Ημερίδα αύριο στο Πανεπιστήμιο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973

0

«Οταν η κυβέρνηση επιβάλει χούντα… οι φοιτητές επιβάλουν Δημοκρατία». Αυτό τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Φιλολογίας, με αφορμή την επετειακή ημέρα του Πολυτεχνείου «17η Νοεμβρίου ’73», και διοργανώνουν αύριο, 15 Νοεμβρίου ημερίδα στον χώρο της σχολής υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας.
Εισηγητής θα είναι ο καθηγητής Αθανάσιος Χρήστου.
Η συγκεκριμένη, λοιπόν, ημερίδα, σύμφωνα με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, στοχεύει στην ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η οποία αποτελεί την κορυφαία αντιδικτατορική δράση στην σύγχρονη ιστορία του τόπου μας. Το Πολυτεχνείο εκφράζει ιδέες και ιδανικά, αποτελεί όραμα και σηματοδοτεί την ελπίδα για την ελευθερία, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο απάντηση σε κάθε μορφή χούντας.
Η ελευθερία και η δημοκρατία είναι εκείνα τα ιδανικά που ενέπνευσαν εκείνους τους νέους να αγωνιστούν και να θυσιαστούν, χύνοντας και την τελευταία ρανίδα του αίματός τους.
«Σας καλούμε, λοιπόν, να δώσετε το παρόν στην ημερίδα μας, αποδίδοντας με αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής στους πεσόντες εκείνης της αιματηρής ημέρας», καταλήγει η πρόσκληση που υπογράφουν οι Φ.Σ. του ΑΕΙ Καλαμάτας.

Share.