fbpx

Αντιπροσωπεία από την Τζιασάν της Κίνας στην Καλαμάτα

0

 

 

 


Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα , αντιπροσωπεία κυβερνητικών αξιωματούχων από την πόλη Τζιασάν της Κίνας, μαζί με τον συμπατριώτη μας επιχειρηματία Γιώργο Μαντζή, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή αυτή, και τη σύζυγό του Μαίρη και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο. Ο Π. Νίκας, αφού τους καλωσόρισε, εξέθεσε συνοπτικά στους επισκέπτες την ιστορία, τη φυσιογνωμία, τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται και τα πλεονεκτήματα της Καλαμάτας και της περιοχής της, εκφράζοντας την επιθυμία στενότερων σχέσεων με την Κίνα, με σκοπό «να υπάρξουν οικονομικές δράσεις για αμοιβαίο όφελος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ζήτησε, δε, από την κινεζική αντιπροσωπεία να μεταβιβάσει στην ηγεσία της χώρας το μήνυμα ότι ο Δήμος Καλαμάτας και ο λαός της περιοχής βλέπουν με εξαιρετικό ενδιαφέρον τη συνεργασία σε τομείς όπως η ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας και οι εξαγωγές των ποιοτικών αγροδιατροφικών μας προϊόντων.

Π. ΝΙΚΑΣ: «ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ
ΤΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ»

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος ανέφερε τα ακόλουθα: «Με πρωτοβουλία του επιχειρηματία Γιώργου Μαντζή, μεγάλου δωρητή για το Δήμο Καλαμάτας, έγινε μία συνάντηση επιχειρηματιών της Καλαμάτας με αντιπροσωπεία από την περιοχή Τζιασάν της Κίνας, με αντικείμενο οικονομικό: επενδύσεις, εισαγωγές, εξαγωγές προϊόντων. Η συνάντηση έγινε χθες βράδυ στο ξενοδοχείο Elite και συνεχίστηκε σήμερα με επίσκεψη σε μονάδες. Κατά την εκτίμησή μας, πήγε πάρα πολύ καλά.

 

Θέλω να καλωσορίσω και να ευχαριστήσω την αντιπροσωπεία από την Κίνα, την κυρία Αντιπρόεδρο της τοπικής Βουλής, καθώς και να ευχαριστήσω τον κ. Μαντζή για την πρωτοβουλία, την οποία είχε. Πριν από λίγο συμφωνήσαμε ότι οι συναντήσεις θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα˙ συναντήσεις ουσίας με επιχειρηματίες, με σκοπό την προώθηση του αμοιβαίου οικονομικού συμφέροντος».

ΖΟΥ ΣΙΑΦΑΝΓΚ: ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΠΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Η Ζου Σιαφάνγκ, Αντιπρόεδρος της τοπικής Βουλής της πόλης Τζιασάν, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαγκάης, είπε τα εξής: «Χάρηκα πολύ που μπορέσαμε να έρθουμε εδώ στην όμορφή σας πόλη, την Καλαμάτα.
Πρώτα από όλα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη φιλοξενία και του κυρίου Δημάρχου και όλων των φίλων μας. Νιώθουμε μεγάλο ενθουσιασμό για τη φιλοξενία του ελληνικού λαού.
Το πρωί πήγαμε σε μία επιχείρηση και επισκεφθήκαμε το εργοστάσιο και μας έκαναν βαθιά εντύπωση τα καλά και ποιοτικά του προϊόντα. Πιστεύω ότι τόσο καλά τοπικά προϊόντα σίγουρα στο μέλλον θα μπορούν να μπουν στην τεράστια κινεζική αγορά.
Όπως εδώ η περιοχή σας η Καλαμάτα, και η Τζιάσαν ασχολείται κυρίως με τη γεωργία. Τα τελευταία 20 με 30 χρόνια, όμως, είχε μία ραγδαία ανάπτυξη και στη βιομηχανία.
Ο φίλος μας κ. Μαντζής έκανε την επένδυση και έκανε το δικό του εργοστάσιο στην περιοχή με μεγάλη επιτυχία, μεγάλη ανάπτυξη και πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Ο ετήσιος τζίρος έχει φθάσει πάνω από 100 εκατομμύρια ρεμινμπί. Ο κ. Μαντζής, όπως οι Έλληνες, δουλεύει πολύ σκληρά, με πάθος και προσπάθεια.
Η Κίνα είναι μεγάλη αγορά, έχει πολλές ευκαιρίες και θα είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε την ευκαιρία να μας επισκεφθούν οι επιχειρηματίες από την Καλαμάτα στην περιοχή μας. Ο κινεζικός λαός αγαπά τον ελληνικό λαό. Έχουμε πολλά κοινά πράγματα, όπως το μετάξι, τα κεραμικά. Κάθε χρόνο έρχονται πολλοί Κινέζοι για τουρισμό εδώ στην Ελλάδα και θα έρθουν περισσότεροι. Θα είναι χαρά μας αν μπορέσει ο κ. Δήμαρχος να μας επισκεφθεί και να προωθήσει ο ίδιος τον τουρισμό (από την Κίνα) στην Καλαμάτα».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΖΗΣ: ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ
ΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

