fbpx

Νέες μεγάλες επενδύσεις με «ατμομηχανή» τη Μεσσηνία!  

0

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Το δικό της  παρατηρητήριο, προχωρώντας ένα ακόμη βήμα μπροστά στον τομέα του τουρισμού, θα δημιουργήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία με «ατμομηχανή» τη Μεσσηνία, συνεχίζει δυναμικά στο συγκεκριμένο τομέα! «Θα έχετε παρατηρήσει ότι κατά καιρούς, υπάρχουν κάποια στατιστικά στοιχεία από διάφορες πηγές, που είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους», δήλωσε αναφερόμενη στο συγκεκριμένο ζήτημα η θεματική αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ντίνα Νικολάκου και συνέχισε. «Κάποιες φορές, λένε ότι είναι η μια Περιφέρεια μπροστά, ορισμένες φορές, κάποια άλλη, όπως γίνεται και με τα έσοδα, το εσωτερικό και το εξωτερικό. Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν περιελάμβαναν καθόλου στην έρευνά τους, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και γι’ αυτό αντιδράσαμε έντονα και εμείς ως Περιφέρεια, αλλά και το υπουργείο!

Θα ξεκινήσουμε πρώτοι, να δημιουργήσουμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα κάνουμε και ένα δικό μας παρατηρητήριο τουρισμού,  όπου θα μπορούμε να έχουμε με αδιάβλητα στοιχεία για τις επισκέψεις, αλλά και το προφίλ των επισκεπτών της Πελοποννήσου, για να ξέρουμε σε ποιες αγορές παραδοσιακές και δυνατές θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε, όπως για παράδειγμα η Αγγλίας και η Γερμανία, αλλά και ποιες είναι οι νέες αγορές, όπως η Πολωνία και η Δανία», δήλωσε η κα Νικολάκου, μιλώντας γι’ αυτό το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται, το οποίο μάλιστα θα αποτελέσει παρακαταθήκη!
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, στάθηκε και στις υπόλοιπες δράσεις, οι οποίες είναι πολλές και έχουν ήδη αποφέρει καρπούς…

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ… ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ

«Ο τουρισμός, είναι εθνικό ζήτημα και η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστεύει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, γι’ αυτό και έχουμε άψογη συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ και έχουμε ανοίξει και έναν νέο κύκλο επαφών με τις πρεσβείες της χώρας μας σε όλες τις περιοχές. Μέσα από τις Πρεσβείες μας λοιπόν, έχουμε αρχίσει συνεργασίες, οι οποίες θα έχουν αναφορά μόνο στην Πελοπόννησο και με σημαντικές συναντήσεις με tour operators και επιχειρήσεις στο εξωτερικό, όπου την προετοιμασία όλη θα επιμεληθεί η κάθε Πρεσβεία και οι εμπορικοί ακόλουθοι», ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, η οποία στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των επενδύσεων.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ COSTA NAVARINO ΔΙΝΟΥΝ «ΦΤΕΡΑ» ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

«Χαίρομαι που με ρωτάτε για το θέμα των επενδύσεων, κάτι που είχα στηρίξει με πάθος ως νομαρχιακή σύμβουλος. Ξέρετε για παράδειγμα, ότι η επένδυση της Costa Navarino έδωσε νέα «φτερά» και δημιούργησε πολύ καλές προοπτικές για τη Μεσσηνία και θέλω να σας πω επίσης, ότι αυτή η τάση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στον τουρισμό, έχει επεκταθεί σε όλη την Πελοπόννησο. Μπορεί να μην προλαβαίνουμε να τονίζουμε κάποια θέματα, όμως μου δίνεται η ευκαιρία να αναφερθώ σε αυτά τώρα και πρέπει να επισημάνω πως σήμερα, που όλοι κάνουμε λόγο για μια μεγάλη κρίση, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημιουργούνται μεγάλες μονάδες, που θα δώσουν τεράστια ώθηση και συγκεκριμένα, στην Αργολίδα, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία! Πρόκειται για πεντάστερα ξενοδοχεία», επεσήμανε η Ντίνα Νικολάκου, η οποία χαρακτήρισε φιλική και ασφαλή την Περιφέρεια για τις επενδύσεις, η οποία σε συνδυασμό με τις Δημοτικές Αρχές, έχει κάνει τα πάντα, ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι απαραίτητες διαδικασίες.

«ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ» Η COSTA NAVARINO ΚΑΙ Η NAVARINO BLUE ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…

«Το 2018, θα έχουν ολοκληρωθεί κάποιες από αυτές τις μονάδες ή θα συνεχίζεται η κατασκευή κάποιων άλλων, ενώ ότι σε ότι αφορά ειδικά, στην επέκταση των νέων μονάδων της TEMES, θεωρούμε ότι θα δώσουν πολύ μεγάλη ώθηση! Επίσης, επενδύσεις βρίσκονται προ των πυλών και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης και συνέχισε. «Έχουμε ήδη στα χέρια μας μια Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την εγκατάσταση μιας πολύ σημαντικής αναβαθμισμένης μονάδας γκολφ στο Κυνηγού και σύντομα, τη μελέτη για την κατασκευή των νέων ξενοδοχειακών μονάδων, που θα είναι εξαιρετικά μοναδικό και θα αποτελέσει πόλο έλξης! Όμως δεν είναι μόνο αυτή η περιοχή, έχουμε και στη Μεσσήνη μια μεγάλη μονάδα, όπως και σε άλλες περιοχές! Τίποτε δεν μπορεί να γίνει χωρίς επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αν περιμένουμε κάποιο, με ένα μαγικό ραβδάκι να αλλάξει τα πράγματα», δήλωσε με νόημα καταληκτικά η Ντίνα Νικολάκου.

Share.