ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Λυμένες» άλυτες οι σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας και άλλα θέματα

0

ΜΠΟΡΕΙ ο λεγόμενος «Εθνάρχης» Καραμανλής να το ήθελε πολύ, αλλά δεν το τόλμησε όσο χρειαζόταν και ο Παπανδρέου να το προσπάθησε, αλλά όχι όσο χρειαζόταν, σχετικά με το διαχωρισμό Πολιτείας-Εκκλησίας, για να φτάσουμε τελικά στον Τσίπρα και τον Ιερώνυμο που συζήτησαν για μια συμφωνία διαχωρισμού, που όμως φαίνεται τελικά ότι έχει πολλές δυσκολίες για να υλοποιηθεί και θα συναντήσει πολλές δυσκολίες μπροστά της.

ΚΙ ΟΜΩΣ ο διαχωρισμός αν θα γίνει, δεν μπορεί να είναι ημιτελής, ούτε να αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες.

ΟΙ ΔΥΟ πλευρές οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

***

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στο Ελληνικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα αποτελεί εκδήλωση εξωστρέφειας τόσο για τη ΝΑΡΤΟΥΡΑ που το διοργάνωσε, όσο και για την ΕΛΣΑΛ που συμμετείχε.

ΤΕΤΟΙΕΣ εκδηλώσεις έχουν επιπλέον σημασία όταν μάλιστα γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο.

ΚΑΙ μόνο το γεγονός ότι οκτώ συγγραφείς συναντήθηκαν σε μια μικρή και σχετικά απομακρυσμένη όπως η Στούπα 300 και χλμ. από την Αθήνα, επιβεβαιώνει την άποψη πως «κάτι γίνεται που αξίζει την προσοχή μας» και χρειάζεται να δοθεί μεγαλύτερη σημασία.

ΚΑΙ επειδή ως γνωστόν η επιτυχία δημιουργεί υποχρεώσεις, ετοιμάζονται ήδη καινούργιες δράσεις.

Η ΝΑΡΤΟΥΡΑ σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να εκπλήσσει.

***

ΣΤΟΥΠΑ ηλιόλουστο πρωινό Παρασκευής και η παραλιακή ζώνη γεμάτη παιδιά, μαθητές, που έχουν έρθει από κάποιο γυμνάσιο της Καλαμάτας για να ξεναγηθούν στην περιοχή.

Η ΝΑΡΤΟΥΡΑ είχε αναλάβει την ξενάγηση με δύο μέλη της, την Κατερίνα Εξαρχουλέα-Γεωργιλέα και τη Μαρία Θεοδωρακέα που ζουν στη Στούπα και γνωρίζουν την περιοχή άριστα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ τους μαθητές μετά την ξενάγηση και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από τον ενθουσιασμό τους για τα όσα γνώρισαν σχετικά με την ιστορία της περιοχής.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η ξενάγηση που τους έγινε, αφού τόσο η Κατερίνα όσο και η Μαρία γνωρίζουν καλά και αγαπούν με πάθος τον τόπο που ζουν.

Η ΣΤΟΥΠΑ κερδίζει συνεχώς καινούργιους φίλους, οι οποίοι μιλούν γι’ αυτήν με τα καλύτερα λόγια όπου κι αν βρεθούν.

ΚΑΙ βέβαια ιδιαίτερη σημασία για την περαιτέρω προβολή της Στούπας έχει και η παρουσία των συγγραφέων της ΕΛΣΑΛ λόγω του αφιερώματος στο ελληνικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που ήδη δήλωσαν θαυμαστές της απ’ όσα είδαν κι έμαθαν.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.