fbpx

Σπάει… τα κοντέρ η συμμετοχή στο 8ο Σχολείο Τουρισμού!

0

ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΛΑΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

ΟΛΑ τα κοντέρ, έχει… σπάσει το ενδιαφέρον νέων και όχι μόνο, που θέλουν να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα του 8ου Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας και να μάθουν τα μυστικά του κλάδου, από διακεκριμένους ανθρώπους του χώρου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Οι αιτήσεις συμμετοχής από διάφορα μέρη της χώρας, είναι τόσο πολλές, που φέτος οι… μαθητές του Σχολείου Τουρισμού, θα ξεπεράσουν τα 1.200 άτομα, γεγονός που αν μη τι άλλο, πιστοποιεί τη δυναμική του. Η ιδέα του Κώστα Ανδριανόπουλου και του Ανδρέα Ζαγάκου, του Ανδρέα Ζαγάκου και του Κώστα Ανδριανόπουλου, όχι μόνο έγινε πράξη, όχι μόνο πέτυχε, αλλά «απλώνεται» στην επικράτεια, αφού όπως ανέφερε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, υπάρχει γι’ αυτό και η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Τουρισμού. «Νομίζω πως ήρθε η ώρα να πιστοποιηθεί ως ο θεσμός που παρέχει υπηρεσίες σε σχέση με την εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών του τουρισμού, σε όλη την επικράτεια», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης, ανακοινώνοντας την πρόθεση του υπουργείου και δίνοντας συγχαρητήρια στους εμπνευστές. «Το 8ο Σχολείου Τουρισμού αποτελεί πραγματικότητα. Το κουδούνι θα χτυπήσει για όγδοη περίοδο, τη Δευτέρα στις 4:30 το απόγευμα, στον φιλόξενο χώρου του ξενοδοχείου Elite City Resort και τα μαθήματα, θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη, ενώ φέτος, έχουμε και μια bonus ημέρα, την Πέμπτη στις 22 του μηνός, ειδικά για τους επαγγελματίες της εστίασης», δήλωσε ο Ανδρέας Ζαγάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα με το οποίο… καταπιάνεται φέτος το Σχολείο Τουρισμού, το οποίο, καινοτομώντας ξανά, δίνει… βήμα, στη διαφορετικότητα! «Το φετινό μότο μας, είναι το «diversity», δηλαδή η διαφορετικότητα. Διαφορετικότητα στους επισκέπτες της περιοχής, στους τρόπους φιλοξενίας και εξυπηρέτησης, αλλά και διαφορετικότητα και για τους εργαζόμενους μέσα στην ίδια την επιχείρηση», σημείωσε ο κ. Ζαγάκος που υπενθύμισε πως το 8ο Σχολείο Τουρισμού, συνδιοργανώνει το Elite και η Costa Navarino και φυσικά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, που από το ξεκίνημα βοήθησε σε όλα τα επίπεδα. «Περισσότεροι από 1.200 εκπαιδευόμενοι από όλοι την Ελλάδα δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ ακόμη και εκτός Πελοποννήσου, αλλά και επιχειρηματίες από όλη τη χώρα, θα βρίσκονται εδώ για να εκπαιδευτούν και να εισπράξουν τη συνεχή και διαρκή γνώση που πρέπει να έχουμε στο χώρο μας», ανέφερε ο κ. Ζαγάκος, με τον έτερο εμπνευστή της ιδέας, Κώστα Ανδριανόπουλο, να δηλώνει πως τα νούμερα στην πραγματικότητα, είναι πολύ μεγαλύτερα. «Τα πραγματικά νούμερα, είναι πολύ μεγαλύτερα, δε θέλουμε να ξεστομίσουμε το νούμερο για το οποίο πρέπει στην πραγματικότητα να μιλάμε, αφού ο αριθμός των εγγραφών έχει ξεπεράσει τις περσινές, κατά  35%! Δυστυχώς όμως, η  χωρητικότητα είναι δεδομένη», τόνισε ο κ. Ανδριανόπουλος, ο οποίος εκτίμησε πως τη Δευτέρα και την Τρίτη, δεν θα υπάρχει διαθέσιμο, ούτε ένα δωμάτιο στην Καλαμάτα, καθώς έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από παντού, από Θήβα, την Κατερίνη, τη Σαντορίνη και τη Χίο, μέχρι όπου το πιο… απίθανο μέρος και φυσικά, τις εκατοντάδες μεμονωμένες συμμετοχές από την Αθήνα κυρίως.

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΙ… ΒΑΡΥ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Κυρίαρχο στοιχείο, είναι ο σπονδυλωτός χαρακτήρας του Σχολείου κι έτσι  φέτος, από το πρωί κιόλας της Δευτέρας ξεκινάμε με ημερίδα σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, με φιλοξενούμενους εκατοντάδες μαθητές από όλα τα σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφέρειας, οι οποίοι θα ενημερωθούν για τον τουριστικό κλάδο και τις δυνατότητες απασχόληση σε αυτόν», σημείωσε ο Κώστας Ανδριανόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Σχολείου. «Το κύριο πρόγραμμα, ξεκινά στις 4:30 το απόγευμα και θα ήθελα να αναφερθώ σε μερικούς από τους πιο ξεχωριστούς καλεσμένους μας. Τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρη Τάσιο, της γνωστή δημοσιογράφο, Μάγια Τσόκλη, την κωφάλαλη αρχαιολόγο κα Φωτίου – Κοκέβη, η οποία είναι ξεναγός κωφών ατόμων, τον συμπατριώτη μας, Στάθη Παπαχριστοφίλου, που είναι ένας από τους ελάχιστους πιστοποιημένους μπάτλερ στον κόσμο, καθώς και του φανατικό μας φίλο, Γιάννη Καλογεράκη. Η δεύτερη ημέρα, είναι αφιερωμένη στην ξενοδοχειακή διοίκηση, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη, θα εστιάσουμε στη γαστρονομία. Θα φιλοξενήσουμε τον Ηλία Μαμαλάκη, καθώς συνεργαζόμαστε με τη WWF, ενώ μια και ο λόγος για διαφορετικότητα, παιδιά με σύνδρομο Down, θα δημιουργήσουν πεντανόστημα φαγητά», ανέφερε ο κ. Ανδριανόπουλος.

Η διοργάνωση, τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και την πολύτιμη εκπαιδευτική εποπτεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Σημαντική είναι η συμβολή όλων, καθώς τα ξενοδοχεία, προσφέρουν διανυκτερεύσεις στους εκπαιδευτές και πολλές επιχειρήσεις δείχνουν έμπρακτα τη στήριξή τους, αφού  το σχολείο συνεχίζει να είναι δωρεάν, πιστό στην πεποίθησή του, ότι κανείς δεν πληρώνει και δεν πληρώνεται για την εκπαίδευση και την εξέλιξη στον τουριστικό τομέα

Στη σημασία του θεσμού, αναφέρθηκε και ο διευθυντής του ξενοδοχείου Elite Νίκος Μαλαπέτσας, ο οποίος δήλωσε πως είναι τιμή για τη μονάδα που στηρίζει αυτήν την εθελοντική προσπάθεια, τα αποτελέσματα της οποίας χαρακτήρισε «βάλσαμο» για τα ξενοδοχεία, αφού οι εργαζόμενοι αποκτούν τουριστική συνείδηση και βασικές, πολύ χρήσιμες γνώσεις.

 

Share.