fbpx

ΔΕΗ, Σαμαράς-Τσίπρας κ.ά.

0

ΔΕΗ και προβλήματα για τη μελλοντική της πορείας με την ένταση να «κοκκινίζει» για τα καλά.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ αυτά διακοπές ρεύματος δεν είδαμε, ευτυχώς γιατί τότε η δυσφορία προς την κυβέρνηση θα ήταν εντονότερη.

ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ να πωληθεί ή όχι η ΔΕΗ πάντως, είναι μεγάλο ζήτημα.

ΕΚΕΙΝΟ που σε κάθε περίπτωση έχει σημασία είναι οι καταναλωτές να έχουν φθηνό ρεύμα και μάλιστα εγγυημένο.

***

ΑΥΤΗ τη βεντέτα Σαμαρά-Τσίπρα δεν την καταλαβαίνω.

ΚΑΘΕ φορά που μιλάει ο Τσίπρας, ο Σαμαράς θίγεται και σπεύδει να απαντήσει.

ΑΝ ΕΧΕΙ δίκιο ή όχι σε προσωπικό επίπεδο έχει ενδιαφέρον για τον ίδιο, όχι όμως για την κοινωνία και τους πολίτες, που προφανώς και αδιαφορούν για τέτοιου είδους κόντρες που άλλωστε οδηγούν στην πόλωση.

ΑΝ ΜΕ ΤΟΣΑ που έχουμε περάσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης δεν το καταλαβαίνουμε τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.

***

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ στόχους έθεσε για τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ο Τάκης Τζαβάρας ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία της και μακάρι να τους πετύχει αν εκλεγεί.

ΕΚΕΙΝΟ που πρωτίστως χρειάζεται όμως η ΝΟΔΕ είναι αλλαγή νοοτροπίας και να μη λειτουργεί ως δεκανίκι των βουλευτών αλλά να έχουν αυτόνομη παρουσία με συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα και προτάσεις.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ περιμένουμε να τα δούμε γιατί είναι προφανές πως μέχρι τώρα δεν τα είδαμε.

***

«ΣΥΜΠΕΘΕΡΟΙ από τα Τίρανα» από την Παρασκευή χάρη στο Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης που παρουσιάζει το έργο των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Ολγας Αλεξανδροπούλου.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για το πολύ γνωστό και επιτυχημένο έργο που παρουσιάστηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για καιρό αποσπώντας ευνοϊκά σχόλια.

«ΑΥΤΟ είναι το πρόβλημά σου» λέγεται το έργο του Χάρολντ Πίντερ που παρουσιάζεται στην Αυτοσχέδια Σκηνή στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας κερδίζοντας τους θεατές.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ θεατρική εν ολίγοις  που προβλέπεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες και με άλλες ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

***

ΠΟΛΥ ενδιαφέρον το άρθρο του δικηγόρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου -χθες στη ΦΩΝΗ με αφορμή τα 51 χρόνια από την 21η Απριλίου 1967.

ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ γιατί ενόχλησε αλλά έτσι θα έπρεπε πιστεύω.

Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ υπήρξε μια θλιβερή και καταστροφική τελικά περίοδος εξουσίας για τη χώρα με πολυποίκιλες κοινωνικές, οικονομικές και στρατιωτικές επιπτώσεις.

***

ΤΟΥΡΙΣΜΟ διεκδικεί η Τριφυλία αλλά είναι ανεπαρκής σε υποδομές, επισήμανε η επιχειρηματίας Γεωργία Χριστοδούλου μιλώντας χθες στη ΦΩΝΗ στον Γιάννη Μποζίκα.

ΕΥΣΤΟΧΗ η επισήμανσή της, άλλωστε είναι γνώστης της περιοχής όπως και των ελλείψεων που αυτή παρουσιάζει.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι τι πρόκειται να γίνει ώστε αυτές οι ελλείψεις να εκλείψουν αλλά τουλάχιστον προς το παρόν δεν φαίνεται να γίνεται οτιδήποτε κι έτσι η Τριφυλία θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα να μένει στην ίδια στάσιμη κατάσταση.

***

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ το όνειρο της ζωής του να «προσκυνήσει» στο μνημείο του Μάο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, δεν σημαίνει κιόλας ότι θυμήθηκε το μαοϊκό παρελθόν του, όσο και να σε αυτό περιλαμβάνεται το ΕΚΚΕ και η ΑΑΣΠΕ.

ΑΣΠΟΝΔΟΙ γνωστοί και δικοί του από εκείνη τη μακρινή εποχή, δηλώνουν και επιμένουν πως ο Πέτρος Τατούλης ουδέποτε υπήρξε Μαοϊκός πιο πολύ οι νεοδημοκράτες συμπορευτές του τον χαρακτήριζαν έτσι θεωρώντας πως τον μειώνουν.

ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση πάντως ο περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να βρεθεί για μια ακόμη φορά στην Κίνα κα να περάσει καλά!

***

ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΝΑ χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε η ψαροταβέρνα Γαϊτανάρος στις Κιτριές και συνεχίζει ακάθεκτη προσφέροντας στους φίλους θαμώνες της εξαιρετική ποικιλία επιλογών να απολαύσουν.

ΚΑΙ μόνο η θέση της ψαροταβέρνας δίπλα στη θάλασσα στον ήρεμο και ειδυλλιακό όρμο των Κιτριών είναι μια πολύ καλή αφορμή για να βρεθεί και εσείς στην περιοχή.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ έρχονται μόνα τους και καλή διασκέδαση.

Θανάσης Παντές
Share.