fbpx

Μια άλλη Ντόρα στη συνέντευξη στο Best!

0

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και για όλα μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη στην «εφ’ όλης της ύλης» συνέντευξή της στην εκπομπή του Best «Διάλογοι» και στον Θέμη Κανελλόπουλο στο γραφείο της στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Αθήνα.

Πέρα απ’ όσα είδαμε προχθές βράδυ στις οθόνες, υπάρχει πάντα και το παρασκήνιο σε μια τέτοια συνέντευξη.

Λοιπόν, η Ντόρα που για πρώτη φορά μίλησε στο Best, υποδέχτηκε το συνεργείο σε φιλικό κλίμα και ήταν ενημερωμένη για τις επιδόσεις, το πρεστίζ, αλλά και το βεληνεκές του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού.

Σχολίασε και off camera πολλά θέματα πελοποννησιακού και μεσσηνιακού ενδιαφέροντος που γνώριζε, ενώ για πολλά θέλησε να «διασταυρώσει» τις πληροφορίες της για πρόσωπα και καταστάσεις!

Μάλιστα βγήκε και μια… είδηση, ότι το επόμενο διάστημα η Ντόρα θα βρεθεί στην Καλαμάτα για ιδιωτική επίσκεψη.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Για τη συνέντευξη τώρα, να πούμε ότι ήταν πράγματι «εφ’ όλης της ύλης» και η Ντόρα με άνεση απάντησε στις ερωτήσεις του Θέμη Κανελλόπουλου που κάλυπταν όλη την γκάμα της πολιτικής ατζέντας που βρίσκεται στην επικαιρότητα, με φόντο τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις της χρονιάς.

Με νηφάλιο λόγο, χωρίς υπερβολές και ωραιοποιήσεις, η Ντόρα σχολίασε τις εξελίξεις στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη, τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, καθώς και πρόσωπα που δεσπόζουν θετικά ή αρνητικά στην πολιτική επικαιρότητα. Μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα και όσα «παίζονται» στις σχέσεις με τον Πάνο Καμμένο για τον οποίο είπε «τον ξέρω καλά», χωρίς να επαναλάβει τους γνωστούς χαρακτηρισμούς, δηλώνοντας όμως πως ό,τι και να λέει δεν τον ακούει πλέον κανείς γιατί η αναξιοπιστία του έχει χτυπήσει… κόκκινο!

Μίλησε για το Μακεδονικό σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι ήταν μια πολύ κακή συμφωνία γιατί δέχεται  την παραχώρηση γλώσσας και εθνότητας, κάτι που κανένας δεν διανοήθηκε να πράξει στο παρελθόν, ενώ υποστήριξε ότι, πλέον, οι όποιες κινήσεις από την Ελλάδα μπορούν να γίνουν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΙΚΑ

Μια μόνο φορά αναφέρθηκε στον Σαμαρά, σε σχέση με την κυβέρνηση  2012-14, ενώ δεν ανέφερε το όνομα του Τατούλη παρ’ ότι ρωτήθηκε για το 2010, όταν απαντώντας στην σχετική ερώτηση στήριξε την υποψηφιότητα Νίκα για τον οποίο είπε τα καλύτερα.  Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Καλαμάτα σήμερα είναι μια άλλη πόλη, μετά από τις τετραετίες Νίκα  στη δημαρχία» και εμφανίστηκε αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών σημειώνοντας με έμφαση ότι η μάχη για τη ΝΔ είναι καθαρά πολιτική!

Για τις δημοτικές εκλογές υποστήριξε ότι η ΝΔ δεν δίνει χρίσματα στηρίζοντας αυτή την επιλογή της στην ανάγκη έκφρασης των τοπικών κοινωνιών με τις δικές τους ιδιαιτερότητες, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα θα πάρει θέση στο δεύτερο γύρο.

Κατά τα άλλα εξέφρασε τις διαφωνίες της για την απλή αναλογική με τον «Κλεισθένη», μιλώντας για τις δυσκολίες που θα φέρει στη διοίκηση Δήμων και Περιφερειών.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…

Μιλώντας για τις πολιτικές εξελίξεις προέβλεψε ότι πιθανότερος χρόνος των βουλευτικών εκλογών είναι ο Μάιος μαζί με τις ευρωεκλογές, στηρίζοντας την εκτίμησή της στο γεγονός ότι κάτι τέτοιο συμφέρει τον Αλέξη Τσίπρα.  Προέβη μάλιστα και στην εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός δεν θα επαναλάβει τα λάθη του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά,  που πήγαν το 2009 και το 2014 σε βουλευτικές εκλογές,  μετά από ήττα σε ευρωεκλογές για να χάσουν και οι δύο με πολύ μεγαλύτερη διαφορά στις βουλευτικές εκλογές.

Κάτι τέτοιο είπε η Ντόρα δεν έχει κανένα όφελος να το επαναλάβει ο Τσίπρας, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται με μεγάλη διαφορά πίσω από τη ΝΔ, για την οποία είπε ότι είναι ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε.

Αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστήριξε ότι θα είναι ένας καλός πρωθυπουργός, ότι έχει επάρκεια, γνώσεις και λόγο, ότι απεχθάνεται το λαϊκισμό και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προβεί σε απολύσεις ή μειώσεις αποδοχών και συντάξεων.  Εξορθολογισμός των δημοσίων δαπανών απαιτείται, είπε η Ντόρα, υποστηρίζοντας ότι τώρα υπάρχει μεγάλη σπατάλη, ευνοιοκρατία και ρουσφετολογία μέσω των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να χτίσει το νέο… κεντροαριστερό  αφήγημά του, με στόχο την πόλωση.

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Τέλος, υποστήριξε ότι βλέπει να  ξαναεπανέρχεται ο δικομματισμός, ενώ απέρριψε ως αστήρικτες τις κατηγορίες για δεξιά στροφή  της ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι στο κόμμα στεγάζονται πολλές τάσεις, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής του είναι το κέντρο που εκφράζει ιδανικά ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα υπογράμμισε  ότι η ΝΔ πάντα κέρδιζε στις εκλογές όταν η στροφή στο λεγόμενο «μεσαίο χώρο» ήταν ευδιάκριτη και αποτελούσε το κύριο χαρακτηριστικό της πολιτικής της.

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ
Share.