ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα ακόμη βήμα στον πολιτισμό για την ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης: Εγκαινιάστηκε ο πολυχώρος στο Καρτερόλι

0

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΠΝΟΗ στην περιοχή και ολόκληρο το Δήμο Μεσσήνης, δίνει το ανακαινισμένο κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου, το οποίο μετατράπηκε σε πολυχώρο πολιτισμού, με επίκεντρο την Αρχαία Μεσσήνη, το λάδι, την ελιά και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Τα εγκαίνια του πολυχώρου πραγματοποιήθηκαν παρουσία πολλών εκπροσώπων φορέων, με το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, να δηλώνει την ικανοποίησή του, για την παράδοση στους δημότες και τους επισκέπτες του κοσμήματος, όπως το χαρακτήρισε, του πολιτισμού! “Παραδόθηκε στους δημότες και τους επισκέπτες μας, ένα κόσμημα του πολιτισμού και θέλω να συγχαρώ τον πρόεδρο και τις υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και την προηγούμενη Δημοτική Αρχή που έκανε προσπάθειες ένταξης, αν και άλλαξαν όλα, γιατί καταφέραμε να παραδώσουμε ένα… αριστούργημα”, ανέφερε ο Γιώργος Τσώνης, με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Ηλία Αθανασόπουλο να εκφράζει επίσης την ικανοποίησή του, από τη μετατροπή του παλιού σχολείου, σε πολυχώρο πολιτισμού, ευχαριστώντας όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργου, το οποίο όπως είπε, θα δώσει προστιθέμενη αξία στο Καρτερόλι. Στην πορεία μέχρι την υλοποίηση, αλλά και σε όσα θα ακολουθήσουν, αφού ο χώρος είναι επισκέψιμος ήδη, αναφέρθηκε με λεπτομέρειες, η αντιδήμαρχος Γωγώ Παναγοπούλου.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΗΔΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

“Είναι ένα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας κτίριο, το οποίο πλέον λειτουργεί ως χώρος ανάδειξης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς”, δήλωσε η κα Παναγοπούλου, η οποία χαρακτήρισε το έργο, ως ένα αυτοδιοικητικό βήμα προς το μέλλον. “Είναι πραγματικότητα ότι το 2013 στην προηγούμενη διαχειριστική περίοδο, εντάχθηκε στο πλαίσιο  της αγροτικής ανάπτυξης σε χρηματοδοτικό εργαλείο του Leader.

Συμβασιοποιήθηκε με την ανάδοχο εταιρεία το 2015 και παραδίδεται στους πολίτες και τους επισκέπτες του, χρήσιμο και χρηστικό, κυρίως στη νέα γενιά ως παρακαταθήκη. Άλλωστε, αυτό είναι πλέον και το διακύβευμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να ακολουθεί τις σύγχρονες αυτοδιοικητικές ανάγκες, τις εξελίξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μπορεί να εκτελεί και να υλοποιεί έργα που θα μπορούν θα έχουν μια ιδιαίτερη βιωσιμότητα. Στο Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου όπου λειτουργεί και ένα μικρό συνεδριακό κέντρο, απεικονίζονται διάφορες… διαστάσεις. Η διάσταση της Αρχαίας Μεσσήνης, η διάσταση και η σημασία που έχει το λάδι και η ελιά για τη Μεσσήνη, την ιστορία και την παράδοσή μας και το νερό, το οποίο έχουμε απεικονίσει με έναν ιδιαίτερο, πολύ ωραίο, εικαστικό, εκθεματικό τρόπο, αποτυπώνοντας  σημεία ιδιαίτερου κάλλους γύρω από αυτό, όπως οι καταρράκτες στο Μάνεσι και το γεφύρι στο Στρέφι”, δήλωσε η αντιδήμαρχος, τονίζοντας πως το Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου, μπορούν να επισκέπτονται οι μικροί μαθητές, αφού υπάρχουν τα οπτικοακουστικά μέσα, για μια απολαυστική, βιωματική δραστηριότητα. “Θέλουμε προφανώς να διατηρηθεί και να είναι ένα πολύ καλό σημείο επισκεψιμότητας. Αυτός είναι ο στόχος μας και γι’ αυτό θα πραγματοποιηθούν δράσεις και εκδηλώσεις όπως και ένα Φεστιβάλ που θα σχετίζεται με το Φεστιβάλ της Αρχαίας Μεσσήνης”, επεσήμανε καταληκτικά η κα Παναγοπούλου. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο δήμαρχος μαζί μετ ον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ενώ παρόντες ήταν επίσης, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, ο πρώην δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, άλλοι φορείς και πολύς κόσμος.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.