fbpx

Διαμαρτυρία έξω από το δημαρχείο αύριο από το ΠΑΜΕ κατά των κατασχέσεων από το Δήμο Καλαμάτας !

0

ΜΕΤΑ τη Λαϊκή Συσπείρωση, την παράταξη της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) το οποίο επίσης πρόσκειται στο ΚΚΕ, αντιδρά ενάντια στις επικείμενες κατασχέσεις για χρέη σε Δήμους, από 500 ευρώ, οι οποίες θα ξεκινήσουν από την Πρωτομαγιά. Μάλιστα τα στελέχη του ΠΑΜΕ, καλούν όλους να συστρατευτούν στον αγώνα και να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που θα κάνουν αύριο στις 11 το πρωί, έξω από το δημαρχείο.

«Είναι επικίνδυνη απόφαση για την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών αφού οι κατασχέσεις σε Δημόσιο και Δήμους ξεκινούν από τα 500 ευρώ, τη στιγμή που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία ξεπερνούν  τα 100 δισ. ευρώ με το 80% αυτών, να είναι ποσά μέχρι τις 3.000 ευρώ! Είναι καθαρό, ποιος έχει μπει στο στόχαστρο», αναφέρει το ΠΑΜΕ, τα στελέχη του οποίου, κατηγορούν την κυβέρνηση, ότι έχει έναν… κακό, διπλό στόχο! «Από τη μία θέλει να εισπράξουν οι Δήμοι αυτά τα χρέη ώστε να  διατηρήσει τη μικρή χρηματοδότησή τους και από την άλλη, θέλει αυτά τα έσοδα, να τα εντάξει στα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα που διαφημίζει.

Οι οφειλές στους Δήμους είναι ανταποδοτικά τέλη, νερό,  τροφεία παιδικών σταθμών, τέλη κατάληψης πεζοδρομίων, το τέλος επιτηδεύματος , τέλη νεκροταφείου, κλήσεις τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας, τέλος ακίνητης περιουσίας και άλλα και λένε ψέματα πως στόχος είναι οι μεγαλοοφειλέτες! Αυτοί υπήρχαν και υπάρχουν με την ανοχή των Δημοτικών Αρχών και των κυβερνήσεων. Ποιος τους εμποδίζει να το κάνουν και τώρα; Νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει, αλλά λείπει η πολιτική βούληση γιατί όλα αυτά τα χρόνια, έκαναν τα στραβά μάτια μπροστά σε μεγαλοοφειλέτες για πολλούς και διάφορούς λόγους», τονίζουν και ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας να μην κρυφτεί πίσω από το γράμμα του νόμου. «Πρέπει να πάρει απόφαση αντίθεσής της, στις παραπάνω αποφάσεις, αφού έχει σοβαρές ευθύνες για τα χαράτσια που επιβάλει στους δημότες της πόλης. Καλούμε τους εργαζόμενους, τα Σωματεία, τους επαγγελματίες και τις Ενώσεις τους, να πάρουν αγωνιστική θέση το αμέσως επόμενο διάστημα και να διεκδικήσουν λύσεις.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Με απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να απαλλαγούν από τους πλειστηριασμούς όσοι παίρνουν Κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης,  οι μακροχρόνια  άνεργοι, τα Αμεα, οι πολύτεκνοι, και όσοι  είναι καταγραμμένοι από τις κοινωνικές τους υπηρεσίες ως οικονομικά ανήμποροι και προσφεύγουν  στις δομές φτώχειας των Δήμων πχ κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, ιατρεία  κλπ.\

  • Με απόφαση του Δήμου Καλαμάτας να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης λογαριασμών , το  μπλοκάρισμα της φορολογικής ενημερότητας λαϊκών νοικοκυριών, μικροεπαγγελματιών για μικροφειλές.
  • Ο Δήμος να πάρει μέτρα για να εισπράξει τις οφειλές από μεγάλες επιχειρήσεις που μόνιμα υπεκφεύγουν.
  • Ο Δήμος να αποφασίσει τη  διαγραφή όλων των μικρο-οφειλών για νοικοκυριά, μικροεπαγγελματίες και  φτωχούς αγρότες που δεν μπορούν και δεν έχουν να πληρώσουν. Για να γίνει αυτό πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση να του δώσει την δυνατότητα να μπορεί να τα διαγράψει. Να μην κρύβονται πίσω από τον νόμο. Να το διεκδικήσει!
Share.