fbpx

Καλαμάρια γεμιστά σβησμένα με ούζο

0
Διά χειρός Χρήστου Ζέρβα

ΥΛΙΚΑ

2 καλαμάρια περίπου 500 γραμμάρια το καθένα
400 γραμμάρια μανιτάρια διάφορα ψιλοκομμένα (λευκά, καστανά, πλευρώτους)
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μέτρια καρέ
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι κόλιανδρος ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για το μαρινάρισμα: 
70 ml ούζο
100 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε καρέ
5-6 κόκκους πιπεριού
1-2 φύλα δάφνης

Για τη σάλτσα:
½ φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος ζεσταίνετε το ούζο (προσοχή δεν θέλουμε να πάρει βράση) και προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, το πιπέρι και τα φύλα δάφνης. Αφαιρείτε από τη φωτιά και το βάζετε σε ένα μπολ. Πλένετε καλά τα καλαμάρια μέσα και έξω, σχίζοντας την εσοχή κάτω από το κεφάλι χωρίς ωστόσο να το κόψετε τελείως. Βυθίζετε τα καλαμάρια στη μαρινάδα, σκεπάζετε το μπολ και τα αφήνετε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Αφήνετε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και προσθέτετε τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά. Στραγγίζετε τα καλαμάρια και τα γεμίζετε με το μείγμα μας και αν χρειάζεται κλείνετε τυχόν κενά με μία οδοντογλυφίδα. Αλατοπιπερώνετε και τοποθετείτε τα καλαμάρια σε αλουμινόχαρτο χωρίς να τα κλείσετε και τα ραντίζετε με τη μαρινάδα. Τα τοποθετείτε σε προθερμασμένο grill (στους 200 βαθμούς περίπου) ή σε κάρβουνα και τα ψήνετε για 12 με 15 λεπτά γυρίζοντας τα συχνά.
Βάζετε την υπόλοιπη μαρινάδα σε ένα σκεύος μαζί με το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα από τα υγρά. Κόβετε το καλαμάρι σε φέτες και το περιχύνετε με τη σάλτσα.

Καλή επιτυχία!!!

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε και στο 
http://czervas.gr/kiriws-kalamaria-gemista-sbismena-me-oyzo/ 
Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο σαιτ czervas.gr ή στη σελίδα στο fb Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων

Share.