Το εξάμηνο της εξαίρεσης των 5 νησιών από τον ΦΠΑ με τον Τσίπρα στο Μαξίμου!

0

ΤΕΛΙΚΑ το «παραμύθι» στην πολιτική, όπως υποστήριζε ο Αλέξης Τσίπρας, από την ένδοξη αριστερή του νιότη, είναι που μετράει!  Όμως έχουν, πρέπει να έχουν, και τα παραμύθια τα όριά τους…

ΑΚΟΥΣΑ τον πρωθυπουργό από τις Βρυξέλλες να δίνει εντολή για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με την οποία θα παρατεθεί σε 5 νησιά το καθεστώς του χαμηλού ΦΠΑ!

ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΘΗΚΕ για πόσο διάστημα απάντησε: Για όσο διαρκεί η προσφυγική κρίση και όσο εγώ θα είμαι πρωθυπουργός…

ΟΠΑ, είπα, λέω! «Εδεσε» άγκυρα στην εξουσία ο Αλέξης κι ας βαυκαλίζεται  ο Κούλης,  ο Μαρινάκης και τ’ άλλα παιδιά ότι ο… αριστερός  εφιάλτης θα περάσει σε λίγους μήνες!

ΠΟΥ ΝΑ φανταστώ ότι ο πρωθυπουργός επιστράτευσε το «παραμύθι» για να αναγγείλει ένα, πράγματι, αναγκαίο μέτρο για τα νησιά που στενάζουν από τη μεταναστευτική κρίση!

ΒΛΕΠΩ όμως στο ΦΕΚ ότι η παράταση του ευνοϊκού καθεστώτος είναι για 6 μήνες, δηλαδή μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018!

ΜΕΤΑ το σοκ επιστράτευσα τη λογική, που δεν είναι εύκαμπτο μέγεθος, αλλά άκαμπτη σαν γρανίτης, όπως λέει κι ένας Συριζαίος φίλος μου νομικός, οπότε δύο τινά μπορούν να συμβούν!

ΠΡΩΤΟΝ, ότι η προσφυγική-μεταναστευτική κρίση θα διαρκέσει ένα εξάμηνο ακόμη! Χαλάλι λέω, αν είναι η Ελλάδα να απαλλαγεί από τη μάστιγα της παράνομης μετανάστευσης ας πάει και το παλιάμπελο…

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ότι ο Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός για ένα εξάμηνο ακόμη, οπότε τέρμα οι… χάρες των δανειστών! Αν θέλει ο Κούλης χάρες πρέπει να (προς)περάσει από τη Μέρκελ!

ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ξανά την… τράπουλα των εξελίξεων και τι μου προκύπτει από την «πασιέντζα» που ρίχνω!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ να βοηθήσουν τον Τσίπρα οι Γερμανοί, η (go back) κυρία Μέρκελ, θα υπερβεί συμφωνίες και «θεσμούς» και για το συνταξιδιωτικό και φορολογικό για το «παραμύθι» του Αλέξη!

ΜΠΟΡΕΙ για παράδειγμα να αναστείλει την εφαρμογή τους όσο ο Αλέξης είναι πρωθυπουργός!  Να του δώσει τη δυνατότητα να εξαγγείλει, να υποσχεθεί την αναστολή, όπως προεκλογικά είχε κάνει με το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» (το θυμάται κανένας αυτό, ούτε κι ο Λαφαζάνης που του έμοιαζε και… συντηρητικό)!

ΟΠΟΤΕ δίνει ο Αλέξης εντολή για νέα ΠΝΟ μέχρι το τέλος του χρόνου, προαναγγέλλοντας και τις παροχές του πλεονάσματος και πάει για εκλογές με πολλές αβάντες…

ΑΝ ΧΑΣΕΙ… το μπαλάκι στον Κούλη και άντε πάλι την αρχή!  Λήγουν οι χάρες Μέρκελ στον φίλο Αλέξη και… πέρνα Κυριάκο κι εσύ από τον πάγκο! Αν κερδίσει; Σιγά το δύσκολο μια… κωλοτούμπα ακόμη αποτελεί για τον «έμπειρο» Αλέξη εύκολη υπόθεση!

Μ’ ΑΥΤΑ και μ’ αυτά θα πιστέψουμε, τελικά, το «παραμύθι» ότι βγαίνουμε  από τα μνημόνια ή δεν θα πιστεύουμε ποτέ κανέναν πολιτικό! Αυτά τα νέα «παραμύθια» βολεύουν πλήρως επικοινωνιακά τις κινήσεις και τις επιλογές του Αλέξη στην πολιτική σκακιέρα!  Καλό καλοκαίρι, λοιπόν…

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

 

Share.