fbpx

Με διπλή συγκέντρωση αύριο και στην Καλαμάτα ο γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς

0

ΑΙΣΘΗΣΗ, προκαλεί για μια ακόμη χρονιά, η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, η οποία καλεί όλους να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση για την Εργατική Πρωτομαγιά, ενάντια στην κυριαρχία των αγορών και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες όπως επισημαίνουν επιτίθενται με σφοδρότητα στα εργασιακά δικαιώματα, ακυρώνοντας στην πράξη κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Το κόμμα στο νομό, θεωρεί πως για τα… δεινά των εργαζομένων, κυρίως, και όχι μόνο, ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο «οι άλλοι» και πλέκει το… εγκώμιο της κυβέρνησης, η οποία όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, πολεμά, κερδίζοντας αρκετές μάχες, για την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, χαρακτηρίζοντας επίκαιρους τους αγώνες της εργατικής τάξης 132 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο!

ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ…ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΣΥΡΙΖΑ!

«Η κυβέρνηση έδωσε μια τεράστια μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την επαναφορά εργασιακών δικαιωμάτων, για την ύπαρξη και τη διεύρυνση του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου στην Ελλάδα. Μάχη που στην περίπτωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει θετική έκβαση, με τη νομοθέτηση της ουσιαστικής επαναφοράς τους από τον Αύγουστο του 2018, μάχη που συνεχίζεται. Όμως, οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο από τις κυβερνήσεις, ειδικά στους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης. Όπως μας υπενθυμίζει η Εργατική Πρωτομαγιά, οι μάχες κερδίζονται από τους λαϊκούς αγώνες. Οι εργαζόμενοι, με την μαζική συμμετοχή τους στα συνδικάτα, παίρνουν τον αγώνα στα χέρια τους, αφήνουν στην άκρη απαξιωμένες συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και παλεύουν με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, έχοντας οδηγό, τους μεγάλους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων για την Εργατική Πρωτομαγιά και δείχνουμε την αποφασιστικότητά μας για τη συνέχιση των αγώνων του κόσμου της εργασίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, που θα συμμετάσχει στην αυριανή συγκέντρωση των φορέων, στις 10.30 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο της Καλαμάτας.

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ… ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

Στη συγκέντρωση αυτή, πρωτοστατούν… για μια ακόμη χρονιά, δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κεντρου Σωτήρη Τσώνη και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρη Φαββατά, να καλούν όλου στην κινητοποίηση, στην οποία θα λάβουν μέρος αρκετοί εκπρόσωποι, φορέων, Συλλόγων και κομμάτων. «Φέτος, μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας που είχαν κυρίαρχα χαρακτηριστικά τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την εσωτερική υποτίμηση, την υπερφορολόγηση, τους πλειστηριασμούς και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με αποκορύφωμα το «ξεπούλημα» της ΔΕΗ, τα κυρίαρχα αιτήματα, είναι ειρήνη, δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη και εργασιακά δικαιώματα. Όλα αυτά τα χρόνια, εγκλώβισαν τη χώρα μας, σε μια βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση και δυσπραγία, με θύματα τις πιο υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τους πιο ευαίσθητους και ευάλωτους συμπολίτες», δήλωσε ο Σωτήρης Τσώνης, καλώντας όλους να λάβουν μέρος στην αυριανή συγκέντρωση, στην οποία ακόμη πιο δυναμικό, αναμένεται το παρόν των δημοσίων υπαλλήλων. «Οφείλουμε όλοι να υπερασπίσουμε τα κεκτημένα εργατικά δικαιώματα των εργατών του Σικάγο και των μεταγενέστερων, που κατοχύρωσαν με θυσίες το οκτάωρο, την κοινωνική ασφάλιση, την προστασία της μητρότητας, την κανονική άδεια, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίες και τη δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στα κοινωνικά αγαθά της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας. Στη χώρα μας τα τελευταία οχτώ χρόνια οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι πληρώνουν τις μνημονιακές και φιλελεύθερες πολιτικές, που έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση το 1/3 του πληθυσμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Φαββατάς, επισημαίνοντας πως ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς, πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για την ανατροπή αυτών των αντιλαϊκών πολιτικών.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑ.Ε.

Τη δική της ανακοίνωση, προτρέποντας όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, να συμμετάσχει στην αυριανή διοργάνωση, απηύθυνε και η Λαϊκή Ενότητα στη Μεσσηνία. «Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, βρίσκει τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να στενάζουν κάτω από τις συνεχιζόμενες βάρβαρες αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές, που έχουν επιβάλλει οι δανειστές και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έβαλε χέρι ακόμη και στο δικαίωμα της απεργίας, έφερε την υποχρεωτική διεξαγωγή των πλειστηριασμών ηλεκτρονικά, θεσμοθέτησε τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για οφειλές προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία για οφειλές ύψους πάνω από 500 ευρώ, προχώρησε σε περικοπές οικογενειακών και ιδιαίτερα πολυτεκνικών επιδομάτων. Οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και υποδομών επιταχύνονται, ενώ το υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε νέα δραστική μείωση των επικουρικών συντάξεων, καταργώντας τα οικογενειακά επιδόματα και έφτασε μέχρι και την κατάργηση του επιδόματος απόλυτης αναπηρίας», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του κόμματος, καυτηριάζει το γεγονός των παγωμένων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, καλώντας όλους, σε ενωτικό και συντονισμένο αγώνα. «Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ, να συγκροτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών και αντιμνημονιακών δημοκρατικών δυνάμεων, που θα προωθήσει τους παραπάνω στόχους, θα εμπνεύσει νέους αγώνες και θα δώσει νέα ελπίδα στο λαό», επισημαίνεται ενώ στη συγκέντρωση αυτή, θα συμμετάσχουν και άλλα κόμματα, συλλογικότητες και φορείς, μεταξύ των οποίων επιστήμονες ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ

Και φέτος οι εκδηλώσεις θα είναι δύο, με όσους πρόσκεινται στο ΚΚΕ να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ( ΠΑΜΕ), το οποίο ετοιμάζει κινητοποίηση, για αύριο στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας. «Η 1η Μάη είναι απεργία, ημέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεών μας και εφαλτήριο νέων αγώνων», σημειώνει στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως η φετινή Πρωτομαγιά. βρίσκει τους εργαζόμενους μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για δίκαιη ανάπτυξη, ενώ στην πραγματικότητα προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο, το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το εθνικό στρατηγικό σχέδιο, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου. Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις, με τη μετατροπή όλης της Ελλάδας, από τον Έβρο έως την Κρήτη, σε ορμητήριο των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής! Καλεί τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές των συνδικάτων, να βγουν στην αντεπίθεση, απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ καλώντας όλους με τη σειρά του, στον αγώνα για δυναμική διεκδίκηση.

 

Share.