fbpx

Απαντήσεις Νίκα με πολλές αιχμές και ερωτήματα για τα «πυρηνελαιουργεία»!

0

ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Φ» αναφορικά με την αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για τους ιδιοκτήτες τριών πυρηνελαιουργείων της Μεσσηνίας, κατά των οποίων είχαν ασκηθεί διώξεις μετά από μήνυση του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, το 2015.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η «Φ» καταγράφοντας το ρεπορτάζ, απηύθυνε ξεκάθαρα ερωτήματα στο δήμαρχο και υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ο οποίος δεν παρέστη στην δίκη, στην οποία δεν παραστάθηκε ούτε ο Δήμος, για να απαντήσει την ίδια ημέρα σε έντονο ύφος ο Παναγιώτης Νίκας, πως δεν κλήθηκε ποτέ, αφήνοντας μάλιστα ξεκάθαρες αιχμές!

«Ο Δήμος Καλαμάτας δι’ εμού και με έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής έχει υποβάλλει τρεις αναφορές – μηνύσεις κατά ιδιοκτητών πυρηνελαιουργείων οι οποίοι δημιουργούν πρόβλημα με τις εκπομπές! Βρώμα, δυσωδία, αναπνευστικά προβλήματα, βασανίζουν κατά καιρούς την Καλαμάτα και τα χωριά της κεντρικής και της βόρειας Μεσσηνίας και δεν αναφέρομαι σε όλους του πυρηνελαιουργούς, αναφέρομαι σε κάποιους. Ξέρετε ποιο είναι το παράδοξο; Παρά τις τρεις μηνύσεις που υποβάλλουμε και συνεκδικάστηκαν την Τετάρτη, δεν κλήθηκε ο Δήμος Καλαμάτας και ρωτώ γιατί; Βεβαίως είναι στη διακριτική ευχέρεια του εισαγγελέα. Δεν κληθήκαμε όμως! Δεν υπάρχει πρόβλημα; Δεν υπάρχει ζήτημα; Κλήθηκε μόνο, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας, όχι ο Δήμος Καλαμάτας που υπέβαλε τη μήνυση, γιατί διάβασα κάτι… παραξενιές στις εφημερίδες. Εμείς, στο συγκεκριμένο ζήτημα είμαστε κάθετοι και απόλυτοι! Η δυσωδία, δεν μπορεί να οδηγεί σε γενική παραλυσία. Υπάρχει πρόβλημα. Πρόβλημα στο Νοσοκομείο, στην πόλη και στα χωριά κατά καιρούς», δήλωσε φανερά εκνευρισμένος ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας πως οι μηνύσεις δεν υπεβλήθησαν για το… θεαθήναι ή επικοινωνιακούς λόγους. «Πρέπει να δοθεί λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτός ο οποίος ρυπαίνει -και δεν αναφέρομαι σε όλους- και ρυπαίνει για το κέρδος, πρέπει να ελεγχτεί από τις αρμόδιες αρχές. Σε αυτό θα επιμείνουμε. Δεν είναι δυνατό να μηνύουμε και να μην καλούμαστε στο δικαστήριο. Σεβόμαστε τη δικαιοσύνη, αλλά παραξενευόμαστε…», ανέφερε ο δήμαρχος, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τη «Φ» για τα καλά και τα κακά των πυρηνελαιουργείων, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει, επανέλαβε σχεδόν την ίδια δήλωση, ενώ δεν απάντησε άμεσα και στο ερώτημα που έθεσε χθες στο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η «Φ», αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, η οποία θέλει όχι μόνο να διατάσσεται το κλείσιμο εργοστασίων, όπως πρόσφατα είχε δηλώσει με αφορμή τα προβλήματα στις πτήσεις του αεροδρομίου από το νέφος των πυρηνελαιουργείων, αλλά οι ιδιοκτήτες τους, να αθωώνονται! Σημείωσε μόνο, πως δεν  τσουβαλιάζει όλους τους πυρηνελαιουργούς. Δεν αναφέρομαι σε όλους ξεκαθάρισε αλλά σε εκείνους που ρυπαίνουν!

Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ Ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…

«Αν χρειάζεται να τροποποιηθεί ο νόμος, να τροποποιηθεί. Εγώ εκείνο που δε δέχομαι, είναι ανθρώπους και μάλιστα του δημόσιου χώρου, να παριστάνουν ότι δεν μυρίζουν, δε βλέπουν, δεν ακούνε… Εγώ για το Δήμο μου αισθάνομαι ντροπή σε μεγάλες μέρες, γιατί μια χρονιά βρομούσε όλη η περιοχή της Υπαπαντής, να υπάρχει αυτό το φαινόμενο, όχι από όλους, από κάποιους συγκεκριμένους! Ή υπάρχει πολιτεία να προστατέψει τον πληθυσμό ή δεν υπάρχει! Δε νομίζω να υπάρχει ούτε ένας πολίτης σε αυτόν τον τόπο, που να μην έχει δυσφορήσει από τη δυσωδία που εκπέμπεται από κάποια πυρηνελαιουργεία και δεν μπορεί ο δήμαρχος, όταν συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν, να μη μιλάει και δεν μπορεί  να μην καλείται στα δικαστήρια, όταν συνεκδικάζονται τρεις μηνύσεις του. Και ερωτώ γιατί; Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο, δεν κάνουμε τις μηνύσεις για το θεαθήναι και για επικοινωνιακούς λόγους. Για κάποιους, δεν υπάρχει μυρωδιά, δεν υπάρχει πρόβλημα, οι ασθενείς στο Νοσοκομείο λένε… ψέματα, δεν αισθάνονται δυσφορία… Οι κάτοικοι στη Σκάλα που δεν μπορούν να… σταθούν, οι Μελιγαλιώτες τα… φαντάζονται και όλοι εμείς που ασκούμε κάποια εξουσία, πέρα… βρέχει! Ε! Δεν γίνονται αυτά, πως θα το κάνουμε. Τα λέω με αγανάκτηση. Τρεις μηνύσεις από το 2015 και δεν μας καλέσανε να μας πουν: Λάθος κάνετε», δήλωσε καταληκτικά ο δήμαρχος και υποψήφιος περιφερειάρχης Παν. Νίκας.

Share.