ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για «δήθεν ακτιβιστές» που πλήττουν τους φιλόζωους μιλά το Πράσινο Κίνημα στο φόντο της υπόθεσης της Σπάρτης – Τι συμβαίνει τελικά στο κυνοκομείο;

0

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟ παραμένει το Πανελλήνιο, από την υπόθεση των νεκρών σκύλων στο δημοτικό καταφύγιο της Σπάρτης, με τις αντιδράσεις να συνεχίζουν να είναι έντονες. Μια από αυτές, έρχεται από τη συμπρόεδρο του Πράσινου Κινήματος, Ρία Ακρίβου, η οποία αναφέρεται στα διαχρονικά προβλήματα στη νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς και αναλύει όσα συνέβησαν στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Καταρχάς, όπως αναφέρει η κα Ακριβού, τα σκυλιά τα οποία εμφανίζονται στο βίντεο, είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης για πάνω από δυόμιση μήνες.

Η… ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

«Οι δήθεν ακτιβιστές που τράβηξαν το βίντεο, το έδωσαν στη δημοσιότητα τέσσερις ημέρες μετά, γεγονός ασύμβατο με ακτιβισμό, ενώ τον Οκτώβριο έγιναν έντεκα (11) υιοθεσίες αδέσποτων, όπου σε διαφορετικές ημερομηνίες έντεκα διαφορετικές οικογένειες και οι υπηρεσιακοί παράγοντες πέρασαν από τον ίδιο χώρο, από το ίδιο σημείο και δεν είδαν τίποτα», δηλώνει η κα Ακρίβου, τονίζοντας πως τον Οκτώβριο, η κτηνιατρική υπηρεσία είχε κάνει έλεγχο και στην έκθεσή της δεν είχε διαπιστώσει κάτι μεμπτό. «Αποτέλεσμα του δήθεν ακτιβισμού ήταν να αφεθούν στους δρόμους περίπου 300 σκυλιά που ήταν στο καταφύγιο, τα οποία κινδυνεύουν άμεσα από φόλες, από τα αυτοκίνητα και γενικότερα από τον ανθρώπινο παράγοντα. Είναι εξάλλου γνωστό, ότι η συχνότερη αιτία θανάτου των σκύλων είναι η περιπλάνησή τους στις πόλεις, ενώ πολλά από τα σκυλιά, τα είχαν περισυλλέξει άρρωστα και τώρα χάνουν την κτηνιατρική περίθαλψη που είχαν. Είναι προφανές, ότι οι υπηρεσίες του Δήμου, θα περισυνέλλεγαν τα πτώματα των νεκρών ζώων αμέσως (όπως κάνουν σε κάθε περίπτωση)  και δεν θα τα άφηναν σε αποσύνθεση για δυόμιση μήνες. Είναι επίσης αυτονόητο, ότι το φιλοζωικό κίνημα δεν μπορεί να ταυτιστεί με ανώνυμους δήθεν ακτιβιστές και να πληγεί το κύρος του, από τα αποτελέσματα της προανάκρισης. Πολύ περισσότερο, όταν υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, πολίτης έχει πιαστεί επ’ αυτοφώρω να αποθέτει κρανίο νεκρού σκύλου στον χώρο και να έχει υπογράψει την πράξη του σε επίσημο έντυπο καταγραφής της αστυνομίας. Το εθελοντικό φιλοζωικό κίνημα δεν θα πληγεί από τα προσωπικά ή πολιτικά παιχνίδια των ανώνυμων δήθεν ακτιβιστών», δήλωσε η συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος και κάλεσε τον εισαγγελέα και την αστυνομία να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, για να προσαχθεί ο ακτιβιστής που τράβηξε το βίντεο και να απαντήσει στα ερωτήματα. «Ποιο αρρωστημένο μυαλό κρατούσε τα καημένα τα σκυλάκια δυόμιση μήνες σε αποσύνθεση και έπαιξε με τη δημόσια υγεία;», διερωτήθηκε η κα Ακρίβου, που παραθέτει της πρόταση του κινήματος για τα ζώα συντροφιάς.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

  • Δημιουργούμε Μητρώο Ζώων Συντροφιάς σε κάθε Δήμο, όπου ο κάθε δημότης είναι υποχρεωτικό να δηλώνει πόσα (και ποια) ζώα έχει υπό την επιμέλεια του.
  • Θέτουμε το υποχρεωτικό τσιπάρισμα σε όλα τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.
  • Όταν γεννάει κάποιο ζώο συντροφιάς, ο ιδιοκτήτης υποχρεωτικά δηλώνει στο Δήμο πόσα κουτάβια γεννήθηκαν και αργότερα, ποιοι είναι οι νέοι δεσπότες τους.
  • Δημιουργούμε Μητρώο Εθελοντών, όπου θα μπορεί ένας πολίτης για τους 4-5 πρώτους μήνες να αναλάβει να μεγαλώσει ένα κουτάβι και μετά να το δώσει για υιοθεσία.
  • Αυστηροποιούμε τις ποινές για τις φόλες και για το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς.
  • Θεσμοθετούμε συγκεκριμένους κανόνες ευζωίας για τα καταφύγια και τους προσωρινούς χώρους παραμονής των ζώων συντροφιάς.
  • Δημιουργούμε σελίδα για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνδεδεμένη με την επίσημη σελίδα κάθε δήμου.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Τι συμβαίνει τελικά στο Κυνοκομείο Σπάρτης; Υπάρχουν αρμόδιες αρχές να απαντήσουν ή θα παίζουμε τις…  κουμπάρες με τους πραγματικούς και δήθεν ακτιβιστές;

Comments are closed.