Ο Γιώργος Μαντζής, επιχειρηματίας καταγόμενος από το Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας, είπε τα εξής: «Δύο είναι οι σκοποί αυτής της συνάντησης, που φέραμε εδώ τους επισκέπτες μας: ο πρώτος ήταν να μπορέσουν οι επιχειρηματίες της Μεσσηνίας, αν θελήσουν, να επενδύσουν στην Κίνα και ειδικά στην Τζιασάν, την πόλη από όπου έχουν έρθει οι καλεσμένοι μας. Ο δεύτερος ήταν να προωθήσουμε τα αγαθά της Μεσσηνιακής γης προς την Κίνα. Για μένα είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου σήμερα και θα συνεχίσει να μεγαλώνει».
Ο κ. Μαντζής ευχαρίστησε το Δήμαρχο «για όλη τη συνεργασία και τη βοήθεια που λάβαμε, ώστε να γίνει αυτή η συνάντηση», καθώς και στελέχη του Δήμου Καλαμάτας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΙΡΗ ΜΑΝΤΖΗ

Ακολούθως, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε «τον επιχειρηματία συμπολίτη μας, συνδημότη μας, τον κ. Γιώργο Μαντζή με τη σύζυγό του, για τις μεγάλες δωρεές που έχει προσφέρει στο Δήμο Καλαμάτας: το Δημοτικό Κατάστημα στο Πλατύ, το οποίο είναι το πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και τη δωρεά της επίπλωσης του μισού τρίτου ορόφου, εδώ στο νέο Δημαρχείο.
Του προσφέρω εκ μέρους της πόλης αυτό το σπουδαίο συμβολικό δώρο: είναι ο ριζωμένος σταυρός και προσφέρεται σε ανθρώπους, οι οποίοι δώρισαν, βοήθησαν, συνέδραμαν την πόλη στους αγώνες και τις προσπάθειές της. Είναι λεπτομέρεια από σφραγίδα της Επανάστασης του 1821.
Έχετε διαθέσει με τη σύζυγό σας την καρδιά σας στην πόλη και το Δήμο μας. Προσφέρετε στους συμπολίτες. Εύχομαι να είστε ένα παράδειγμα για όλους, όσοι έχουν δυνατότητες και μπορούν να προσφέρουν στο λαό μας. Εμείς τις ευεργεσίες προς το λαό δεν τις ξεχνούμε ποτέ».
Ο Δήμαρχος προσέφερε, επίσης, στην κυρία Μαίρη Μαντζή ένα μαντήλι Καλαματιανό και ένα βιβλίο για την τοπική ιστορία.
Επιπλέον, αντηλλάγησαν δώρα με την κινεζική αντιπροσωπεία.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Επισημαίνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Elite συνάντηση Μεσσηνίων επιχειρηματιών με την κινεζική αντιπροσωπεία. Στη συνάντηση, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος, έγινε παρουσίαση της πόλης Τζιασάν και των οικονομικών της πλεονεκτημάτων, ενώ οι επιχειρηματίες της περιοχής μας είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους.

Share.