fbpx

Στους… δρόμους δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι την Πρωτομαγιά, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα!

0

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ εργαζόμενοι για μήνες, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματα αδείας που έχουν «κοπεί» με το… έτσι θέλω, χαμηλοί μισθοί, «μαύρη» εργασία και ανεργία, είναι μερικά μόνο από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της σημερινής πραγματικότητας στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος και στη Μεσσηνία της τουριστικής ανάπτυξης, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις πιο… μαύρες του ημέρες!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Πραγματικά, η εικόνα στο νομό μας, είναι δραματική», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, ο οποίος μιλώντας για τις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς, αναφέρθηκε επίσης, στις κατασχέσεις για όφειλες 500 μόλις ευρώ και στις κατασχέσεις. «Πριν ένα χρόνο, λέγαμε για τις συντάξεις, ενώ τώρα, με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, μιλάμε για βίαιη αρπαγή της λαϊκής περιουσίας», σημείωσε, κάνοντας λόγο για ανελέητο κυνηγητό! «Πλέον, εξαίρεση, αποτελούν μόνο αυτοί που είναι σωστοί! Καταλαβαίνουμε βέβαια, τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα και σε αυτές, οι εργαζόμενοι βάζουν… πλάτη, όμως αυτό, απέχει από τους επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται του υπαλλήλους, λόγω κρίσης», τόνισε ο κ. Τσώνης, ο οποίος περιγράφοντας την κατάσταση, έδωσε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. «Ένας νέος που έχει σπουδάσει στο πανεπιστήμιο και έχει μεταπτυχιακά, που μπορεί να πάει να δουλέψει στη Μεσσηνία; η οποία μάλιστα, δεν είναι από τους νομούς που μειονεκτούν ιδιαίτερα! Πολλοί γονείς, μου ζητούν να βρει το παιδί τους που έχει μεταπτυχιακό μια δουλειά με 400 ευρώ έστω ή ένα σεμινάριο ώστε να μην κάθεται σπίτι», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην εργατική Πρωτομαγιά, σε όλους!

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

«Φέτος, μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας που είχαν κυρίαρχα χαρακτηριστικά τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό, την εσωτερική υποτίμηση, την υπερφορολόγηση, τους πλειστηριασμούς και την εκποίηση της δημόσια περιουσίας, με αποκορύφωμα το… ξεπούλημα της ΔΕΗ, τα κυρίαρχα αιτήματα, είναι ειρήνη, δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη και εργασιακά δικαιώματα. Όλα αυτά τα χρόνια, εγκλώβισαν τη χώρα μας, σε μια βαθιά και παρατεταμένη οικονομική κρίση και δυσπραγία, με θύματα τις πιο υγιείς και παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τους πιο ευαίσθητους και ευάλωτους συμπολίτες», δήλωσε ο Σωτήρης Τσώνης, τονίζοντας πως διοργανώνεται μια μεγάλη πανελλήνια κινητοποίηση στις 30 Μαΐου και μια πρωτοφανής για τα συνδικαλιστικά χρονικά, εκδήλωση το Ιούνιο στην Καλαμάτα. Το Εργατικό Κέντρο μάλιστα, προετοιμάζει και κάτι ακόμη πιο μεγάλο, για το οποίο ο κ. Τσώνης δεν είπε κάτι περισσότερο.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σοβαρά φυσικά, παραμένουν τα προβλήματα και στον δημόσιο τομέα, με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, Δημήτρη Φαββατά, να κάνει λόγο για εργασιακό μεσαίωνα. «Η 1η Μάη, είναι η ημέρα των εργαζομένων όλου του κόσμου, η ημέρα που το παγκόσμιο εργατικό κίνημα, θυμάται και τιμά τους αγώνες των εργατών όλου του κόσμου, για μια κοινωνία με ισότητα και δικαιοσύνη. Καλούμε όλους, στην κινητοποίηση της Τρίτης, που θα πραγματοποιηθεί με συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στις 10:30 το πρωί, να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργατών του Σικάγου και μεταγενέστερα, που κατοχύρωσαν με θυσίες, το οκτάωρο, την κοινωνική ασφάλιση, την προστασία της μητρότητας, την κανονική άδεια, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τη δωρεάν πρόσβαση των πολιτών σε όλα τα κοινωνικά αγαθά», ανέφερε ο κ. Φαββατάς τονίζοντας πως πρέπει να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή πολιτική. Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία, απηύθυνε και ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (ΟΕΒΕΣ) Μεσσηνίας, Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς και ο εκπρόσωπος των επιστημόνων, ελεύθερων επαγγελματιών, Κώστας Μαστραγγελόπουλος

Share.