fbpx

Ταχύτερος όλων με 35’.18’’ ο Ηλίας Νικολόπουλος του ΣΔΥΜ ήταν ο νικητής του 18ου Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας

0

2000 ΔΡΟΜΕΙΣ, ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ, ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΕΣΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ Η ΑΘΗΝΑΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΕΡΔΟΥΣΗ

Σε 35’.18’’ ο Ηλίας Νικολόπουλος του ΣΔΥΜ ήταν ο νικητής του 18ου και μεγαλύτερου σε συμμετοχή και επιτυχία Αγώνα Δρόμου της Καλαμάτας. Ταχύτερη όλων των γυναικών η Αθηναία Κατερίνα Μπερδούση
Συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας σε πλημμυρίζουν μετά το τέλος ενός απλού αγώνα…που τελικά δεν τόσο απλός! Γιατί ένας τέτοιος αγώνας κατορθώνει τόσα πολλά… να μας ενώσει σε μια κοινή αρχή με έναν κοινό σκοπό! Να σταθούμε στη γραμμή εκκίνησης με σκοπό να σπάσουμε ένα ρεκόρ και ταυτόχρονα να προσφέρουμε με την παρουσία, έστω, ό,τι περισσότερο μπορούμε σε έναν κοινωνικό σκοπό, σε συνανθρώπους που έχουν τη ανάγκη όλων μας σε καιρούς που μαστίζουν την ηθική και την αξιοπρέπεια, που στερούν από πολλούς τα απλά και αυτονόητα…
Ο φετινός αγώνας ήταν αφιερωμένος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας, μια ομάδα συνανθρώπων μας που σπεύδει να προσφέρει όπου χρειαστεί με έντονο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης… Αυτό τον σκοπό βοήθησε ο φετινός αγώνας δρόμου Καλαμάτας που ήταν παράλληλα η μεγαλύτερη αναμφίβολα αθλητική οργάνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας. Ο αγώνας σημείωσε το μεγαλύτερο έως τώρα ρεκόρ συμμετοχής, συγκεντρώνοντας περί τους 2000 δρομείς από κάθε γωνιά της περιφέρειας κερδίζοντας επάξια το τίτλο του αγώνα όχι μόνον της πόλης μας αλλά ολάκερης της Πελοποννήσου!

Τόσο στο δυναμικό βάδισμα 10 χιλιομέτρων που ξεκίνησε στις 6 μ.μ. όσο και στο «κυρίως πιάτο» τον αγώνα δρόμου 10 χιλιομέτρων και βεβαίως τον παιδικό αγώνα των 2 χιλιομέτρων, οι δρομείς μικροί και μεγάλοι που έδωσαν το παρόν ήταν πολλοί και ορεξάτοι διένυσαν την πιο όμορφη διαδρομή και τερμάτισαν με την μεγαλύτερη χαρά…
Η εκκίνηση δόθηκε από την κεντρική πλατεία από τον πρόεδρο του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Νίκο Μπασακίδη, αρχικά για τους συμμετέχοντες στο δυναμικό βάδισμα και εν συνεχεία για τους δρομείς που έλαβαν μέρος στο 10αρι τρεξίματος, οι δρομείς στις δυο προαναφερθείσες εκκινήσεις ξεπέρασαν τους 1200 και τέλος στον παιδικό αγώνα των 2 χιλιομέτρων όπου γονείς, μικρά παιδιά ακόμα και στα καροτσάκια ήταν περίπου 700.

Καλαματιανή πρωτιά στο 10αρι!
Πρώτος το νήμα του τερματισμού στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων έκοψε ο καλαματιανός αθλητής του ΣΔΥΜ, Ηλίας Νικολόπουλος, ο οποίος σημείωσε χρόνο 35’.18’’
Δεύτερος ήταν ο Εμιλιάνο Κάνο, επίσης αθλητής του ΣΔΥΜ, με χρόνο 35’34’’. Τρίτος ο Θοδωρής Δημητρακάκης του ΑΟ Φιλιατρών με χρόνο 36’06’’, αφήνοντας 4ο τον Παναγιώτη Κάβδα του Καλαμάτα Running Project με χρόνο 36’18’’, 5ος ήταν ο Μάριος Τσερεντζούλιας του συλλόγου «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύ» με 37’03’’. Την κορυφαία 6αδα συμπληρώνει ο Αλέξανδρος Γεωργακόπουλος του ΓΑΣ Ιλισός που είχε χρόνο 37’23’’.
Ταχύτερη όλων των γυναικών ήταν η Κατερίνα Μπερδούση, από την Αθήνα, με χρόνο 40’.38’’. Στη 2η θέση τερμάτισε η Ελένη Εξερζόγλου του ΣΔΥΜ με χρόνο 43’31’’, στην 3η θέση η Αγγελική Ζερβή του Μεσσηνιακού ΓΣ με χρόνο 44’13’’. Στην 4η θέση βρέθηκε η Σταυρούλα Μπάκα του ΣΔΥΜ με χρόνο 44’51’’, στην 5η η Αθηνά Δασκαλάκη του Marathon Club με χρόνο 45’02’’ και στην 6η θέση η Κατερίνα Πρισακάρου του συλλόγου Μαραθωνοδρόμοι Δρομείς Αργολίδας σημειώνοντας χρόνο 45’35’.
Οι βραβεύσεις
Μετά το τέλος των αγώνων, έγιναν οι απονομές στους 6 πρώτους των ανδρών και των γυναικών όπως και στους συλλόγους με τις πολυπληθέστερες αποστολές, από τα Φιλιατρά, την Πάτρα και την Αργολίδα, στους οποίους δόθηκαν έπαθλα.
Βραβεύτηκε το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού που υποστήριξε τον αγώνα όπως επίσης οι χορηγοί της εκδήλωσης και οι πολυάριθμοι εθελοντές που συνέβαλαν ουσιαστικά στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Ιδιαίτερα τα συναισθήματα κατά την βράβευση των δύο μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Βασίλη Κουμανάκου και Μάρκ Τοντ που πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσαν επιτυχώς έναν από τους μεγαλύτερους άθλους τον μαραθώνιο “Marathon des Sables”, στο Μαρόκο όπου έτρεξαν συνολικά 260 χιλιόμετρα και τερμάτισαν μετά από έξι ολόκληρες ημέρες υπό τον καυτό ήλιο στην απίστευτης ομορφιάς αφρικανική έρημο!!!

Όλα τα αποτελέσματα θα τα βρείτε: http://www.runningnews.gr/item.php?id=36227

Share.