fbpx

Απίστευτη κυβερνητική κόντρα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία να τα… βάζουν (και) με το μητροπολίτη!

0

ΔΙΧΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν. ΒΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Με όλους και με όλα, φαίνεται πως… τα βάζει η Αριστερά του Αλέξη Τσπίπρα, με τα στελέχη της, να μη δέχονται, σε αντίθεση με όσα… πρεσβεύει η «αριστερή ιδεολογία», την άλλη άποψη! Τη μια, τους ενοχλούν δημοσιεύσεις στο Facebook και βάλλουν δημόσια κατά όσων, στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, έχουν το… θράσος, να εκφράζουν την άποψή τους, την άλλη, τηλεφωνούν δημοσιογράφους και αφού δεν μπορούν να… τραβήξουν αυτιά, αρκούνται στην ειρωνεία, ενώ, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, εκδίδουν ανακοινώσεις καταγγέλλοντας εκπροσώπους φορέων και θεσμών, επειδή κλήθηκαν απλώς, να σχολιάσουν…

Αυτό, το τελευταίο, συνέβη στην περίπτωση του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, ο οποίος κλήθηκε από δημοσιογράφους στον ΣΚΑΪ, να σχολιάσει τις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ για την Ορθοδοξία, χαρακτηρίζοντάς  τον, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ακροδεξιό, διχαστικό, μισαλλόδοξο, σκοτεινό και αντιδημοκράτη, αφού αυτοί ακριβώς, είναι οι όροι που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, ως απάντηση, στις δηλώσεις Χρυσοστόμου! «Μας εκπλήσσει η αντίδραση του συνήθως ήπιου και μετριοπαθούς Μητροπολίτη μας κ. Χρυσοστόμου στις δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση», ξεκινούν στην ανακοίνωση, τα έκπληκτα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που υπεραμύνονται των δηλώσεων Βούτση, προσπαθώντας όμως και να τις… μαζέψουν!

ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ… (ΚΑΙ) ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ!

«Ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε στο όραμα για την επόμενη μέρα για τη χώρα μας, για μια μεταμνημονιακή Ελλάδα, σύγχρονη και προοδευτική, μακριά από μισαλλοδοξίες και ακροδεξιές ρητορείες, όπως αυτές που καλλιεργεί τον τελευταίο καιρό συστηματικά η ΝΔ, για να ψαρέψει ψήφους από την δεξαμενή της Χρυσής Αυγής, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να επιστρέψει στην κυβέρνηση, για να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο, και να εξυπηρετήσει τα ιδιοτελή συμφέροντά της», επισημαίνουν και συνεχίζουν στην ανακοίνωση που ξεκίνησε με αναφορά στο Χρυσόστομο Σαββάτο. «Όμως, δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2017, ούτε να υπερασπιζόμαστε ακροδεξιές ιδεολογίες, ούτε, πολύ περισσότερο, να οραματιζόμαστε ένα μέλλον, που να θεμελιώνεται πάνω στον διχασμό, τη μισαλλοδοξία, την επιστροφή σε ένα σκοτεινό, αντιδημοκρατικό παρελθόν, που ο λαός μας το βίωσε σκληρά στο πετσί του.

Η φράση «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια», ό,τι και να ισχυρίζεται ο Σεβασμιότατος, έχει συγκεκριμένη ιστορική και πολιτική προέλευση. Υπήρξε το σύνθημα της χούντας, κι ως τέτοιο έχει μείνει στη μνήμη του ελληνικού λαού. Ο Μητροπολίτης, άθελά του, θέλουμε να πιστεύουμε, ενεπλάκη σε μια πολιτική διαμάχη. Θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε ότι είναι  πνευματικός Ποιμένας όλων των ομόθρησκων της περιοχής μας, ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω. Από την άλλη μεριά, όμως, στη χώρα μας υπάρχουν και αλλόδοξοι, αλλόθρησκοι, αγνωστικιστές, άθρησκοι, τα δικαιώματα των οποίων, όπως και σε κάθε σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος, οφείλουμε όλοι μας να τα σεβόμαστε», καταλήγει στην ανακοίνωσή της, που υπογράφει το γραφείο Τύπου, η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας τον ποιμενάρχη του νομού, ο οποίος αντέδρασε με το δικό του ξεχωριστό και πάντα εμπεριστατωμένο τρόπο, καθώς εκτός από ποιμενάρχης του νομού και είναι διακεκριμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος!

ΤΣΑΚΙΖΕΙ…  ΚΟΚΚΑΛΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΠΟΥ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ, ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας απάντησε με το ίδιο ιδεολογικό υπόβαθρο της σκέψης του κ. Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου, προκειμένου να δικαιολογήσει  την άστοχη τοποθέτησή του σχετικά με την χρήση των όρων Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια, αλλά και για να επιβεβαιώσουν την κομματική αντίληψη τους, σχετικά με την ιδεολογική πολιτική τους για μια θεσμική αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και την αποκοπή της από οποιαδήποτε σχέση προς την παράδοση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού κυρίως, ως παραγόντων ακόμη και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Δεν κατανόησαν φαίνεται ότι όταν οι έννοιες ιδεολογοποιούνται χάνουν την πολιτισμική τους σημασία και δεν λειτουργούν ούτε δομικά, ούτε συνεκτικά μέσα σε μια κοινωνία.

Επιπλέον, όταν οι έννοιες, και εν προκειμένω οι έννοιες Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια,  χρωματίζονται με ακραίες ιδεολογίες-αριστερόστροφες ή δεξιόστροφες – τότε συμβάλλουν στη διατάραξη της κοινωνικής συνοχής και ενότητας. Τέτοιες αναταράξεις και διχασμούς είχαμε αρκετούς στο ιστορικό παρελθόν της Ελληνικής Κοινωνίας και στην παρούσα μεταμνημονιακή (!!!) περίοδο είναι μάλλον πολυτέλεια και επικίνδυνο η αναμόχλευση τέτοιων διχαστικών ενθυμήσεων.

Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάτε, ότι η ίδια η Ορθοδοξία είναι πάντοτε διαλεκτική και ανεκτική προς τους άλλους (αλλόθρησκους η ετερόθρησκους) και ουδέποτε ήταν απορριπτική προς την ετερότητα, αρκεί η κάθε ετερότητα να είναι παράγοντας πολιτισμού και προόδου, ούτε έκανε ποτέ αποκλεισμούς, γι’ αυτό και δημιουργεί πολιτισμό και γράφει ιστορία διαχρονικά. Δυστυχώς με όσα αναφέρετε αγαπητοί μου συμπολίτες επιβεβαιώνετε την ιστορική σας ημιμάθεια και την έλλειψη πολιτισμικής εμπειρίας», επισημαίνει με νόημα ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος καταλήγοντας στην ανακοίνωση – απάντησή του, συμβουλεύει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να… πάψουν να στρουθοκαμηλίζουν πολιτικά και να είναι… επιπόλαιοι!

«Πατρικά θα σας συμβούλευα να μην αγγίζετε αξίες και αρχές πολιτισμού με τόση επιπολαιότητα ούτε να προσεγγίζετε την ιστορία με ιδεολογικές παρωπίδες αποκλεισμών της ιστορικής πραγματικότητας, για ικανοποίηση του οποιουδήποτε κομματικού λαϊκισμού σας και μόνο. Θα πρέπει να γνωρίζετε τέλος, ότι η αναγνώριση του οποιουδήποτε λάθους είναι πράξη πολιτική ενώ η εμμονή στο λάθος επιβεβαιώνει πολιτικό στρουθοκαμηλισμό».

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Share.