fbpx

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του  Άγγελου Λάππα RE/UNION -Η «ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΔΑΚΤΥΛΩΝ»

0

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το νέο μυθιστόρημα του  Άγγελου Λάππα, προέδρου της Ενωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων με τον τίτλο  RE/UNION -Η «Θεωρία των πέντε δακτύλων»  (από τις εκδόσεις «ΠΗΓΗ»).

ΓΙΑ  ΤΟ  ΕΡΓΟ

Να τον διορθώσουν τον κόσμο!

Και ούτε θα αφήσουν το ‘σύστημα να τους καταπιεί’.

Και τίποτα δε θα διαταράξει τη δυνατή τους φιλία.

Βέβαιοι και οι πέντε τους!

Τα γυμνασιακά τους χρόνια συνέπεσαν με τη  στρατιωτική δικτατορία  και τελείωσαν το σχολείο τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, μιας εποχής  με ανησυχίες, αμφισβήτηση,  εντάσεις αλλά και προσδοκίες. Και οι πέντε τους αγωνιστές με το όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Δεσμεύτηκαν να συναντηθούν σαράντα χρόνια μετά την από φοίτησή τους από το Λύκειο. Άραγε, θα τον έχουν διορθώσει τον κόσμο και πόσο;  Ή μήπως θα τους έχει ‘διορθώσει’ αυτός;

Θα παρακολουθήσουμε αυτή τη συνάντηση μέσα από μια αφήγηση που διαρκεί χρονικά μια ημέρα, την ημέρα του reunion των πέντε συμμαθητών, και καταγράφει όσα ειπώθηκαν και έγιναν απ’ το πρωί ως το βράδυ της με αναδρομές ταυτόχρονα στο παρελθόν που αποκαλύπτουν τις επιλογές και την πορεία τους στη ζωή.

Και η ημέρα θα φέρει συγκρούσεις και ανατροπές. Θα αποκαλύψει φιλία που μετατράπηκε σε έχθρα, σχέσεις ερωτικές και σχέσεις αίματος που έφτασαν ως τα άκρα. Απληστία και πάθος επικράτησης. Ίντριγκες που διαμόρφωσαν συναισθήματα και σχέσεις, επέβαλαν επιλογές και κατεύθυναν, οιονεί η μοίρα, τη ζωή. Δεσμοί σκοπιμότητας και κυνισμός που φτάνουν ως την εξόντωση του «αντιπάλου». Και όλα αυτά με φόντο το νοσηρό πρόσωπο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας και της Ελλάδας της κρίσης, αλλά και το πρόσωπο ενός στυγνού και αδίστακτου παγκόσμιου συστήματος, που θυσιάζουν κάθε ίχνος ανθρωπιάς στον βωμό τους κέρδους.

 

ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

O Άγγελος Λάππας γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού της Μεσσηνίας το 1947. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και υπηρέτησε ως καθηγητής σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών  Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και πρόεδρος της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων.

Έχει εκδώσει τα πιο κάτω έργα:

1.«Τρεις λόγοι και τέσσερα γράμματα για ένα ταξίδι» (ποιητική τετραλογία).

  1. «Το ποτάμι ανάμεσά μας, μέσα μας»

(καθημερινές ιστορίες σε ποιητικό λόγο)

  1. «Όταν ο Άβελ θα σκότωνε τον Κάιν»

(μυθιστόρημα), εκδόσεις Ιωλκός

  1. «Εντός των τειχών» (ποίηση), Ιωλκός
  2. «Απόδραση στην άλλη μέρα» (διηγήματα),Ιωλκός.
  3. «Εικόνες και Πρόσωπα»(ποίηση), Γαβριηλίδης.

Ποιήματα, πεζά, κριτικές του και κριτικές του έργου του έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά (όπως τα: «Μανδραγόρας», «Ποιητικά», «Πνευματική Ζωή», «Νέα Αριάδνη», στην «Έκφραση» Καλαμάτας, το «Ποιείν», το «diastixo.gr» κ. ά., καθώς και σε συλλογικά έργα(στη Λογοτεχνική Πρωτοχρονιά 2016 της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, στην Κυπριακή Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2015,  στον 27ο τόμο της Εγκυκλοπαίδειας Χάρη Πάτση, στον τόμο «Σύγχρονοι Έλληνες Ποιητές» του Ομίλου για την Ουνέσκο, στις «Μεσσηνιακές Δημιουργίες» τόμος Δ΄,  Ε΄ και ΣΤ της Ένωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων). Ποιήματά του έχουν βραβευθεί( έχει πάρει το πρώτο βραβείο ποίησης στον 33ο  διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών) και έχουν διακριθεί σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

 

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με το βιβλίο, το όλο έργο του ή και ανταλλαγή απόψεων με τον συγγραφέα μπορεί όποιος επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί του:

– Τηλ.:  6936984727,  2721092135

– Email :   aglappas@gmail.com

Share.