fbpx

Σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου στην υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία!

0

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΜΕΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Οσοι παρακολούθησαν τη συζήτηση, στη Βουλή είδαν έναν πρωθυπουργό εξαιρετικά αγχωμένο να ταυτίζεται πλήρως με έναν απαξιωμένο υπουργό. Είδαν τον κ. Τσίπρα να καλύπτει τον κ. Καμμένο σε μια σκανδαλώδη υπόθεση, με μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα. Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός των φόρων αποδεικνύεται και ο πρωθυπουργός των μεσαζόντων. Τσίπρας και Καμμένος είναι σφιχταγκαλιασμένοι σε ένα σπιράλ τοξικότητας, όμοιο του οποίου, δυστυχώς, ο τόπος δεν έχει γνωρίσει. Δεν είναι πια απλά σύμμαχοι. Είναι το ίδιο. Είναι οι δύο ίδιες όψεις του ιδίου απαξιωμένου νομίσματος. Πήγαμε στη συζήτηση με μια σειρά από ερωτήματα. Φύγαμε με βεβαιότητες. Ρωτήσαμε και δεν πήραμε καμία απάντηση. Γιατί μπήκε μεσάζοντας σε μια διακρατική συμφωνία, όταν αυτό απαγορεύεται ρητά από το νόμο; Για ποιο λόγο ο συγκεκριμένος μεσάζοντας – που ο κ. Καμμένος μας είπε ότι δεν τον γνώριζε – μπαινόβγαινε στο υπουργείο και είχε στα σκαριά και άλλες δουλειές με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Για ποιο λόγο ο υπουργός, αλλά εμμέσως και ο πρωθυπουργός, απαξίωσαν υπηρεσιακούς παράγοντες για χάρη ενός μεσάζοντα; Πως είναι δυνατόν να διασύρονται, με αυτόν τον τρόπο διπλωμάτες και στρατιωτικοί, επειδή απλά δεν συγκάλυψαν τις πρακτικές του κ. Καμμένου; Για ποιο λόγο η Σαουδική Αραβία μιλάει για 100.000 βλήματα και η ελληνική Κυβέρνηση ενδιαφερόταν να πουλήσει 300.000 βλήματα. Που θα πήγαιναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα; Τι ισχύει τελικά; Υπάρχει συμφωνία; Και αν υπάρχει που είναι τα λεφτά; Γιατί ακόμα ο κρατικός Προϋπολογισμός δεν έχει εισπράξει τα 66 εκατομμύρια ευρώ τα οποία ενέκρινε η Βουλή;

Ο κ. Τσίπρας παρείχε πλήρη και άνευ όρων στήριξη στον κ. Καμμένο. Αν το έκανε επειδή συμφωνεί πράγματι μαζί του ή επειδή εκβιάστηκε, είναι αδιάφορο. Είναι πλέον στα μάτια όλων των Ελλήνων πολιτών συνένοχος. Η υπόθεση αυτή δεν έχει τελειώσει. Θα επανέλθουμε και θα επανέλθουμε με κάθε τρόπο. Ήδη, ζήτησα σήμερα από τα στελέχη μας στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής να ζητήσουν να προσέλθουν στην Επιτροπή, κεκλεισμένων των θυρών, να την ενημερώσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την υπόθεση. Η υπόθεση θα φτάσει μέχρι τέλους, η αλήθεια θα λάμψει και οι ευθύνες θα αποδοθούν, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι δύο συνέταιροι.

ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Κυβέρνηση αυτή, κάθε μέρα που περνάει, απαξιώνεται περισσότερο στη συνείδηση του κόσμου. Ο κ. Σπίρτζης,  μας είπε ότι είναι ειλικρινά πολύ υπερήφανος για όλα αυτά τα οποία έχει κάνει η Κυβέρνηση στην αντιπλημμυρική προστασία  τα τελευταία τρία χρόνια. Περήφανος με 23 νεκρούς! Πέθαναν 23 άνθρωποι και ο αρμόδιος υπουργός δηλώνει περήφανος για τα έργα του! Μόνο και μόνο γι’ αυτήν τη δήλωση ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να τον στείλει σπίτι του. Δεν θα το κάνει. Και αυτή η δήλωση θα τον καταδιώκει ως ένα μνημείο θράσους, αναισθησίας και προκλητικότητας. Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Σπίρτζης – και όχι μόνο αυτός – για το τι συμβαίνει ακόμα και σήμερα που μιλάμε στη Μάνδρα. Ξέρουμε, όμως, ότι υπήρχαν αντιπλημμυρικά έργα τα οποία δεν έγιναν. Δεν έγιναν έργα συγκράτησης εδαφών στο όρος Πατέρα. Δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι από την Πολιτική Προστασία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η έξοδος από την κρίση, που διαφημίζει η Κυβέρνηση, είναι για την πλειονότητα των πολιτών μια εικονική πραγματικότητα. Υπενθυμίζουμε το κόστος από το 3ο και το 4ο Μνημόνιο, το οποίο υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, τα 14,5 δισ., από τα οποία 5,1 δισ. θα παρθούν το 2019 και το 2020. Είναι αυτά τα υπερβολικά μέτρα και αυτή η υπερβολική λιτότητα, η οποία βούλιαξε τελικά την οικονομία στην ύφεση και δεν της επιτρέπει να έχει μια υγιή και διατηρήσιμη ανάπτυξη. Ξεκινήσαμε από το 2,7% πρόβλεψη, εκτιμώ ότι θα κλείσουμε κάπου μεταξύ 1,4% – 1,5%. Επενδύσεις δεν γίνονται στις Σκουριές και στο Ελληνικό. Κάθε μέρα που περνάει η Κυβέρνηση δείχνει την αλλεργία της σε κάθε είδους ιδιωτική επένδυση. Οι θέσεις εργασίας οι οποίες δημιουργούνται είναι πρωτίστως θέσεις μερικής απασχόλησης. Η γενιά των 360 ευρώ, είναι το προσωπικό δημιούργημα του κ. Τσίπρα.

Στο τραπεζικό σύστημα τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται. Αυξάνονται οι οφειλές των πολιτών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι οφειλές του Κράτους προς τους ιδιώτες και αυτές αυξάνονται, παρά το γεγονός ότι δόθηκαν ποσά για αποπληρωμές. Οι ασφαλιστικές εισφορές και αυτές αυξάνονται και θα αυξηθούν κι άλλο από 1/1/18. Οι κατασχέσεις, από εκείνους που μιλούσαν για σεισάχθεια, έχουν γίνει πια μια καθημερινότητα για πολίτες και επιχειρήσεις. 300 χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν να πάρουν σύνταξη. Οι συντάξεις δεν εκδίδονται για να βγουν κάποιοι να πανηγυρίζουν για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Και όλα αυτά την ώρα που ο ΟΟΣΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα ινστιτούτα χαρακτηρίζουν ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, την υψηλή φορολογία. Ο πρωθυπουργός των φόρων κ. Τσίπρας κατάφερε να κάνει τους  Έλληνες πολίτες, τους πιο βαριά φορολογούμενους στην Ευρωζώνη. Πρωτίστως πλήττοντας τους πιο αδύναμους, καθώς έχουμε το υψηλότερο ποσοστό έμμεσης φορολογίας, η οποία  είναι και η πιο άδικη.

ΈΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ

Όπως έχετε διαπιστώσει όλοι όσοι έχετε συμμετάσχει στα Προσυνέδρια κάνουμε κάτι διαφορετικό σε αυτήν την προσυνεδριακή διαδικασία. Ανοιγόμαστε στην κοινωνία. Δίνουμε βήμα σε πολίτες οι οποίοι δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στη Νέα Δημοκρατία. Και ανοίγουμε ένα γόνιμο διάλογο για να επεξεργαστούμε το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ένα σχέδιο το οποίο φέρνει δουλειές, δημιουργεί ευκαιρίες, μειώνει φόρους. Κάνει καλύτερα τα δημόσια σχολεία, τα Πανεπιστήμια. Και φτιάχνει ένα δημόσιο τομέα που θα παρέχει καλύτερες υπηρεσίες και φτηνότερα σε όλους τους πολίτες. Και, βέβαια, δημιουργεί και ένα ισχυρό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Το Συνέδριο του Κόμματος στις 16 και στις 17 Δεκεμβρίου, θα είναι ένα Συνέδριο καινοτόμο, διαφορετικό. Αλλά κυρίως ένα Συνέδριο ουσιαστικού, πολιτικού διαλόγου. Βγαίνοντας από το Συνέδριο, θέλω να είμαστε όλοι μας απολύτως πεπεισμένοι και να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι έχουμε και το σχέδιο και τη βούληση να ανατάξουμε την πορεία της Πατρίδας μας.

Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση, όσο και αν κάποιοι επιμένουν να ανακαλύπτουν ψεύτικους διχασμούς και να υποβαθμίζουν το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, θα κριθεί πάνω σε αυτόν τον άξονα. Ποιος έχει σχέδιο. Ποιος έχει πρόγραμμα για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ποιος μπορεί να κάνει τη ζωή των πολιτών καλύτερη. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που μπορούμε να το εγγυηθούμε.

Share.