Στη δικαιοσύνη και στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταφύγουν οι βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας

0

Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας για την πορεία των πληρωμών. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας, Δημήτρης Καραμπάσης, «στις 29/12/2016 λάβαμε από την ΔΑΟΚ Λακωνίας τις καταστάσεις για τους δικαιούχους βιοκαλλιεργητές για το έτος 2014. Προς μεγάλη μας έκπληξη, και για μια ακόμη φορά, διαπιστώσαμε ότι η βιολογική γεωργία είναι υπό διωγμό στη Λακωνία. Όλες οι προσπάθειες μας για ανάδειξη της Βιολογικής Γεωργίας έπεσαν στο κενό».

Και προσθέτει: «Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 481 Βιοκαλλιεργητών που περιλαμβάνονται στις καταστάσεις πληρωμών / απορριπτόμενων για το έτος 2014, οι 72 είναι απορριπτόμενοι και οι 409 δικαιούχοι. Από τους 409 δικαιούχους ενίσχυσης, σε 204 βιοκαλλιεργητές έχουν επιβληθεί ποινές συνολικού ύψους 340.000 ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να προσπεραστεί, αλλά μάλιστα είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Κύριοι, η κοροϊδία και ο εμπαιγμός τελείωσε. Ήρθε η ώρα ο καθένας μας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογεί. Εδώ και μήνες, σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένως εγγράφως αλλά και κατ’ ιδίαν, ότι τόσο το σύστημα που διέπει το πρόγραμμα 2007-2013 για τα Γεωργοπεριβαλλοντικά όσο και το ΟΣΔΕ, είναι προβληματικό ή «σκουπίδια» όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γ. Γρ. του Υπουργείου. Όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν, αλλά κρύβονταν πίσω από το δάκτυλο.

Πρόσφατα, 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Λακωνίας, αναρωτιούνται τι φταίει και δεν λειτουργεί το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ και ως πότε τα λάθη θα τα πληρώνουν οι αγρότες!

Από εδώ και πέρα το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη και η αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για εμάς τίθεται θέμα ελέγχου σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημα πληρωμών, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για παρέμβαση εισαγγελέα. Εσείς, κάνοντας ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω, συντηρείτε το στρεβλό καθεστώς το οποίο ενισχύεται προς το χειρότερο.

Επίσης, καλούμε όλους τους εμπλεκομένους ήτοι ΔΑΟΚ, γεωπόνους συμβούλους, πιστοποιητικούς οργανισμούς, πύλες ΟΣΔΕ καθώς και την Αντιπεριφέρεια Λακωνίας να πάρουν θέση. Η Βιολογική Γεωργία-Κτηνοτροφία στην Π.Ε. Λακωνίας έχει μειωθεί κατά 50% τα τελευταία χρόνια.

Τέλος για τελευταία φορά καλούμε την πολιτική ηγεσία (κ. Πρωθυπουργό, κ. Υπουργούς, κ. Γ. Γραμματείς και κ. Βουλευτές) να αποφασίσουν τελικά τι θέλουν! Περιμένουμε για ακόμη μία φορά απάντηση!!! Η παρατεταμένη σιωπή σας και η έλλειψη πολιτική βούλησης για την αποκατάσταση των λαθών και των αδικιών, έχουν οδηγήσει στο σημερινό κατάντημα. Υποχρεούστε να πράξετε άμεσα τα αυτονόητα!

Καλούμε τους συναδέλφους ανά την επικράτεια να είναι σε επαγρύπνηση».

Share.