fbpx

Προφυλάξτε τα παιδιά σας από αλόγιστες ψηφιακές παγίδες που τα εκτρέπουν…

0

 

 

 


 

 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ φίλες και φίλοι, προσέξτε , οι Ιταλοί που τους έχει ζώσει η κρίση  ανακοίνωσαν ότι απέσυραν την αίτηση να αναλάβουν την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.  Θα δείτε ότι αν δεν βρουν άλλη χώρα θα μας τους φορτώσουν.

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ολοκληρώνω την χθεσινή αναφορά στα παιδιά.

ΟΤΑΝ οι μαθητές έρχονται στο σχολείο και είναι ώρα για αντιγραφή, η απάντησή τους είναι δε μπορώ. Είναι πολύ δύσκολο, πολύ βαρετό. Γιατί;

ΕΠΕΙΔΗ το αντίστοιχο τμήμα του εγκεφάλου δεν είναι εκπαιδευμένο για να εκτελεί βαρετές και μονότονες δουλειές. Εκπαιδεύεται όμως μέσα από τη δουλειά. Περιορισμένη κοινωνική αλληλεπίδραση. Είμαστε όλοι απασχολημένοι, έτσι δίνουμε στα παιδιά μας ψηφιακά γκατζετάκια και τα καθιστούμε επίσης απασχολημένα.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ στο παρελθόν συνήθιζαν να παίζουν έξω, όπου στα μη δομημένα φυσικά περιβάλλοντα, μάθαιναν και εξασκούσαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η τεχνολογία αντικατέστησε το εξωτερικό παιχνίδι. Επίσης, η τεχνολογία έκανε τους γονείς λιγότερο διαθέσιμους στην κοινωνική αλληλεπίδραση με τα παιδιά τους.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ, τα παιδιά μας έμειναν πίσω… το γκατζετάκι που έχουμε για το μπέιμπι σίτινγκ δεν είναι εξοπλισμένο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων.

ΟΙ ΠΙΟ επιτυχημένοι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν θαυμάσιες κοινωνικές δεξιότητες. Αυτή είναι η προτεραιότητα!

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ είναι σαν ένας μυς που είναι εκπαιδεύσιμος και επανεκπαιδεύσιμος.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ το παιδί σου να είναι ικανό να κάνει ποδήλατο, του διδάσκεις ποδηλατικές ικανότητες. 

ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ το παιδί σου να μάθει να περιμένει, πρέπει να του διδάξεις υπομονή.

ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ το παιδί σου να μάθει να κοινωνικοποιείται, πρέπει να του διδάξεις κοινωνικές δεξιότητες.

ΤΟ ΙΔΙΟ εφαρμόζεται και σε όλες τις άλλες δεξιότητες. Δεν υπάρχει διαφορά!!

ΩΣΤΟΣΟ, μπορείς να κάνεις τη διαφορά στη ζωή του παιδιού σου με το να εκπαιδεύσεις τον εγκέφαλό του έτσι ώστε το παιδί σου να λειτουργεί με επιτυχία σε κοινωνικό, συναισθηματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο. 

ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΣ: Περιόρισε την τεχνολογία και επανασυνδέσου συναισθηματικά με το παιδί σου.

ΚΑΝΤΕ οικογενειακά δείπνα, βραδιές επιτραπέζιων παιχνιδιών, πηγαίνετε για ποδηλασία, περιπάτους στην εξοχή με φακό τη νύχτα.

ΚΑΝΤΕ τους έκπληξη τα με λουλούδια, μοιραστείτε μαζί τους ένα χαμόγελο, γαργαλήστε τα, βάλτε ένα σημείωμα αγάπης πίσω από την πλάτη τους ή κάτω από το μαξιλάρι τους, κάντε τους έκπληξη με το να τα πάτε έξω για φαγητό μια μέρα μετά το σχολείο, χορέψτε μαζί, μπουσουλήστε μαζί, παίξτε μαξιλαροπόλεμο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΤΕ τα στην καθυστερημένη απόλαυση  Κάντε τα να περιμένουν!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κακό να περνάνε διαστήματα όπου βαριούνται. Είναι το πρώτο βήμα προς τη δημιουργικότητα.

ΒΑΘΜΙΑΙΑ αυξήστε το χρόνο μεταξύ του θέλω και του παίρνω Αποφύγετε τη χρήση τεχνολογίας στο αυτοκίνητο και στο εστιατόριο.

ΑΝΤΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ διδάξτε τα να περιμένουν συζητώντας ή παίζοντας. Περιορίστε το διαρκές τσιμπολόγημα. Μη φοβάστε να θέσετε όρια.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ χρειάζονται όρια για να μεγαλώσουν ευτυχισμένα και υγιή Κάντε ένα χρονοδιάγραμμα για τις ώρες των γευμάτων, του ύπνου και τη χρήση τεχνολογίας.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ τι είναι καλό γι’ αυτά, όχι τι θέλουν και τι δε θέλουν. Θα σας ευχαριστούν αργότερα στη ζωή τους γι’ αυτό.

Η ΓΟΝΕΪΚΟΤΗΤΑ είναι μια σκληρή δουλειά. Πρέπει να είσαι δημιουργικός ώστε να τα καταφέρεις να κάνουν αυτό που είναι καλό γι’ αυτά επειδή τις περισσότερες φορές αυτό έρχεται σε αντίθεση με αυτό που θέλουν.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ χρειάζονται πρωινό και θρεπτικό φαγητό. Πρέπει να ξοδέψουν χρόνο σε εξωτερικές δραστηριότητες και να πάνε για ύπνο σε μία σταθερή ώρα έτσι ώστε να έρθουν στο σχολείο διαθέσιμα για μάθηση την επόμενη μέρα.

ΜΕΤΑΤΡΕΨΤΕ τα πράγματα που δεν τους αρέσει να κάνουν ή να προσπαθούν σε διασκεδαστικά, συναισθηματικά διεγερτικά παιχνίδια.

ΔΙΔΑΞΤΕ τα παιδιά σαν να κάνουν μονότονη εργασία από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους καθώς αυτό είναι το θεμέλιο για τη μελλοντική εργασιμότητα.

ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΟΥΝ τα στεγνά ρούχα, να μαζεύουν τα παιχνίδια τους, να απλώνουν ρούχα, να τοποθετούν στη θέση τους τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ και τη λαϊκή, να στρώνουν τραπέζι, να στρώνουν το κρεβάτι τους Να είστε δημιουργικοί.

ΑΡΧΙΚΑ κάντε το διεγερτικό και διασκεδαστικό έτσι ώστε ο εγκέφαλός τους να το συνδέσει με κάτι θετικό.

ΔΙΔΑΞΤΕ τους κοινωνικές δεξιότητες Διδάξτε τους να περιμένουν τη σειρά τους, να μοιράζονται, να χάνουν, να κερδίζουν, να συμβιβάζονται, να λένε όμορφα λόγια στους άλλους, να χρησιμοποιούν το ευχαριστώ και το παρακαλώ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ σαν εργοθεραπεύτρια, τα παιδιά αλλάζουν, τη στιγμή που οι γονείς αλλάζουν την οπτική τους για τη γονεϊκότητα.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ τα παιδιά σας να επιτύχουν στη ζωή εκπαιδεύοντας και δυναμώνοντας τον εγκέφαλό τους νωρίς παρά αργά!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ υγιέστατη και παραγωγική ημέρα και καλό Σαββατοκύριακο.

Share.