fbpx

Απονομές ΕΙΟ: Το “Blue Line” βραβεύεται για την διάκρισή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2018 Κύπρου

0
  • ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΘΕΣΗ, ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ, ΣΤΟ RANKING LIST ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

  • ΠΡΩΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΟΥ 2019 ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ

BLUE LINEΗ μεσσηνιακή dream team της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, «Blue Line» βρίσκεται ανάμεσα στις ομάδες που θα βραβευθούν στην ετήσια απονομή της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας της ΕΙΟ που θα γίνει αύριο, 9 Φεβρουαρίου, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).

Πρόκειται για την απονομή της ετήσιας κατάταξης όπου, επίσης, βραβεύονται και οι σημαντικότερες ελληνικές διακρίσεις του προηγούμενου έτους σε διεθνείς αγώνες, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Την Ελλάδα φέτος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στην Κύπρο εκπροσώπησαν επάξια δυο σκάφη, ένα από την Καλαμάτα κι ένα από τη Θεσσαλονίκη. Φυσικά ο λόγος για το πολυταξιδεμένο σκάφος «Blue Line», του ΝΑΣΚ «Αίολος», το πλήρωμα του οποίου θα βραβευθεί, εκτός από τη συμμετοχή και διάκρισή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ORC 2018 στη Λεμεσό της Κύπρου και για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Ranking της Περιφέρειας.

«Η ΕΑΘ επιβραβεύει την διάκρισή μας κι αυτό μας κάνει να νοιώθουμε ότι κάναμε κάτι σπουδαίο, γιατί αυτές οι απονομές, εκτός ranking γίνονται το περισσότερο, σε τρία σκάφη τη χρονιά» μας είπε ο Γιώργος Δρακόπουλος.

 BLUE LINE4

2η θέση και φέτος στο

ranking list Πελοποννήσου

Η ιστιοπλοϊκή ομάδα του ΝΑΣΚ «Αίολος» θα βραβευτεί επίσης από την ΕΑΘ της ΕΙΟ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην γενική κατάταξη  της Περιφέρειας Νοτίου Πελοποννήσου για το 2018. Κατάταξη στην οποία επί 13 χρόνια κατείχε την πρωτιά, την οποία την τελευταία διετία κερδίζει άξια το ανταγωνιστικό σκάφος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδος, «Τόλμη».

Η διάκριση στο ranking list προκύπτει από τον αριθμό συμμετοχών και την καλή κατάταξη σε αγώνες, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η δυναμικότητα του αγώνα (δηλαδή το πλήθος συμμετοχών που κατά συνέπεια αυξάνει τον ανταγωνισμό και τη δυσκολία).

«Με δεδομένο ότι η ομάδα έχει στρέψει το βλέμμα σε υψηλότερους στόχους έχοντας βάλει στο στόχο Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η παρουσία μας σε εγχώριους αγώνες ήταν για μια ακόμα χρονιά μικρότερη. Επικεντρωθήκαμε στα μεγάλα «στοιχήματα» και κρατήσει στο μίνιμουμ τον αριθμό συμμετοχών μας στις διοργανώσεις της Περιφέρειας» εξήγησε ο κυβερνήτης Γιώργος Δρακόπουλος και εν συνεχεία αναφέρθηκε στην μεγαλύτερη διάκριση που έλαβε το σκάφος το 2018.

«Η διάκρισή μας έγινε στο Πανευρωπαϊκό στην Κύπρο, όπου πήραμε 4 μετάλλια 4η στη γενική και 2οι στο Corinthians (κατηγορία ερασιτεχνών) με ένα μόλις βαθμό διαφορά από το μπροστινό σκάφος.

Η άλλη ελληνική ομάδα που αγωνιζόταν ήταν από τη Θεσσαλονίκη και κατετάγη 3η στη γενική κατάταξη και 1η στους Corinthians, ενώ οι δυο ομάδες που προηγήθηκαν στην βαθμολογία ήταν τα φαβορί και να σημειωθεί πως ήταν επαγγελματίες αθλητές!» υπενθυμίζει ο ικανότατος κυβερνήτης κι ένας εκ των μικρότερων σε ηλικία captain του ελληνικού στόλου, Γιώργος Δρακόπουλος, που μαζί με το ανταγωνιστικό πλήρωμά του κατορθώνουν και δικαίως διεκδικούν τον τίτλο μιας υπολογίσιμης ιστιοπλοϊκής δύναμης … παγκοσμίως!

BLUE LINE3

Μια μικρή ιστιοπλοϊκή ομάδα από μια επαρχιακή πόλη που χρόνια τώρα αν και διαθέτει αισθητά μικρότερο μπάντζετ έναντι των αντιπάλων σκαφών, χάρη στο πείσμα, τη θέληση, το ταλέντο και την εξαιρετική ναυτοσύνη κυβερνήτη και πληρώματος, μετρά πολλές και σημαντικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχοντας κάνει πραγματικά πολλά χιλιόμετρα στο δρόμο και ακόμα περισσότερα ναυτικά μίλια στη θάλασσα, διαφημίζοντας κι αναδεικνύοντας την ελληνική ναυτοσύνη με τον ιδανικότερο τρόπο. Αυτό συνεχίζουν και φέτος… στο ίδιο -πολλές φορές- δύσβατο αγωνιστικό μονοπάτι, ελπίζοντας να έχουν την στήριξη του κόσμου, ηθική και έμπρακτη, ώστε να κατορθώσουν για μια ακόμα χρονιά να αναδείξουν την ελληνική ναυτοσύνη και τα ναυταθλητικά ιδεώδη σε όποια γωνιά του πλανήτη βρεθούν!

Μια ακόμη ιδιαίτερη διάκριση για το σκάφος και το πλήρωμά του «Blue Line», αλλά με χαρακτήρα οικογενειακό, έγινε πριν λίγες ημέρες κατά την ετήσια εκδήλωση του ΝΑΣΚ «Αίολος». Μια ιδιαίτερη βράβευση από τους ανθρώπους που γαλούχησαν και συνεχίζουν να στέκονται στο πλευρό των ελπιδοφόρων αυτών νέων ιστιοπλόων, που αναγνωρίζουν το μέγεθος της προσπάθειάς τους και της επιτυχίας που τη συνοδεύει…

BLUE LINE5

Δηλώνει συμμετοχή στο Παγκόσμιο της Κροατίας

Το 2019 η ιστιοπλοϊκή ομάδα έχει «υπογραμμίσει» ορισμένους αγώνες στο καλεντάρι της σεζόν. Η ανάγκη ωστόσο σημαντικού update στον εξοπλισμό του σκάφους (ιστία και ηλεκτρικό εξοπλισμό κα) θα κρίνει εν τέλει το πλήθος των συμμετοχών και τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων.

Σίγουρη σχεδόν θεωρείται η παρουσία του «Blue Line» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και σε ορισμένους ακόμη αγώνες λιγότερο απαιτητικούς.

Βεβαίως ο πήχης και φέτος δεν μένει εντελώς στα χαμηλά. Αντιθέτως ανέβηκε πολύ ψηλά με την απόφαση της καλαματιανής ομάδας να δηλώσει συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Sibenik της Κροατίας, από τις 31 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου 2019.

Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή της καλαματιανής ιστιοπλοϊκής ομάδας σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τη συμμετοχή της, το 2008 στην Αθήνα και το 2009 στο Πρίντεζι της Ιταλίας, όπου αντίστοιχα κατέκτησε την 8η και 6η θέση κατηγορίας, αποτελώντας ως συνήθως ένα δυνατό outsider!

 

Σ.Τρ.

BLUE LINE2

Share.