Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου

0

Στραμμένα στην Τρίπολη, είναι σήμερα όλων τα βλέμματα, καθώς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κρίσιμη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου, ο οποίος θα κληθεί να πάρει τη μεγάλη απόφαση για το καυτό ζήτημα των απορριμμάτων, που θα σηματοδοτήσει την υπογραφή της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ρεπορτάζ:
Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Η σημερινή ημέρα άλλωστε, είναι και η τελευταία ημέρα προθεσμίας που έχει δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος πρόσφατα από την Καλαμάτα, πέταξε… εκ νέου το μπαλάκι της ευθύνης στους δημάρχους τονίζοντας πως πρέπει να λάβουν μια οποιαδήποτε απόφαση! Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Ντίνας Νικολάκου, η οποία μιλώντας στη «Φ» εξέφρασε την ελπίδα της, να μην υπάρχει νέα αναβολή! «Ελπίζω και εύχομαι, να μην έχουμε μια νέα αναβολή, γιατί δεν υπάρχει περιθώριο», δήλωσε με νόημα και συνέχισε!

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

«Οι Δήμοι, ο ΦΟΔΣΑ δηλαδή, πρέπει να σταθεί στο ύψος της ευθύνης που τους αναλογεί και οι δήμαρχοι αναλάβουν απόφαση! Νομίζω ότι έχει διαμορφωθεί η τάση πλειοψηφικά, να συμφωνήσουν και να μπορέσουμε άμεσα να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης», δήλωσε η κα Νικολάκου, η οποία αισθάνεται δικαιωμένη από τη γενικότερη εξέλιξη του σοβαρού αυτού θέματος. «Θεωρώ πλέον, ότι όλοι οι πολίτες έχουν αντιληφθεί πως η θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Περιφερειακής Αρχής και του κ. Τατούλη, ήταν η μοναδική θέση που θα έδινε λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου με απόλυτη συνέπεια στις εξαγγελίες της, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε μια πράσινη Περιφέρεια, εδώ και δύο χρόνια περίπου, έχει ολοκληρώσει το διεθνή διαγωνισμό και έχει πάρει την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να υπογράψουμε τη σύμβαση. Παρά τις παλινωδίες και τις αντιδράσεις που υπήρξαν, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι, που οι ίδιοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, έχουν αποφασίσει να προχωρήσει το έργο μας», δήλωσε η Ντίνα Νικολάκου, τονίζοντας πως δεν υπάρχει πεδίο… επιστροφής στο παρελθόν! «Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω και ότι θα σταματήσουν μια για πάντα, να βρίσκονται τα σκουπίδια στα βουνά, τις θάλασσες και τους αρχαιολογικούς μας χώρους! Οι χωματερές στο σύνολό τους, έχουν σχεδόν κλείσει και επειδή είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και αντιλαμβανόμαστε όλοι, το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα απορρίμματα, η λύση θα δοθεί όταν υπογραφεί η σύμβαση και όταν η ανάδοχος εταιρεία αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση, μέχρι να ξεκινήσει η ολοκληρωμένη», ανέφερε καταληκτικά η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου.

 

Share.