fbpx

Στα… κάγκελα οι κάτοικοι πολλών χωριών για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια!

0

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΙΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, έχουν περιέλθει οι κάτοικοι σε πολλά χωριά του Δήμου Οιχαλίας, οι οποίοι καταγγέλλουν τη Δημοτική Αρχή για αδιαφορία σε όλους τους τομείς και ειδικότερα, στην καθαριότητα. Όπως επισημαίνουν μάλιστα, με δημόσιες αναρτήσεις τους, στην σελίδα που έχουν δημιουργήσει στο Facebook, οι κάτοικοι στο Χρυσοχώρι, εκεί –και όχι μόνο- το πρόβλημα είναι κάτι περισσότερο από έντονο.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Στο Δώριο γίνεται ο κακός χαμός. Όλο το καλοκαίρι, μια φορά άδειασαν το σκουπιδοτενεκέ της γειτονιάς μας! Αίσχος! Ντροπή», σημειώνει η Σοφία Θεοχάρη, τονίζοντας πως μερίδιο ευθύνης, φέρουν και οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού. «Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό και πετούν με μεγάλη ευκολία, μπουκαλάκια νερού, χαρτιά και ότι άλλο φανταστεί ο νους του ανθρώπου, στην πλατεία του χωριού! Τι να πω και σε ποιους να διαμαρτυρηθούμε, όταν το καλοκαίρι, τηλεφωνήσαμε στο δημαρχείο και μας είπαν ότι άμεσα θα μαζέψουν τα σκουπίδια και… ακόμη έρχονται», ανέφερε η κα Θεοχάρη, η οποία συνεχάρη ορισμένους ιδιώτες για την πρωτοβουλία να καθαρίσουν σημεία της περιοχής, όπως το ποτάμι, που ήταν γεμάτο μπάζα και σκουπίδια.

«Παντού, σε όλα τα χωριά υπάρχει πρόβλημα και είναι αρκετά σοβαρό», σχολιάζει ο διαχειριστής της σελίδας Χρυσοχώρι Μεσσηνίας, με τον Δημήτρη Μιχαλακόπουλο, να διερωτάται, επίσης δημόσια, τι λένε οι ψηφοφόροι του δημάρχου, για την όλη κατάσταση… «Απ’ ότι έχω μάθει, από την στιγμή που οι χωματερές έκλεισαν, δεν υπάρχει χώρος για να αποθηκευτούν τα σκουπίδια. Δεν υπάρχει εργολάβος που να μπορεί να αναλάβει την διαχείρισή τους και ανατέθηκαν σε έναν, ο οποίος λόγω φόρτου εργασίας δεν μπορεί να προλάβει», γράφει με τη σειρά του ο Μιλτιάδης Γυφτόπουλος, σημειώνοντας πως ο Δήμος, πληρώνει 100 ευρώ τον τόνο και έως τώρα έχει διώξει 3.000 τόνους. «Μέχρι 30 Νοεμβρίου θα έχει τελεσφορήσει ευρωπαϊκός διαγωνισμός για την διαχείριση των σκουπιδιών μας και θα επανέλθει η κανονικότητα, αλλά έως τότε θα έχουν δοθεί, δυστυχώς, άλλα 300.000 ευρώ», παρατηρεί ο ίδιος, αναφέροντας πως «το πρόβλημα, είναι ότι ύστερα από καταγγελίες έκλεισαν οι χωματερές και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να φύγουν τα σκουπίδια. Αυτά γνωρίζω και ελπίζω να σας βοήθησα», έγραψε ο κ. Γυφτόπουλος που ζει στο Ψάρι, το οποίο, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, επίσης, αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα. Προβληματική, σύμφωνα με τις αναφορές των κατοίκων, φαίνεται πως είναι η κατάσταση και στην Κάτω Αμφιθέα, με τους κατοίκους, επώνυμα να καταγγέλλουν και να κάνουν λόγο για έναν Δήμο, διαλυμένο.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΕ
ΧΡΥΣΟΧΩΡΙ, ΔΩΡΙΟ, ΨΑΡΙ, ΚΟΥΒΕΛΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Παραιτήσεις, ζητά ο Σταύρος Αθανασόπουλος, για ντροπή, κάνει λόγο η Αθηνά Μουμουλίδη και για αντίστοιχη εικόνα παντού, μιλά η Σταυρούλα Μπουλούμπαση, με τον Γιάννη Γεωργακόπουλο να τονίζει πως και στο Κούβελα, συμβαίνει το ίδιο. Ξεκάθαρες αιχμές κατά του δημάρχου, αφήνουν πολλοί κάτοικοι όπως η Βάσω Αποστόλου, με τον Σταύρο Αθανασακόπουλο, ο οποίος είναι ακόμη πιο καυστικός να ζητά μεταξύ άλλων, όσο δε γίνεται η αποκομιδή, να σταματήσει η είσπραξη των δημοτικών τελών και επιβληθεί προσωπικό πρόστιμο κακοδιαχείρισης. Αποφασισμένοι να σταματήσουν να πληρώνουν αν δεν γίνει συγκομιδή, δηλώνουν αρκετοί κάτοικοι, ενώ ο διαχειριστής της σελίδας, διερωτάται, που πηγαίνουν τα τέλη καθαριότητας και ποιος τελικά, θα καθαρίσει τα ποτάμια, τα χωράφια, τους δρόμους και τα χαντάκια που έχουν γεμίσει σκουπίδια. Κάποιοι, είναι ακόμη πιο… επιθετικοί, χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς και κάποιοι άλλοι, είναι έτοιμοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

«Έχει γεμίσει ο τόπος από σκουπίδια. Όταν τα μαζεύουν (μία φορά τον μήνα και εάν) αδειάζουν απλά τους κάδους και παίρνουν τις σακούλες. Αυτά που έχουν σκορπίσει τι θα γίνουν; Μαζέψτε φωτογραφίες και όταν λυθεί το πρόβλημα, αν δεν κάνουν κάτι, να μαζευτούμε και κάνουμε καταγγελία. Μόνο όλοι μαζί θα ακουστούμε και θα βρούμε το δίκιο μας.
Στο Κούβελα στην γιορτή του Μέλιου, στείλανε σκουπιδιάρικο και καθαρίσανε μόνο την διαδρομή που θα έκανε ο κ. Τατούλης και οι επίσημοι. Ελλαδάρα 2018 και πάμε γερά…», αναφέρει με νόημα, στο δημόσιο, καυστικό σχόλιό του, ο κ. Ηλιόπουλος, με το διαχειριστή να ζητά από τους προέδρους των χωριών να συγκεντρώσουν υπογραφές για να προβούν σε επίσημη καταγγελία. «Αν έπαιζαν τα δικά τους παιδιά γύρω από τα σκουπίδια με κίνδυνο λοιμώξεων και όχι μόνο, κάτι θα έκαναν… Τώρα, καρφί δεν τους καίγεται… Λυπάμαι πολύ! Ντροπή στους υπεύθυνους», αναφέρει η Λένα Μπίζα, ενώ αναφορές, υπάρχουν και για το Μελιγαλά!

 

Share.