ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κόμματα σε ετοιμότητα και άλλα

0

ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ετοιμότητα η ΝΔ στη Μεσσηνία, επισημαίνουν οι άνθρωποί της ενώ δηλώνουν αισιόδοξοι κιόλας για νικηφόρα έκβαση των εκλογικών αναμετρήσεων.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ασφαλώς. Αλλωστε η αισιοδοξία ποτέ δεν έβλαψε κανέναν και πρωτίστως τους αιθεροβάμονες. Από τη μεριά του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει εξαφανισμένος ενώ τα στελέχη του σουλατσάρουν αμεριμνομνήμονες στα στέκια της πόλης και περί άλλων τυρβάζουν.

ΟΣΟ για την περίφημη επαφή με την «κοινωνία», αυτή ασφαλώς δεν υφίσταται.

ΥΠΑΡΧΕΙ και το ΚΙΝΑΛ βέβαια, το οποίο σε τοπικό επίπεδο φιλοδοξεί να ανακάμψει και το προσπαθεί, όσο κι αν δεν πείθει η ηγεσία του.

ΤΟΣΗ αισιοδοξία  μάλιστα έχουν που συζητούν σοβαρά και για τις υποψηφιότητες στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ με ενδιαφέρον η συνέχεια.

***

Η ΜΑΧΗ της Αθήνας ανάμεσα σε Μπακογιάννη και Γερουλάνο για το Δήμο Αθηναίων, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

ΚΑΙ οι δύο έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές αλλά και το προφίλ ενός σύγχρονου δημάρχου και αν εξαιρέσει κανείς τα κόμματα που τους στηρίζουν (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αντίστοιχα), οι  υποψηφιότητές τους είναι σοβαρές.

***

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ την αντιπαράθεση Τατούλη –Νίκα, να συμπληρώσω στα όσα έγραφα την Παρασκευή, πως ο Νίκας έχει δίκιο σε ορισμένα βασικά σημεία και αυτά είναι πως ό,τι αφορά το Μέγαρο Χορού ασφαλώς ξεκίνησε επί δημαρχοντίας Μπένου.

ΕΠΙΣΗΣ να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι ο ρόλος των πολιτικών είναι να υλοποιούν προτάσεις και οράματα άλλων και βέβαια δεν είναι ο ρόλος τους να οικειοποιούνται τα οράματα και τις ιδέες άλλων, έφεση που δυστυχώς έχει η πλειοψηφία των πολιτικών.

ΕΙΠΕ ο κ. Νίκας και έχει δίκιο πως «οι δήμαρχοι δεν είναι υποτελείς του περιφερειάρχη για να εκλιπαρούν για κανένα… εργάκι».

ΕΛΠΙΖΩ να το θυμηθεί αυτό αν ο ίδιος γίνει περιφερειάρχης.

***

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στο επίκεντρο και η εκδήλωση στον πολυχώρο Phaos με ομιλητές τους Κώστα Ανδριανόπουλο, Ανδρέα Ζαγάκο, Βασίλη Πουλόπουλο, εξαιρετική.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ είναι ένας τομέας με πολλαπλές προκλήσεις για όσους ασχοληθούν μαζί του.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.