fbpx

Α.Σ. ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Τα 30 χρόνια φωτεινής πορείας και οι πολλαπλές διακρίσεις το 2018 στο επίκεντρο της γιορτής!

0

 

Η καλύτερη βραδιά στην πορεία των 30 χρόνων του Αθλητικού Συλλόγου Ταεκβοντό Κυπαρισσίας με τις διακρίσεις αθλητών του το 2018, ήταν αυτή που σημειώθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ταεκβοντό Κυπαρισσίας το βράδυ της Δευτέρας, 4 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποίησε στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος, στην Κυπαρισσία, την ετήσια κοπή της βασιλόπιτας και τις βραβεύσεις των αθλητών που διακρίθηκαν την προηγούμενη χρονιά. Κεντρική παρουσιάστρια ήταν η Ηρώ Λυμπέρη η οποία με άριστο τρόπο υποδέχτηκε γονείς, αθλητές φίλους του συλλόγου μαζί με τους χορηγούς που χρόνια τώρα αποτελούν αγωγοί του συλλόγου, ο οποίος καταγράφει στο ενεργητικό του διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

 

30 χρόνια φωτεινής πορείας

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ταεκβοντό Κυπαρισσίας ιδρύθηκε το 1988 και δραστηριοποιείται στην πόλη της Κυπαρισσίας έχοντας αθλητές από όλο το Νομό Μεσσηνίας και από το Νομό Ηλείας. Είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό και υπηρετεί το ολυμπιακό άθλημα του Ταεκβοντό υπό την αιγίδα της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής. Είναι αναγνωρισμένο σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχουν περάσει από τα τμήματα του πάνω από 1200 αθλητές, με σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνια , πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και διεθνείς διοργανώσεις. Αυτή την στιγμή λειτουργούν 5 τμήματα με αθλητές όλων των ηλικιών των οποίων την εκγύμναση επιμελούνται πιστοποιημένοι προπονητές του αθλήματος. Επίσης, λειτουργούν δυο αγωνιστικά τμήματα με περίπου 30 αθλητές διαφόρων κατηγοριών στο σύνολό τους.

Πρόεδρος του συλλόγου είναι επί σειρά ετών ο Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος και προπονητής όλα αυτά τα χρονιά είναι ο Παναγιώτης Δικαίος, ο οποίος εργάζεται πλέον στα μικρότερα τμήματα. Επίσης, στο παρελθόν έχει αναδείξει πολλούς πρωταθλητές Ελλάδος μέσα από σύλλογο. Ένας από αυτούς του πρωταθλητές με μεγάλη καριέρα και αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό του είναι ο Αλεξόπουλος Παναγιώτης, ο οποίος είναι πλέον προπονητής της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου. Ο κ. Αλεξόπουλος αναλαμβάνει και καθοδηγεί και προπονεί τους αθλητές οι οποίοι στελεχώνουν τα αγωνιστικά τμήματα με σκοπό την συμμετοχή τους σε επίσημες διοργανώσεις.

Τα τελευταία 5 χρονιά ο σύλλογος όχι μόνο συμμετέχει αλλά διακρίνεται σε πολύ υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, όπως πανελλήνια , διεθνή και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα αφού αθλητές του στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες.

 

Πολλαπλές διακρίσεις το 2018

Το 2018 αποτέλεσε χρονιά σταθμό για τον Αθλητικό Σύλλογο Ταεκβοντό Κυπαρισσίας, καθώς πρωτοστάτησε τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ο Σύλλογος συμμετείχε σε δυο πρωταθλήματα πανελλήνιας συμμετοχής τύπου Baby Cup για τις μικρές ηλικίες, αποκομίζοντας οι μικροί αθλητές όμορφες εμπειρίες συναγωνισμού και ευγενούς άμιλλας. Επίσης, πήρε μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών και Under 21 με αγωνιστικά τμήματα, όπου όχι μόνο συμμετείχε αλλά διακρίθηκαν και αθλητές του συλλόγου σε αυτά. Στις δράσεις του συλλόγου αξίζει να προσθέσουμε ακόμα τη συμμετοχή του στο καλοκαιρινό Camp με τη συμμετοχή Ιρανών πρωταθλητών και του προπονητή της εθνικής Ιράν αλλά και πολλών πρωταθλητών από την Ελλάδα, και φυσικά τη συμμετοχή του συλλόγου στο Navarino Challenge.

TAEKBONTO KYPARISSIAS

Τους αθλητές που διακρίθηκαν, ξεκινώντας από τον ασημένιο πρωταθλητή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kim & Liu «Ευ Αγωνίζεσθε» στην κατηγορία παίδων για το 2018, Χαράλαμπο Γκόρο, βράβευσε υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης.

Ακολούθησε η βράβευση του Δημήτριου Παναγιωτόπουλου, του Πανελληνιονίκη Αδάμ Κωνσταντόπουλου, και της ασημένιας πρωταθλήτριας Ευρώπης Άννας Γιακουμοπούλου.

Τα βραβεία παρέδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος.

Ακολούθως βραβεύτηκε ο προπονητής του συλλόγου Παναγιώτης Δικαίος για την πολυετή προσφορά στο σύλλογο. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Αθλητικού φορέα Θεόδωρος Τσαλαμανδρής.

TAEKBONTO KYPARISSIAS (5)

Τέλος, βραβεύτηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος, με το βραβείο να το παραδίδει ο πρέσβης επί τιμής Χρήστος Παναγόπουλος. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις απονομές των διπλωμάτων από τις ζώνες που πήραν τα παιδιά του Συλλόγου και την κοπή της πίτας.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Share.