ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και DIVERSITY

0

ΒΑΖΟΝΤΑΣ πολύ ψηλά τον πήχυ των απαιτήσεων οι ΑΝ.ΖΑ. με το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας άλλαξαν τα μέχρι τώρα δεδομένα στα οποία κινούντο οι εμπλεκόμενοι σε τοπικό επίπεδο με τον τουρισμό.

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ φτάνοντας αισίως στη φετινή 8η διοργάνωσή του, ξεπέρασε κάθε προσδοκία από πλευράς συμμετοχών, αλλά και ενδιαφερόντων θεμάτων.

ΠΕΡΑ από τα όσα έχουν ειπωθεί ωστόσο αυτές τις μέρες για το 8ο Σχολείο που ξεκίνησε χθες, θα σταθώ στην καθοριστική αναφορά που έκανε ο διευθυντής του Elite Νίκος Μαλαπέτσας.

ΕΙΝΑΙ τιμή για το Elite που στηρίζει αυτή την εθελοντική προσπάθεια εξαρχής. Θεωρώ πως τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας είναι «βάλσαμο» για τα ξενοδοχεία αφού οι εργαζόμενοι αποκτούν τουριστική συνείδηση και βασικές πολύ χρήσιμες γνώσεις».

ΕΥΣΤΟΧΑ τα όσα ο Νίκος επισήμανε και βέβαια επιβεβαιώνονται στην πράξη απ’ όσους παρακολουθούν με πραγματικό ενδιαφέρον τα μαθήματα αυτά.

ΓΙΑ άλλη μια φορά ακόμα επισημαίνω πως κορυφαίος μαθητής σε όλα τα Σχολεία Τουρισμού είναι ο θρυλικός πλέον Νίκος Ρούμπος-Μπόζο, ο μόνος Μεσσήνιος που έχει σερβίρει και σε χώρες Ασίας και Αφρικής και η διάθεσή του για μάθημα παραμένει αμείωτη παρ’ ότι έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί.

ΠΑΡΩΝ στο 8ο Σχολείο αναμένεται να είναι και ο Κλειδαράς Μεζεδολόγος, λάτρης και ειδήμων του τουρισμού στη Μεσσηνία, μεταξύ άλλων επί σειρά ετών μαζί βεβαίως με το κολλητάρι του τον Πωλ Κέρμπουρι, άλλη παλιά δόξα του τοπικού τουριστικού πάνθεον που αν και παροπλισμένο πλέον εξακολουθεί να κάνει αισθητή την παρουσία του.

ΓΙΑ την παρουσία αυτοδιοικητικών και άλλων μεγαλόσχημων στην έναρξη του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δοθεί καμία έμφαση, μιας και ο ρόλος τους έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν ήταν διακοσμητικός και περιορισμένος στα όρια των καθιερωμένων φωτογραφικών ενσταντανέ.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο φωτογραφικός παροξυσμός εκ μέρους τους θα εκτοξευθεί στα ύψη.

ΑΣ ΜΠΟΥΜΕ στην ουσία όμως αυτής της γιορτής του τουρισμού που είναι  το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας.

Η ΟΥΣΙΑ λοιπόν είναι πως αυτή η πρωτοβουλία που εμπνεύστηκαν ο Κώστας Ανδριανόπουλος και ο Ανδρέας Ζαγάκος (πανελληνίως γνωστοί ήδη και ως ΑΝ.ΖΑ.) κατάφερε να κινητοποιήσει ένα δημιουργικό πλήθος ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου  τους μέσα από τις δραστηριότητες του τουρισμού κι αυτό αναμφισβήτητα είναι πρόοδος και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.