fbpx

«Σημαία» για την αντιπολίτευση ο… βομβαρδισμένος δρόμος Καλαμάτα- Κιτριές!

0

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Δραματική, παραμένει εδώ και χρόνια, η κατάσταση του δρόμου προς τις Κιτριές, η οποία δεν έχει βελτιωθεί, παρά την αύξηση του τουρισμού και την αποδεδειγμένα περισσότερη επισκεψιμότητα στην περιοχή! Το οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας άλλωστε, σχεδόν στο σύνολό του αντιμετωπίζει προβλήματα, με τους φορείς που υποτίθεται πως «ποντάρουν» στον τουρισμό, να το κάνουν –προφανώς- σε μη… στερεή βάση, αφού τα… θεμέλια της ανάπτυξης, εγκυμονούν κινδύνους, κρύβοντας αμέτρητες παγίδες… Ο δρόμος που οδηγεί από την Καλαμάτα στη Μάνη, στον πλέον αγαπημένο προορισμό ντόπιων και επισκεπτών, ο δρόμος που οδηγεί στις Κιτριές, όπου αμέτρητοι Καλαματιανοί και τουρίστες διέρχονται το καλοκαίρι για να απολαύσουν το μπάνιο τους και τις υπηρεσίες που παρέχουν τα εκεί καταστήματα, είναι κυριολεκτικά, σε κακά χάλια… Επικίνδυνος και εγκαταλελειμμένος χρόνια, μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, γι’ αυτό και τίθεται στα… πρώτα, από την μείζονα μειοψηφία του Περιφερειακό Συμβουλίου, «Πελοπόννησος Πρώτα», όπως έγινε και στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Στο… στόχαστρο ειδικότερα, η πρόεδρος της Επιτροπής και θεματικής αντιπεφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, εναντίον της οποίας –μετά τον Τατούλη-  βάλλουν οι περισσότεροι εκπρόσωποι των μειοψηφιών, προεξάρχοντος του Νίκου Γόντικα της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Για τον παραλιακό κατεστραμμένο δημοτικό δρόμο του Δήμου Δυτικής Μάνης προς Κιτριές, έχει εκφραστεί επανειλημμένως η βούληση της Περιφέρειας, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης, να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην επισκευή και αναβάθμισή του. Για την ώρα, εδώ, τον πρώτο λόγο έχει ο Δήμος Δυτικής Μάνης, που ολοκληρώνοντας τις εργασίες για την αποχέτευση στην περιοχή, έχει αναδείξει ανάδοχο για το έργο αυτό», σημείωσε ο εκπρόσωπος της παράταξης Νίκος Πατσαρίνος, ο οποίος ανέδειξε και άλλα, σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο νομό και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΓΡΟΤΕΣ

«Υπάρχει ανάγκη να γίνει άμεσα συνάντηση εργασίας με τα αρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών για όλα τα μεγάλα έργα άρδευσης και ύδρευσης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, που έχουν ξεκινήσει δεκαετίες τώρα, έχουν κοστίσει δεκάδες εκατ. ευρώ αλλά δεν έχουν παραδοθεί προς χρήση στους δημότες. Το ζητούμενο είναι, για κάθε ένα από αυτά, όπως το Φιλιατρινό Φράγμα, να δρομολογηθούν οι απαραίτητες εργασίες για να λειτουργήσουν πλήρως και σωστά για τους κατοίκους. Ήδη ξοδεύουμε μεγάλα ποσά για τη συντήρησή τους χωρίς άμεσο αντίκρισμα στον πρωτογενή τομέα και στα προβλήματα υδρεύσεων των περιοχών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός, ζητώντας παρεμβάσεις και κάνοντας φυσικά, ειδικά αναφορά στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ  ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

«Όσον αφορά στη διενέργεια των ηλεκτρονικών διαγωνισμών μεταφοράς των μαθητών, αφού παρατηρούμε ότι καθυστερήσαμε σημαντικά σε σχέση με τις άλλες Περιφέρειες της χώρας, μια πρώτη διαπίστωση είναι ότι με την υλοποίησή τους «κινούμαστε» σε θετική κατεύθυνση, αρκεί βλέποντας και τα αποτελέσματα των διαγωνισμών να είμαστε «ανοιχτοί» στις απαραίτητες προσαρμογές με σκοπό τη σωστή, ασφαλή, έγκαιρη, αποτελεσματική και οικονομική μεταφορά των μαθητών», τονίζεται και γίνεται λόγος και για τις αναθέσεις νομικών υποθέσεων της Περιφέρειας. «Δεν μπορεί να συνεχίζονται οι δεκάδες αναθέσεις νομικών υποθέσεων της Περιφέρειας σε δικηγόρους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό γίνεται με υποκειμενικό, επιλεκτικό τρόπο, που συνοδεύεται άλλοτε από τις ελάχιστες χαμηλές αμοιβές και άλλοτε από πλουσιοπάροχες απολαβές. Πρέπει, ιδιαίτερα για τις ανάγκες της «έδρας» και των Περιφερειακών Ενοτήτων Αρκαδίας και Μεσσηνίας, να γίνουν σταθερές προσλήψεις νομικών συμβούλων που θα κοστίσουν υποπολλαπλάσια και θα καλυφθούν πλήρως και σωστά οι ανάγκες σε νομική στήριξη όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Μέχρι τότε σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους των Περιφερειακών Ενοτήτων, πρέπει να γίνονται αναθέσεις με αντικειμενικά κριτήρια», επισημαίνεται με ξεκάθαρες τις αιχμές για μια ακόμη φορά, ενώ καταληκτικά, στην ανακοίνωση έρχεται και το θέμα της άρδευσης στο Δήμο Μεσσήνης και την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου
Share.