Το… αριστερό παραμύθι για έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση!

0

ΑΚΟΥΜΕ τελευταία τους κυβερνώντες να ψελλίζουν τα περί εξόδου της Ελλάδας από τα μνημόνια και το τέλος της κρίσης! Κάτι δηλαδή σαν success story που πρόωρα το 2014 εφηύρε η τότε κυβέρνηση και… έσπασε τα μούτρα της, όταν τα στήλωσαν οι δανειστές!

ΟΜΩΣ, αυτές τις «παπαριές» όταν τις ακούς από αριστερή, υποτίθεται, κυβέρνηση είναι να κόβεις τις φλέβες σου για την υποκρισία και στην εμμονή της να πείσει τους πολίτες και την κοινωνία, ότι οσωνούπω στην Ελλάδα θα τρώμε με… χρυσά κουτάλια! Η πραγματικότητα είναι εντελώς αντίθετη και οι πολίτες πρέπει από την καθημερινότητα να κρίνουν την κατάσταση και όχι από τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση Αλέξη – Πάνου για να συγκρατήσει την κοινωνική έκρηξη και να περάσει πολιτικά αναίμακτα τα πιο επώδυνα μέτρα που ελήφθησαν από την αρχή της κρίσης.

ΜΕΤΡΑ που έχουν ψηφιστεί να εφαρμοστούν μελλοντικά, τα οποία σε συνδυασμό με την αποεπένδυση, τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας και την πρωτοφανή στα οικονομικά χρονικά υπερφορολόγηση, θα στραγγίξουν κυριολεκτικά εισοδήματα και καταθέσεις, που ήδη μειώνονται δραματικά.  Όσο καταφέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αποτρέπει την κοινωνική έκρηξη και να ελέγχει το θυμικό των Ελλήνων, θα έχει και την ανοχή κα τα πολιτικά δωράκια της από τους δανειστές!

Η ΦΟΥΣΚΑ της δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές είναι το… τυράκι των δανειστών (το έργο το είδαμε και τον Απρίλη του 2014) και τώρα απλά θα δώσουν μια παράταση, με το αζημίωτο, εκείνου του ομολόγου και μια πολιτική ψευδαίσθηση ότι ι κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου τα καταφέρνει! Κυβέρνηση και δανειστές σ αγαστή συνεργασία αποπειρώνται για μια ακόμη φορά να εγκλωβίσουν την ελληνική κοινωνία, ώστε να ολοκληρωθεί η βρόμικη δουλειά με την τρίτη αξιολόγηση! Τότε τα δεσμά της υποτέλειας θα είναι τόσο ισχυρά που η πορεία της χώρας αναπότρεπτα θα είναι προδιεγραμμένη από τους δανειστές για μέχρι το 2060 και βλέπουμε!…

ΚΙ ΕΝΩ συμβαίνουν όλα αυτά παίζεται ένα άχαρο επικοινωνιακό παιχνίδι από κυβέρνηση και αντιπολίτευση που δεν έχει προηγούμενο! Το μόνο που ενδιαφέρει τα κόμματα της εξουσίας είναι η νομή της στα ίδια πρότυπα και καλούπια τα οποία οδήγησαν στη χρεοκοπία και τη λεηλασία της χώρας! Το… αριστερό παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ με δεκανίκι τους ΑΝΕΛ, περί εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση, δεν έχει… δράκο!!!

Θανάσης Τσαμούλης

Share.