Την Καλαμάτα για δεύτερη φορά επέλεξαν για προετοιμασία οι πρωταθλητές του ΓΣ Γλυφάδας

0

ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ 2018

 

Οι πρωταθλήτριες του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυφάδας Γκλόρια Πριβιλέτζιο, Ανθή Κυριακοπούλου, Αναστασία Καρακατσάνη, Λία Ζυγόρη και ο πρωταθλητής εφήβων Θάνος Καλάκος επέλεξαν για δεύτερη φορά φέτος την γιορτινή Καλαμάτα για την προετοιμασία τους!

Εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων του 2018 οι πρωταθλητές του ΓΣ Γλυφάδας παρότι δεν απολαμβάνουν …τον ήλιο αφού ο καιρός είναι άσχημος, οι εν γένει καλές καιρικές συνθήκες και οι ικανοποιητικές εγκαταστάσεις ήταν το κίνητρο να βρεθούν ξανά στην όμορφη πόλη μας, αλλά και οι φιλία των προπονητών του συλλόγου με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Χρήστο Μπένο, ο οποίος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε χθες στο ξενοδοχείο «Elite», όπου φιλοξενούνται οι αθλητές, τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε επιτυχίες τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Ταυτόχρονα στην πόλη της Καλαμάτας βρίσκονται για τριήμερη προετοιμασία 35 αθλήτριες και αθλητές της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου που πρωταγωνιστούν στα Διασυλλογικά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Συνολικά η αποστολή του ΓΣΦ αποτελείται από 40 αθλητές και αθλήτριες.

Μετά το καλωσόρισμα του Χρήστου Μπένου, ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Περήφανος, παρουσίασε τον αθλητή και τις αθλήτριες του συλλόγου, και είπε πως φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που έρχονται για 10ήμερη προετοιμασία στην Καλαμάτα καθώς τους αρέσουν πολύ οι καλές καιρικές συνθήκες, οι εγκαταστάσεις τις οποίες κρίνουν καλές, ενώ όπως είπε μεγάλος στόχος για το 2018 είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Βερολίνο.

Κλείνοντας τόσο ο Γιάννης Περίφανος (υπεύθυνος ακαδημιών, των αποστάσεων δρόμου, παλαιός πρωταθλητής του μαραθωνίου), τον οποίο στο προπονητικό τιμ του συλλόγου πλαισιώνουν οι Μανώλης Χάτζος (υπεύθυνος τμήματος ενηλίκων, παλαιός βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδος) και Δημήτρης Τσιμένης (υπεύθυνος στις ταχύτητες).

Ο αθλητής και οι αθλήτριες που παρουσιάστηκαν Θάνος Καλάκος, Αναστασία Καρακατσάνη, Ανθή Κυριακοπούλου και Πριβιλέτζιο Γκλόρια, επιβεβαίωσαν τον μεγάλο στόχο του Βερολίνου ενώ παράλληλα θα δώσουν το παρόν σε αρκετά ακόμη μίτινγκ στη διάρκεια της χρονιάς, κι έκλεισαν ευχαριστώντας το ξενοδοχείο «Elite» για την φιλοξενία. Οι αθλήτριες ευχαρίστησαν επίσης τον ΣΕΓΑΣ για την δυνατότητα που τους έδωσε να αλλάξουν παραστάσεις κάνοντας προπονήσεις εκτός Αθηνών.

Λίγα λόγια για τους αθλητές/ τριες

Άξιο αναφοράς, το γνώριμο στη Μεσσηνία πρόσωπο του Θάνου Καλάκου που τη χρονιά που μας αφήνει κατέρριψε ένα «στοιχειωμένο» πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 800μ. στην Καλαμάτα με τη συμμετοχή του στα 37α «Παπαφλέσσεια». Ο αθλητής των Χάντζου-Περήφανου πριν έρθει στην Καλαμάτα είχε καταρρίψει το όριο στα Χανιά και είχε δείξει πως το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 800μ. ήταν κοντά… Πράγματι το κατάφερε με 1.48.70, καταρρίπτοντας μετά από 16 χρόνια το 1.49.12 που είχε πετύχει ο καλαματιανός αθλητής Παπαδέας στην ίδια διοργάνωση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως μετά από μια πολύ δυνατή χρόνια ο Θάνος Καλάκος βρέθηκε μέσα στους υποψήφιους καλύτερους αθλητές για το 2017.

Για την Αναστασία Καρακατσάνη ο ΓΣ Γλυφάδας είναι το νέο αθλητικό σπίτι της. Η πρωταθλήτρια των 10.000 μ. προήλθε από τον ΜΓΣ Εθνικό.

Η Ανθή Κυριακοπούλου αποτελεί πλέον την σταθερή αξία των μεσαίων αποστάσεων του ΓΣ Γλυφάδας και φέτος, μεταξύ άλλων, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 1.500μ. στον κλειστό, στους αγώνες που είχαν διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Όσο για την Γκλόρια Πριβιλέτζιο φέτος εισήχθη στη λίστα με τις καλύτερες Ελληνίδες μαραθωνοδρόμους που αποτελείται από 195 αθλήτριες οι οποίες «κατέβηκαν» τις 4 ώρες, όπου βρίσκεται στα ψηλά και στην 9αδα των γυναικών που «κατέβηκαν» τις 3 ώρες χάρη στην επίδοσή της με 2.45.19 στο Ρότερνταμ.

Share.