Ο Φιάκας στο ΔΗΠΕΘΕΚ ένα λαμόγιο ολκής

0

ΑΠΑΤΕΩΝ «Ο Φιάκας» και μάλιστα από  τους πλέον διαπρεπείς στο ρόλο του.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ένα λαμόγιο μπροστά από την εποχή του που ξέρει να ελίσσεται για να επιβιώσει.

ΑΣ ΔΟΥΜΕ την ιστορία του με λίγα λόγια.

***

«ΣΤΗΝ Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα, ο απατών Χαρίλαος Πλουτίδης, γνωστός στην πιάτσα και ως Φιάκας, υποδυόμενος τον αριστοκράτη, συλλαμβάνει την ιδέα να νυμφευθεί την αφελή και νευρωτική Ευανθία.

ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ως βαρόνος εκ Γερμανίας με πριγκιπικό συγγενολόι και υφαρπάζει υπόσχεσιν γάμου από την μέλλουσα νύφη.

Η ΕΥΑΝΘΙΑ «τσιμπάει» πέφτοντας στον έρωτα του, οραματιζόμενη αυλές, τιμές, δούκισσες και πριγκηπέσσες.

Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ – ο γνωστός μας Φιάκας – έχει έναν υπηρέτη, τον Γιάννη, ο οποίος έχει λαμβάνειν από τον κύριο του μισθούς δεκατριών μηνών. Η ελπίδα ότι κάποτε θα τους εισπράξει, τον κάνει να συνεργεί με το αφεντικό του στις κατά καιρούς απατεωνίες του, ώστε να εκπληρωθεί και το δικό του όνειρο: Να γίνει κονσολιτετζής (δηλαδή χρηματιστής).

Η ΜΕΛΛΟΥΣΑ νύφη ορφανή πατρός τε και μητρός, έχει μεγαλώσει με τη θεία της (αδελφή του πατέρα της) κοκκώνα Φρόσω.

Η ΘΕΙΑ με τη σειρά της ωθεί εις εν μία νυκτί γάμον της ανιψιάς της μετά του Χαρίλαου, προσβλέποντας και η ίδια σε αναβάθμιση του κοινωνικού της status και ίσως και σε …πιο ποταπά οφέλη!

ΕΝΩ όλα είναι έτοιμα να συμβούν ως σχεδιάστηκαν από τους πρωταγωνιστές, έρχεται ο ρόλος – κλειδί Καζαμίας, για να αποκαλύψει το αληθές ποιόν των ηρώων και να δώσει ένα απροσδόκητο φινάλε στην εξέλιξη αυτής της ίντριγκας που τόσο αριστοτεχνικά στήθηκε από τον Δημοσθένη Μισιτζή».

***

Ο ΦΙΑΚΑΣ λοιπόν ανέβηκε από τις 15 Δεκεμβρίου στην κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ με πρωταγωνιστές τους Φίλιππο Σοφιανό που υπογράφει και τη σκηνοθεσία, τον Κώστα Χαλκιά, τη Ματθίλδη Μαγγίρα, την Ολγα Αλεξανδροπούλου και τον Αρη Τσαμπαλίκα και με σκηνικά του Γιάννη Μετζικώφ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ αξιοπρεπής και ευφρόσυνη, με ρέοντα πλούσιο λόγο και άφθονο χιούμορ.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ αξίζει να τη δείτε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και Φίλιππε περαστικά!

Θανάσης Παντές

Share.