fbpx

Η «Κόκκινη Ομίχλη στο Κάστρο» του Παναγιώτη Γιαννουλέα κυκλοφόρησε σε νέα βελτιωμένη έκδοση!

0

Πέρασαν κιόλας δέκα χρόνια από τότε που ο Μανιάτης συγγραφέας Παναγιώτη Γιαννουλέας έκανε την εμφάνισή του στην αστυνομική λογοτεχνία με το μυθιστόρημα «Κόκκινη Ομίχλη στο Κάστρο».

Δέκα χρόνια μετά η «Κόκκινη Ομίχλη στο Κάστρο» επιστρέφει ανανεωμένη και βελτιωμένη από τις εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ, φιλοδοξώντας να κερδίσει και νέους αναγνώστες.

Η υπόθεση με λίγα λόγια έχει ως εξής:

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Άνοιξη του 2003. Πέντε φίλοι επισκέπτονται το μεσαιωνικό κάστρο της Μονεμβασιάς και μια από τις γυναίκες αυτής της παρέας πέφτει από τον βράχο. Το σώμα της, ένα τσακισμένο κουφάρι, βυθίζεται στα γαλανά νερά του Μυρτώου πελάγους, διακόσια μέτρα πιο κάτω… Ένας μυστηριώδης θάνατος! Αυτοκτονία; Ατύχημα; Δολοφονία;  Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα παρ’ όλο που ο σύζυγός της και οι υπόλοιποι της παρέας βρίσκονταν πάνω στο Κάστρο.

Το 1973, στα σκοτεινά χρόνια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, ένας Μεγάλος Έρωτας γεννιέται!

Αυτά τα δύο γεγονότα, που φαινομενικά είναι άσχετα μεταξύ τους και απέχουν χρονικά τρεις ολόκληρες δεκαετίες, τα συνδέει ένα τρομερό μυστικό!

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε χρονική περίοδο τριάντα ετών, από την εποχή ακόμη της Χούντας των Συνταγματαρχών στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2003, με έντονη δράση, μυστήριο, περιπέτεια και φυσικά έρωτα!  Ταυτόχρονα, μέσα από τα μάτια των ηρώων, ο αναγνώστης παρακολουθεί τα σημαντικότερα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα εκείνης της ταραγμένης περιόδου».         

***

Το μυθιστόρημα έχει όλα τα στοιχεία που έκαναν τον Παναγιώτη Γιαννουλέα να ξεχωρίσει στο δύσκολο είδος της αστυνομικής λογοτεχνίας, δίνοντας το δικό του στίγμα με γρήγορη αφήγηση και πολλαπλές εναλλαγές εικόνων.

Αντί προλόγου ο συγγραφέας αναφέρει για την ιστορία που αφηγείται:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ…

«Οι ήρωες της ιστορίας μας και οι περιπέτειες τους, υπάρχουν μόνο στη φαντασία του συγγραφέα.

Όσα περιγράφονται εδώ θα μπορούσαν ίσως να είναι και αληθινά. Όμως δεν είναι. Δεν λένε ότι πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο καλπάζουσα φαντασία;

Έτσι, όσο και να ψάξει κανείς στη Μονεμβασιά, στα χωριά του Έβρου και της Μάνης ή στα άλλα μέρη όπου διαδραματίζεται η ιστορία μας, δεν πρόκειται να συναντήσει κανέναν από τους πρωταγωνιστές της, και κάθε ομοιότητα ή συνωνυμία είναι τελείως συμπτωματική.

Αντίθετα, τα πολιτικά και ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα είναι απολύτως αληθινά.

Υπαρκτά είναι επίσης τα χωριά, οι πόλεις και οι άλλες περιοχές που αναφέρονται εδώ. Είναι βέβαιο άλλωστε, ότι καμιά φαντασία δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει και να περιγράψει τόσο ξεχωριστά μέρη όπως αυτά που έχει η πατρίδα μας, η Ελλάδα!».

***

Ότι όσα αναφέρονται στο βιβλίο θα μπορούσαν να είναι αληθινά είναι βέβαιο, αφού η πραγματικότητα παίζει συχνά περίεργα παιχνίδια με τη φαντασία ξεπερνώντας την.

Σε αυτή την περίπτωση πάντως είχε να αντιμετωπίσει τη δημιουργική φαντασία του Παναγιώτη Γιαννουλέα που με την οργιάζουσα ευρηματικότητά του στάθηκε επάξια απέναντί της.

Αναζητήστε το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε και απολαύστε το.

Αξίζει τον κόπο.

Θανάσης Παντές
Share.