ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβολή του μουσικού δράματος Les Choristes αύριο από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

0

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΩΝ SOS ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΠΡΟΒΟΛΗ ταινίας αφιερωμένη στα 10 χρόνια σπουδαίας παρουσίας των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα, θα  πραγματοποιηθεί αύριο από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Συγκεκριμένα θα προβληθεί η ταινία «Les Choristes- Τα παιδιά της χορωδίας», αύριο στις 9.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο «Θοδ. Αγγελόπουλος» στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, με είσοδο 4 ετών και ελεύθερη κάτω των 18 ετών.

Πρόκειται για ένα Μουσικό Δράμα του 2004, διάρκειας 97΄, σε σκηνοθεσία Christophe Barratier, με τους Gérard Jugnot, François Berléand, Jean-Baptiste Maunier.

Βρισκόμαστε στο 1948. Ο Κλεμέντ, ένας άνεργος δάσκαλος μουσικής, βρίσκει δουλειά ως επιτηρητής σ’ ένα σωφρονιστικό οικοτροφείο ανηλίκων. Εκεί θα αφυπνιστεί, καθώς η επαφή του με τη σκληρή πραγματικότητα των μαθητών και τις αυστηρότατες μεθόδους του διευθυντή του οικοτροφείου θα τον αναγκάσουν να αναζητήσει διαφορετικούς διαύλους επικοινωνίας με τα παιδιά. Ο Κλεμέντ θα προσπαθήσει να τα εμπνεύσει της Τέχνης και ειδικότερα, της Μουσικής.

Η ταινία αποτελεί άλλη μία απόδειξη της επίδρασης που  μπορεί να έχει η Μουσική σε κάθε ψυχή, ειδικότερα σε αυτές των ατίθασων μαθητών. Η απόγνωσή τους και η σκληρή τους προσπάθεια, τα μυστικά και οι απολαυστικές φάρσες, αποτελούν το όχημα που θα φέρει το θεατή ακόμη πιο κοντά στην αντίληψη πως μέσω της Τέχνης μπορούν να συμβούν τα πραγματικά θαύματα της ζωής.

Το φιλμ ανάμεσα σε πολλές διακρίσεις υπήρξε και υποψήφιο για δύο Όσκαρ (2005), αυτά του τραγουδιού και της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

  • Η αυριανή προβολή αφιερώνεται από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη στα 10 χρόνια σπουδαίας παρουσίας των Παιδικών Χωριών SOSστην Καλαμάτα.

Comments are closed.