fbpx

Νέα κόντρα Νίκα – Τατούλη ακόμη και στο… φόντο των Ατόμων με Αναπηρίες!

0

«ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ» ΣΤΟΥΣ «ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ» ΤΟΥ ΔΕΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΚΟΚΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ…

ΤΑ ΧΕΡΙΑ τους… τρίβουν στην παράταξη Δέδε τα στελέχη του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιώργου Δέδε, από τη δίχως… έλεος κόντρα, Τατούλη – Νίκα!

Πέραν όσων γίνονται εδώ και μήνες γνωστά και όσων ανέφερε ο κ. Νίκας στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ της ΝΔ στη Μεσσηνία, μιλώντας για δηλητηριώδες νέφος που έχει απλωθεί στην Περιφέρεια, κάνοντας λόγο για ρουσφέτια, έργα σε αδέρφια και παιδία και κατανομή χρημάτων με πολιτικό όφελος σε μια Πελοπόννησο που φτωχαίνει διαρκώς χωρίς να… υποδέχεται κανένα σημαντικό έργο, αυτή τη φορά, το… μπαλάκι της κόντρας, έπεσε στο τερέν ακόμη και των ατόμων με αναπηρίες! Οι δυο τους, βρέθηκαν σε εκδήλωση των ΑμεΑ στην Τρίπολη για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, μετατρέποντας το βήμα σε… ρίνγκ και εκδίδοντας ακόμη και ανακοινώσεις! Βέβαια, ο Παν. Νίκας, έκανε απλώς αναφορά στο έλλειμμα της πολιτείας όσον αφορά σε πολλά ζητήματα που αφορούν στα ΑμεΑ, γεγονός που κανείς δεν αμφισβητεί, με τον Πέτρο Τατούλη να το παίρνει προσωπικά και να τον κατηγορεί για… προεκλογική σκοπιμότητα!!!

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΝΙΚΑ

«Όσον αφορά στην Πολιτεία, πρέπει να ζητήσει συγγνώμη σε όλους σας, γιατί είναι παντού ελλειμματική ως προς τη συμπεριφορά της, κάτι το οποίο δεν ταιριάζει σε μια πολιτισμένη χώρα. Δυστυχώς δεν υπάρχει η αναγκαία υποστήριξη ούτε σε προνοιακά θέματα, ούτε σε θέματα υγείας, ούτε σε θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης, ούτε στη διαμόρφωση φιλικών υποδομών για τους ανάπηρους. Ας ελπίσουμε το 2019 να είναι μια καλύτερη χρονιά για τα ΑμεΑ», ανέφερε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη της ΝΔ, Παν. Νίκας, συμμετέχοντας στην εκδήλωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου, ευχόμενος σε όλους δύναμη, υγεία και επιτυχίες, με τον Πέτρο Τατούλη να αντιδρά και να εκδίδει ανακοίνωση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΧΜΕΣ…

Αρχικά, ο Πέτρος Τατούλης, καθιστά σαφές πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε μία συντονισμένη συνεργασία για να δημιουργηθούν σε συνεργασία με τους συλλόγους ΑμεΑ οι αναγκαίες δομές, που δεν πρέπει να ανήκουν σε άλλον έξω από τα συλλογικά στους όργανα. Στη συνέχεια, επισημαίνει πως από το 2013 που δημιουργήθηκε η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου, με πρωτοβουλία δική του, η Περιφέρεια ήταν ο μόνος θεσμικός φορέας που υποστήριξε ενεργά τη λειτουργία της και τις δράσεις της, καθώς και τη διοικητική και τεχνική της λειτουργία, όσο και τη διαδικασία πιστοποίησής της για να έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή η λογική της ιεραποστολής στο θέμα του αναπηρικού κινήματος. Δεν ζητάτε την επιείκεια κανενός. Είμαστε όλοι εδώ συνειδητοποιημένοι να αναλάβουμε την ευθύνη των υποχρεώσεών μας να παρέχουμε τα ίδια δικαιώματα στα Αμεα που παρέχονται σε όλους τους Έλληνες πολίτες», ανέφερε στην εκδήλωση ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος στην ανακοίνωσή του για την συγκεκριμένη αυτή διοργάνωση, τονίζει πως εδώ και πολλές δεκαετίες, η Ομοσπονδία έχει δώσει μάχες και αγώνες. «Ξέρετε πολύ καλά ότι το ελληνικό αναπηρικό κίνημα πρωτοστατεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, σε ότι αφορά τις πολιτικές. Δεν είναι μια διαδικασία που απλώς υπάρχετε για να διεκδικείτε κάτι. Υπάρχετε συντονισμένοι για παρεμβαίνετε εκεί που λαμβάνονται οι αποφάσεις με συντονισμένο τρόπο. Να διεκδικήσετε από την πολιτεία και τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς αυτά που είναι υποχρέωσή τους να εξασφαλίσουν. Κυρίως όμως για να ζητήσετε ως Έλληνες πολίτες το σεβασμό των δικαιωμάτων σας που απορρέουν από το Σύνταγμα και την αποδοχή των Ευρωπαϊκών οδηγιών για τα θέματα αυτά», είπε επίσης ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στα ΑμεΑ, ενώ στην ανακοίνωσή του, καταλήγει με αιχμές κατά του Παναγιώτη Νίκα, επισημαίνοντας πως ο χώρος των ΑμεΑ και η συλλογική τους έκφραση και παρέμβαση δεν χωρά σε καμία προεκλογική διαδικασία. «Δεν μπορεί ο χώρος ενός κινήματος, ενός εθελοντικού κινήματος να μετατρέπεται σε προεκλογική διαδικασία. Ούτε επιτρέπεται ποτέ ο χώρος αυτός να είναι πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων», ανέφερε με νόημα, δίνοντας.. βάθος στην ήδη μεγάλη κόντρα και αντιπαράθεση στη «γαλάζια πολυκατοικία»…

Γ. Αναγνωστοπούλου
Share.