fbpx

Νέους και παλιούς υποψηφίους συμβούλους ανακοίνωσε ο Θανάσης Βασιλόπουλος

0

ΔΥΝΑΜΙΚΑ συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος μετά την πρώτη μεγάλη παρουσίαση στο κατάμεστο πνευματικό κέντρο της πόλης και την ανακοίνωση νέων υποψηφίων που μπαίνουν για πρώτη φορά στο στον αυτοδιοικητικό στίβο, διεκδικώντας μια θέση στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρά στην ανακοίνωση έμπειρων στελεχών και ειδικότερα, εκείνων που αποτελούν κομμάτι της δημοτικής ομάδας Νίκα. Έτσι, μετά την ανακοίνωση των Ντίντα και Μπασακίδη, οι οποίοι είχαν διεκδικήσει τη θέση του επικεφαλής και στρατεύονται στο πλευρό του, χθες, ανακοίνωσε 5 ακόμη υποψηφίους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μέλη της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Πραγματικά, αισθάνομαι υπερήφανος έχοντας επιλεγεί, μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία, να είμαι πρώτος μεταξύ ίσων στη «Δημιουργική Πρωτοβουλία» για το Δήμο Καλαμάτας και σήμερα να έχω την τιμή να παρουσιάζω πέντε ενεργούς πολίτες, με σημαντική προσφορά στα επαγγελματικά, κοινωνικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα της περιοχής μας», δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος, παρουσιάζοντάς τους και ευχαριστώντας τους για την εμπιστοσύνη και την απόφαση να ενώσουν μαζί τους, τις δυνάμεις τους.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Πρώτος από τη νέα πεντάδα, παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής και της επιτροπής Παιδείας, αλλά και υπεύθυνος των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), Δημήτρης Πολίτης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχος και πρόεδρος σε Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Ο κ. Πολίτης, έκανε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων, ξεκινώντας από τη Φιλαρμονική που λαμπρύνει με την παρουσία της, όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου, αναφερόμενος στις συναυλίες και τη δωρεάν μουσική παιδεία που παρέχει σε διακόσια περίπου παιδιά, εστιάζοντας στα της επιτροπής Παιδείας και των ΚΔΑΠ, που είναι πάρα πολύ σημαντικά για τα παιδιά του Δημοτικού.

«Επέλεξα να είμαι με το Θανάση Βασιλόπουλος γιατί είναι ένα άτομο με ήθος, είναι εργατικός. Σε ό,τι κι αν έχει αναλάβει το έχει φέρει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Γι αυτό τον εμπιστεύτηκα και θα είμαι μαζί του στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου», ανέφερε ο Δημήτρης Πολίτης.

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο φαρμακοποιός, ελεύθερος επαγγελματίας με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην κλινική φαρμακολογία, σύμβουλος ορθομοριακών σκευασμάτων και εκπαιδευτής τεχνικών φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Καλαμάτας, Νίκος Καράμπελας, ο οποίος με τη σειρά του, στάθηκε στην τιμιότητα και την εργατικότητα του Θανάση Βασιλόπουλου. «Όσον αφορά στην ειδικότητά μου ως επαγγελματίας υγείας το όραμά μου για το Δήμο είναι η αναβάθμιση των δημοτικών υποδομών υγείας καθώς επίσης και η δημιουργία νέων υποδομών οι οποίες θα εστιάζουν στην πρόληψη.  Εκτός αυτών πιστεύω ότι ο Καλαματιανός πολίτης θα πρέπει να ενημερώνεται συνεχώς για θέματα πρόληψης αλλά και σε θέματα πρώτων βοηθειών», ανέφερε ο κ. Καράμπελας.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ

Τρίτος υποψήφιος είναι ένα νέο πρόσωπο, ο οικονομολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας και αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, Σωτήρης Κριτσωτάκης. «Επέλεξα να είμαι υποψήφιος με το Θανάση Βασιλόπουλο γιατί γνωρίζω πολύ καλά τις «υπερωρίες» που έκανε όλα αυτά τα χρόνια και το πόσο εργατικός και καθαρός άνθρωπος είναι», είπε ο κ. Κριτσωτάκης, με τον Θανάση Βασιλόπουλο να παρουσιάζει δύο ακόμη μέλη της δημοτικής ομάδας, τον Σαράντο Μαρινάκη και τον Γιάννη Δούζη.

ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Ο δασικός υπάλληλος Σαράντος Μαρινάκης, έχει διατελέσει αντιδήμαρχος, πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄ βαθμιας Εκπαίδευσης και σήμερα, είναι πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. «Με το Θανάση Βασιλόπουλο συνεργαστήκαμε οχτώ χρόνια και καταδείχθηκε μέσα από αυτή τη συνεργασία σε πολύ δύσκολες αλλά και ομαλές συνθήκες, πόσο προσπάθησε, πόσο αφιέρωσε τον εαυτό του με την επιμονή του με τη διακαή προσπάθειά του έτσι ώστε να ευοδωθούν όποιες προσπάθειες κάναμε για την πόλη μας», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος έχει συμπληρώσει 20 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σχολιάζοντας και τα του εκλογικού νόμου, εκτιμώντας πως θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. «Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουμε αυτοσκοπό να είμαστε στην Αυτοδιοίκηση. Είμαστε γιατί μας εμπνέουν οι άνθρωποι που θέλουν να ηγηθούν και θέλουμε να είμαστε δίπλα τους και για να είμαστε χρήσιμοι για την περιοχή μας. Με την εμπειρία μου πιστεύω και θέλω να βοηθήσω να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των συνδημοτών μας, των επισκεπτών και να βελτιώσουμε την κατάσταση στα δημοτικά μας διαμερίσματα τα οποία, όπως είπα, χειμάζονται», δήλωσε ο Σαράντος Μαρινάκης.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΥΖΗΣ

Ο ιατροδικαστής και πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΦΑΡΙΣ», Γιάννης Δούζης, ξεδίπλωσε του δικούς του στόχους και στάθηκε ιδιαίτερα στη δημοκρατική διαδικασία μέσα από την οποία αναδείχθηκε επικεφαλής ο Θανάσης Βασιλόπουλος. «Η παράταξή μας είναι αξιόπιστη και πολλά υποσχόμενη για το Δήμο μας και αυτό, γιατί ηγείται αυτής ένας άνθρωπος σοβαρός και αξιόλογος. Με όραμα, όπως και όλοι εμείς που συμπορευόμαστε μαζί του. Ο άνθρωπος της διπλανής μας πόρτας, που ξέρει να αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου. Τα λέω αυτά γιατί μας έχει δώσει δείγμα της δουλειάς, της εντιμότητας αλλά και της δημιουργικότητάς του υπηρετώντας τόσα χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση με επιτυχία και αξιοπρέπεια. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις ανάγκες και προκλήσεις του Δήμου μας και μέσα από μια οργανωμένη και σωστή ιεράρχηση αυτών να καταλήξουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο  βιώσιμης ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη που αξίζει στη Καλαμάτα αλλά και ολόκληρο το Δήμο μας», ανέφερε ο κ. Δούζης, σχολιάζοντας την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου σε επικεφαλής της παράταξης. «Με χαρά λοιπόν αλλά και μετά από απόλυτα διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, όντας εκλεγμένος από την πλειοψηφία των συναδέλφων μας, ο Θανάσης Βασιλόπουλος μας καλεί όλους να τον βοηθήσουμε και να δώσουμε στο Δήμο Καλαμάτας αυτό που του αξίζει».

Share.