ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρχίζει σήμερα στη Στούπα το 3ήμερο αφιέρωμα στο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα

0

ΞΕΚΙΝΑΕΙ σήμερα το βράδυ στις 7.30 στη Στούπα και στο χώρο της ταβέρνας «Διόνυσος» το τριήμερο αφιέρωμα στο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα που πραγματοποιείται σε συνεργασία της ΝΑΡΤΟΥΡΑ με την ΕΛΣΑΛ.

ΔΥΟ ιδιαίτερα δραστήρια σωματεία αποφάσισαν να συνεργαστούν και το αποτέλεσμα είναι από σήμερα μέχρι και την Κυριακή μερικοί από τους γνωστότερους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων θα βρίσκονται για πρώτη φορά όλοι μαζί στη Μεσσηνία για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του τριημέρου αποδεχόμενοι.

ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ που τους έγινε από τον Μανιάτη συγγραφέα και μέλος των δυο σωματείων Παναγιώτη Γιαννουλέα που θα είναι ένας από τους ομιλητές.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ έχει ως εξής:

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ από τη Βασιλική Κατέρη, ιδρύτρια και πρόεδρο της ΝΑΡΤΟΥΡΑ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ θα απευθύνει ο Σέργιος Γκάκας, πρόεδρος της ΕΛΣΑΛ.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ εισήγηση-ομιλία από τον Φίλιππο Φιλίππου με θέμα «Ιστορία της Ελληνικής Αστυνομικής Λογοτεχνίας».

ΚΑΤΟΠΙΝ η Αννα Δάρδα-Ιορδανίδου και ο Γιάννη Ράγκος θα συζητήσουν με θέμα «Είναι ο Οιδίποδας Τύραννος η πρώτη αστυνομική ιστορία;».

ΤΟ ΠΡΩΙ του Σαββάτου θα υπάρχει ξενάγηση στη γύρω περιοχή από την Κατερίνα Εξαρχουλέα-Γεωργιλέα και τη Μαρία Θεοδωρακέα, δραστήρια μέλη της ΝΑΡΤΟΥΡΑ και οι δύο.

ΤΟ ΙΔΙΟ βράδυ στο πάνελ ο Γιάννης Πανούσης μιλάει για το έγκλημα στο αστυνομικό μυθιστόρημα από εγκληματολογικής άποψης. Ο Ανδρέας Αποστολίδης αναφέρεται στα εγκλήματα στην περιφέρεια με αναφορά στα βιβλία του Γιάννη Μαρή, ενώ ο Παναγιώτης Γιαννουλέας μιλάει για «Εγκλήματα στη Μάνη. Από την πραγματικότητα στη μυθοπλασία» και ο Δημήτρης Σίμος για το έγκλημα στις μικρές κοινότητες.

ΜΕΤΑ απ’ όλες τις ομιλίες θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό καθώς και κληρώσει με προσφορά αστυνομικών μυθιστορημάτων μελών της ΕΛΣΑΛ και των εκδόσεων ΔΡΟΜΩΝ.

ΤΟ ΠΡΩΙ της Κυριακής συνεχίζονται οι ξεναγήσεις ενώ το βράδυ της ίδιας μέρες θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος του τραίνου», σε σενάριο Γιάννη Μαρή. Υπεύθυνος για την προβολή ο Παναγιώτης Δρακουλάκος.

ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ συντονίζει και παρουσιάζει ο γράφων, ενώ θα υπάρχουν και μουσικές εκπλήξεις με τον Παναγιώτη Καραγιώργη και άλλους.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ εν ολίγοις για ένα τριήμερο γεμάτο από  κάθε άποψη και όσοι παραβρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέροντα πράγματα για την ελληνική αστυνομική λογοτεχνία που κατά γενική ομολογία των τελευταίο καιρό βρίσκεται σε άνθιση και δικαιολογημένα άλλωστε μιας και παρουσιάζει εξαιρετικά δείγματα γραφής.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.