υπάρχει διαφωνία, στη ζωή και στην πολιτική, όπως και στην κοινωνία προφανώς,  μπορούμε να διαφωνούμε με τρόπο ευπρεπή. Να κρατηθούμε σε ανθρώπινο επίπεδο», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος αναφέρθηκε και στα του Μεγάρου Χορού, το οποίο ο κ. Τατούλης είπε πως δε θα γινόταν αν δεν είχε βοηθήσει αυτός, ως υπουργός Πολιτισμού καθώς και του αεροδρομίου.

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ Ο… ΔΑΚΟΣ

«Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, ως ιδέα, είχε σφοδρές αντιδράσεις αλλά ήταν κάτι οραματικό που ξεκίνησε επί δημαρχοντείας Σταύρου Μπένου και υπουργού Πολιτισμού Θάνου Μικρούτσικου, οπότε και η Καλαμάτα επελέγη ως πόλη του χορού. Σειρά δημάρχων ασχολήθηκαν με το θέμα και βοήθησαν. Εγώ όταν έγινα δήμαρχος βρήκα και τον εργολάβο και ήταν ένα έργο δύσκολο. Κανείς δε διαχειρίζεται τα χρήματα, από τον πατέρα του… και τα έργα ανήκουν σε αυτούς που τα οραματίζονται, τα σχεδιάζουν, να υλοποιούν, τα παραλαμβάνουν και όχι σε αυτούς που τα χρηματοδοτούν…», δήλωσε ο κ. Νίκας, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ο αρχηγός και οι υποτελείς… Για το αεροδρόμιο δε, δεν έχει ευθύνη ο περιφερειάρχης». Μόνο ο εθνικός δρόμος από το αεροδρόμιο μέχρι την Καλαμάτα του ανήκει και αν βρείτε τέτοια είσοδο πουθενά, να έρθετε να μου το πείτε, γιατί αυτό είναι κατάντια, για την οποία ντρεπόμαστε και είναι αυτός αρμόδιος», σημείωσε, ενώ μιλώντας για την ανάγκη αλλαγής στη διαδικασία της δακοκτονίας, άφησε επίσης, ξεκάθαρες αιχμές και κατά του περιφερειάρχη. «Τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά με τον καιρό, αφού η ζέστη και η ηλιοφάνεια δημιουργούν προβλήματα. Πρέπει, λοιπόν, να δούμε τη δακοκτονία που νομίζω πως δεν αντιμετωπίζεται σοβαρά!

Πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να γίνεται διαγωνισμός κάθε τρία χρόνια ώστε να είναι καλύτερος ο προγραμματισμός και να αρχίσει εγκαίρως η διαδικασία, όπως προβλέπουν οι επιστήμονες. Επίσης, πρέπει να εφοδιαστούν με gps τα μηχανήματα των εργολάβων και φυσικά να βγουν και οι γεωπόνοι στα χωράφια», δήλωσε καταληκτικά ο Παναγιώτης Νίκας, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ακολουθήσει τον κ. Τατούλη στην άγονη αντιπαράθεση που επιλέγει για να κρύψει τις δικές του ευθύνες, οι οποίες αποτυπώνονται στην εικόνα της Πελοποννήσου, για την οποία δεν θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι!

Comments are closed.