fbpx

Αυστηρό μήνυμα-απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου στον Ερντογάν από την Καλαμάτα: Να μετράς τα λόγια σου!

0

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ

 «ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ηγέτες οφείλουν να μετρούν τα λόγια τους και να σέβονται την ιστορία», απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Ταγίπ Ερντογάν, από την Καλαμάτα, όπου και βρέθηκε χθες, στέλνοντας το δικό του, αυστηρό μήνυμα, μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ότι την Σμύρνη την έκαψαν φεύγοντας οι Ελληνες στρατιώτες, χαρακτηρίζοντας λίγο ως πολύ την Ελλάδα απολίτιστη χώρα! «Είμαστε λαός της ειρήνης, αλλά είμαστε και λαός που δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απεμπολήσει έστω και κατ’ ελάχιστο το έδαφός του, τα σύνορά του, την κυριαρχία του», είπε αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καλαμάτα, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Ερντογάν ότι οι Έλληνες έκαψαν τη Σμύρνη.
«Λέμε προς τους γείτονές μας και ιδίως προς τη γειτονική Τουρκία ότι ίδιον των πολιτικών που θέλουν να λέγονται μεγάλοι πολιτικοί είναι να μετράνε τα λόγια τους και κυρίως να ξέρουν ότι το δημοκρατικό τους ήθος και η πολιτειακή τους οντότητα εξαρτάται από το σεβασμό του πολιτισμού και της ιστορίας», συμπλήρωσε ο Μεσσήνιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας πως «αν δεν υπάρχει αυτός ο σεβασμός, τότε κανένα μέγεθος δεν μπορεί να θεωρείται μεγάλο. Τουλάχιστον δεν μπορεί να απαιτεί το σεβασμό ούτε των Ελλήνων, ούτε της ΕΕ, ούτε της διεθνούς κοινότητας». Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος παραχώρησε και συνέντευξη στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Al-Ahram», πριν μεταβεί στην Αλεξάνδρεια ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του, της Αιγύπτου, Abdel Fattah Al-Sisi, για να συμμετάσχει στην εκδήλωση «ΝΟΣΤΟΣ» που αναδεικνύει τη συνεργασία της ομογένειας της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, πήρε… δύναμη από την πόλη της καρδιάς του, στην οποία και βρέθηκε χθες εκπληρώνοντας ένα… χρέος.

ΤΟ ΜΝΗΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ ΘΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συγκεκριμένα, συμμετείχε στο πολυαρχιερατικό μνημόσυνο του μακαριστού μητροπολίτη Γαλλίας Μελετίου Καραμπίνη, το οποίο τελέστηκε στην Υπαπαντή του Σωτήρος. Ο κατά κόσμον Ιωάννης Καραμπίνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1914 στην Καλαμάτα και απεβίωσε πριν από 25 χρόνια, ήταν θείος του Προέδρου της Δημοκρατίας και ως πρώτος μητροπολίτης της Γαλλίας, τον βοήθησε πολύ, στα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του και ειδικότερα, στις σπουδές του. Πριν το μνημόσυνο, τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας Στεφάνου, συλλειτουργούντων του μητροπολίτη Ελβετίας Ιερεμίου, του επισκόπου Λαμψάκου Μακαρίου και του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Ο μητροπολίτης Ταλλίνης απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το πολύπλευρο έργο του μακαριστού, τονίζοντας ότι στάθηκε πατρικά σε όποιον χρειάστηκε την συμβουλή και την βοήθειά του, ενώ μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο ενώπιον της προτομής του ιεράρχου, η οποία κοσμεί τον προαύλιο χώρο του μητροπολιτικού ναού. «Υπήρξε εκκλησιαστική προσωπικότητα καλλιεργημένη, ευγενής αλλά και συνάμα ισχυρά, η οποία άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της στο εκκλησιαστικό γίγνεσθαι της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Την πατρική του αγάπη απήλαυσαν πολλοί, μεταξύ αυτών και ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τυγχάνει ανιψιός του Μακαριστού. Ας έχουμε την ευχή του και η μνήμη του ας είναι αιωνία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της μητρόπολης Μεσσηνίας Κώστας Ψυχάρης.

Share.