Εκλογομαγειρέματα ακόμη υπό το φως της πανσελήνου…

0

ΣΤΟ… ΦΟΥΛ οι μηχανές κομμάτων και αυτοδιοικητικών θεσμών αφού ήδη το σύνθημα για τις διαδικασίες επιλογής υποψηφίων έχει δοθεί!

ΜΠΟΡΕΙ επισήμως να μην υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αλλά όλοι γνωρίζουν πως δουλεύουν οι κομματικοί μηχανισμοί!

ΕΤΣΙ όλοι έχουν «μπριζωθεί» και τρέχουν για συμμαχίες και στηρίξεις σε μια προσπάθεια να «προκάμουν» τις εξελίξεις και να πάρουν… κεφάλι!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ βλέπετε και οι δημοσκοπήσεις και οι «γκάλοπερ», που έλεγε ο αείμηστος Ανδρέας Σκιάς (γράφει στη μνήμη του σήμερα ο Δημήτρης Φωτόπουλος), έχουν πιάσει δουλειά!

Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ακούς, μέχρι που τα… εκλογομαγειρέματα και υπό φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου ήταν σε πλήρη εξέλιξη!

ΩΣΤΟΣΟ, παρ’ ότι οι εκλογές, αν γίνουν με την απλή αναλογική θα αποκτήσουν άλλη διάσταση, τα κομματικά επιτελεία, εν πολλοίς θα καθορίσουν τους «εκλεκτούς» των τοπικών κοινωνιών.

ΣΗΜΕΡΑ, μάλλον, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί τα όργανα για την εκλογή νέου γραμματέα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο ανασχηματισμός με αρκετές εκπλήξεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ δεν γνωρίζει τις επιλογές Τσίπρα, ο οποίος σ’ αυτή τη φάση θα παίξει τα… ρέστα του, προκειμένου να γυρίσει το κλίμα!

ΘΑ ΠΑΕΙ στη ΔΕΘ με την αναδομημένη κυβέρνηση και θα τα… δώσει όλα, προκειμένου να αποδείξει ότι… όλα πάνε καλά και θα πάνε καλύτερα!

ΩΣΤΟΣΟ «βλέπει» από τις δημοσκοπήσεις ότι τα πράγματα γι’ αυτόν δεν είναι εύκολα, καθώς ο Μητσοτάκης αποδεικνύεται δυνατός παίχτης και γερός αντίπαλος!

Σ’ ΑΥΤΟ το ιδιότυπο πολιτικό μπρα ντε φερ, πέφτουν πολλά στοιχήματα και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις των δύο αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα, καθώς οι εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου χρόνου για ένα εκ των δύο θα είναι δίχως αύριο…

Καλό βόλι, λοιπόν…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Share.