fbpx

Ντόνατς γεμιστά με νουτέλα και γλάσσο σοκολάτας

0
Διά χειρός Χρήστου Ζέρβα

Υλικά για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι extra δυνατό (μωβ συσκευασία)
100 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
300 γρ. γάλα
1 1/2 κ.γ. βανίλια
50 γρ. νωπή μαγιά ή 1 1/2 φακελάκι μαγιά ξηρή
5 γρ. αλάτι
5 γρ. κανέλα
2 γρ. μοσχοκάρυδο
λάδι για τηγάνισμα (καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο)

Υλικά για το γλάσσο σοκολάτας
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
3 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη βανίλια. Προσθέτετε το αλεύρι, τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε καλά έως ότου γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει για περίπου 2 ώρες.

Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε με το ζυμάρι ένα μετρίου πάχους φύλλο. Με ένα φλιτζάνι του τσαγιού κόβετε στρογγυλά ζυμαράκια και με τον δείκτη ανοίγετε τρύπα στο κέντρο.

Τηγανίζετε σε ζεστό λάδι μέχρι τα ντόνατς να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα. Τα στεγνώνετε σε πιάτο με πετσέτα ή χαρτοπετσέτα και τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ή με το γλάσσο που έχετε φτιάξει.

Για το γλάσσο 
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάτε έως ότου γίνουν ένα ωραίο μείγμα. Αν δείτε ότι είναι πολύ σφιχτό βάζετε λίγο νεράκι να αραιώσει!

Tip: Εάν θέλετε να είναι γεμιστά με τη nutella, τη στιγμή που θα κόψετε στρογγυλά ζυμαράκια με το φλιτζάνι θα κόψετε κάποια επιπλέον για να βάλετε στο ένα κομμάτι τη nutella και να βάλουμε σαν “καπάκι” το άλλο ζυμαράκι πατώντας το στις άκρες με βρεγμένα χέρια για να κολλήσει καλά και μετά το βάζετε στο τηγάνι.

Share.