Οσο ζει μαθαίνει κανείς ότι υπάρχουν και συμβιβασμένοι ή τσαλακωμένοι αριστεροί…!

0

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και όμως αληθινό!  Και ελληνικό και αριστερό!  «Αριστερός» του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια, που στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα σημαίνει ακριβώς το αντίθετο!  Ή αν προτιμάτε στην «καθομιλουμένη» μιλάμε για αριστερούς με… δεξιά τσέπη, σκέψη και πολιτική!  Τα κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη  εννοούμε και όχι τους πολίτες!

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΜΕ κι αυτό από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που μας είπε ότι ως αριστερός αισθάνεται… τσαλακωμένος!  Το «συμβιβασμένος» το θεωρεί πιο βαρύ!

ΟΠΟΤΕ ως «τσαλακωμένος» αριστερός, προφανώς, επιτρέπεται να ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική και συμβιβάζεται για λογαριασμό όλων των Ελλήνων με δανειστές και Οργανισμούς του… καταραμένου καπιταλιστικού παραδείσου!!!

ΕΙΝΑΙ πραγματικά να απορεί κανείς με το πολιτικό θράσος πολλών κυβερνητικών στελεχών, που εμφανίζονται ως… η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και επιβάλλουν στους πολίτες τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές!  Και μάλιστα να βγαίνουν στο γυαλί και να σου ρίχνουν κατάμουτρα ότι… τσαλακώθηκαν, αλλά τους έγινε συνήθεια και συνεχίζουν!!!

ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, λέει, μετά από 5 χρόνια «αντιμνημονιακών» αγώνων ότι «δεν υπήρχε άλλος δρόμος» από τα Μνημόνια και αφού επί ένα εξάμηνο στην κυβέρνηση τα έκαναν μπάχαλο, έμαθαν, λένε, τη δουλειά και τώρα εμφανίζονται ως αυθεντικοί, μοναδικοί θα έλεγα, «σωτήρες» της χώρας και των πολιτών!

ΤΕΛΙΚΑ όσο ζει κανείς μαθαίνει ότι υπάρχουν, εν Ελλάδι, συμβιβασμένοι και τσαλακωμένοι πολιτικοί και υπουργοί, που δηλώνουν αριστεροί!  Είχε δίκιο ο Τσαρούχης που έλεγε «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!»…

ΜΕ ΑΥΤΑ και με αυτά θυμήθηκα αυτό που ένας πραγματικός αριστερός μου έλεγε πριν φύγει για το τελευταίο του ταξίδι: Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα θα τρίζουν τα κόκαλα των αριστερών που έπεσαν στα πεδία των μαχών και των αγώνων και ανάλωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα!

ΕΙΝΑΙ αυτό που λέει ο ποιητής: «Που ήσουν νιότη που ’δειχνες πως θα γινόμουν άλλος»!  Τώρα όμως το σύνθημα μπορεί να είναι για όσους δηλώνουν… αριστεροί: «Τσαλακωθείτε γιατί χανόμαστε» ή «Κάντο όπως ο… Τσακαλώτος»!!!

ΚΑΛΗ εβδομάδα, λοιπόν, κι έχει ο καιρός γυρίσματα…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

 

Share.