Αύριο οι κρίσιμες εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «Ένωσης Μεσσηνίας»

0

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ενδιαφέρον αναμένονται αύριο οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας «Ένωση Μεσσηνίας». Το ψηφοδέλτιο, είναι ενιαίο και οι υποψήφιοι για το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο είναι 14. Για το Εποπτικό Συμβούλιο που αριθμεί 5 μέλη, οι υποψήφιοι είναι 5, ενώ για τις 3 θέσεις των αντιπροσώπων στο Σύνδεσμο Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος, οι υποψήφιοι είναι 4. Οι κάλπες, θα ανοίξουν στις 10 το πρωί στα γραφείο της Ένωσης στη Θουρία και θα κλείσουν στις 3 μετά το μεσημέρι. Δικαίωμα ψήφου, έχουν όλα τα ενεργά και οικονομικά εντάξει, μέλη του Συνεταιρισμού, τα οποία θα πρέπει να φέρουν αστυνομική ταυτότητα ή άλλο επίσημο αποδεικτικό στοιχείο. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου βάση του Νόμου και του καταστατικού και την υπ’ αριθμόν 77 απόφαση του Σώματος, που ελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου 2016 καλούνται τα μέλη του Συνεταιρισμού σε Τακτική Γενική Συνέλευση.

ΘΕΤΙΚΟΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στη «Φ» ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. Κώστας Κατσούλης η προσπάθεια εξυγίανσης και ανάπτυξης της «Ενωσης Μεσσηνίας» θα συνεχιστεί αδιάκοπα. Ετσι στην αυριανή Γενική Συνέλευση αναμένεται τα μέλη να υπερψηφίσουν τα μέλη του Δ.Σ., προεξάρχοντος του Κώστα Κατσούλη, τα οποία συμμετείχαν στην απερχόμενη διοίκηση και θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Στην ουσία η εκλογική αυτή διαδικασία θα αποτελέσει μια «ψήφο εμπιστοσύνης» προς τη διοίκηση που δρομολόγησε τα τελευταία χρόνια την εξυγίανση της αμαρτωλής «Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας» της οποίας τις διοικητικές αμαρτίες και την οικονομική κακοδιαχείριση κληρονόμησε.

Όπως είχε δηλώσει ο Κώστας Κατσούλης, η απερχόμενη διοίκηση δρομολόγησε με τις αποφάσεις και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της λύσεις για όλα τα εκκρεμή ζητήματα και ότι τώρα ο δρόμος για την ανάπτυξη της «Ενωσης Μεσσηνίας» προς όφελος των Μεσσηνίων παραγωγών είναι ανοιχτός αφού:

  • Δρομολογήθηκαν λύσεις για την οικονομική εξυγίανση

  • Επιτεύχθηκαν στρατηγικές συμμαχίες παρέμβασης στα βασικά προϊόντα της Μεσσηνίας (λάδι, σταφίδα κλπ.)

  • Εξασφαλίστηκε η επάρκεια λιπασμάτων και λοιπών εφοδίων με σημαντικές διευκολύνσεις και προσφορές για τους αγρότες

  • Αξιοποιήθηκαν κατά τον καλύτερο για την Ενωση τρόπο τα έσοδα από τις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης

  • Οργανώθηκε η παροχή υπηρεσιών και η στήριξη προς τους παραγωγούς σε διάφορα επίπεδα.

Με τις κινήσεις της «Ενωσης Μεσσηνίας» αποκαλύφθηκαν φαινόμενα κακοδιαχείρισης και αλόγιστου δανεισμού από προηγούμενες διοικήσεις, ενώ προχώρησαν οι ρυθμίσεις οφειλών σε Δημόσιο, Ασφαλιστικά, Ταμεία, εργαζόμενους και «κόκκινα δάνεια».

Όπως είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Κατσούλης, δυστυχώς, εκείνοι που ευθύνονται για την απαξίωση και την υπερχρέωση συνεχίζουν τον ανελέητο πόλεμο κατά της «Ενωσης Μεσσηνίας» με διάφορους τρόπους, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα λάμψουν η διαφάνεια και η αλήθεια και στη δικαιοσύνη.

Share.