Η υποδοχή του νέου χρόνου στην Καλαμάτα με εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία

0

ΣΤΗΝ Κεντρική Πλατεία σήμερα αναμένεται να γίνει η υποδοχή του νέου έτους 2017 τα μεσάνυχτα, καθώς φαίνεται πως δε θα επικρατήσουν ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία στο πρόσφατο παρελθόν στάθηκαν εμπόδιο στη συγκεκριμένη τελετή.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», Θαν. Ηλιόπουλος, ανέφερε ότι από το πρωί του Σαββάτου θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στην Κεντρική Πλατεία και σε άλλα σημεία της πόλης, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Άγιου Βασίλη και εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων στα σπιτάκια της Πλατείας.

Η υποδοχή του νέου έτους θα ξεκινήσει στις 11.30 μ.μ. με μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και στις 12 ακριβώς θα αλλάξει η χρονιά και θα έλθει με ελπίδες και προσδοκίες το 2017. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ρίψη πυροτεχνημάτων και με κεράσματα στα σπιτάκια της Πλατείας.

ΜΕ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, κατά την οποία θα προστή ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας  Χρυσόστομος, θα γιορτάσει την Πρωτοχρονιά η Μεσσηνία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη-Καραθανάση θα δεξιωθεί για το Νέο Έτος τις Αρχές και το κοινό στην αίθουσα «Παν. Φωτέας» (Διοικητήριο – 4ος όροφος), όπου θα κοπεί και η Πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Share.