Το Μακεδονικό…πυροδοτεί το νέο διχαστικό κλίμα!

0

ΤΕΛΙΚΑ, στην Ελλάδα ο πολιτικός στρουθοκαμηλισμός δεν αφήνει τη χώρα και τους πολίτες να κοιτάξουν το μέλλον με ξεκάθαρο βλέμμα!

ΕΤΣΙ ΑΚΟΜΗ και τα εθνικά θέματα μπαίνουν στο ζύγι μιας άγονης και απίστευτα χοντροκομμένης πολιτικής αντιπαράθεσης με το βλέμμα όλων στις κάλπες!

ΟΞΥΝΟΝΤΑΙ οι διαφωνίες και οι αντιθέσεις, διχάζεται ο λαός και οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι πολιτικοί που με όχημα από το διχασμό πορεύονται με μοναδικά κριτήρια, την πολιτική ηγεμονία και την εξουσία με εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων!

ΜΕ ΑΥΤΟ τον τρόπο, ενώ όλοι ομνύουν στην εθνική ενότητα και τη συναίνεση στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, την ίδια στιγμή δυναμιτίζουν το κλίμα φτάνοντας την αντιπαράθεση στα άκρα, από την οποία οι μόνοι που ωφελούνται είναι τα… άκρα!!!

ΑΥΤΑ που έζησαν και ζουν οι Ελληνες με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση για το Σκοπιανό, ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο εντός κι εκτός Βουλής!

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ «απέραντο φρενοκομείο» που είχε χρησιμοποιήσει ο αείμνηστος Κ. Καραμανλής, φαντάζει τώρα επιεικής!

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ σχιζοφρένεια, ίσως αποδίδει ακριβέστερα την κατάσταση που δημιουργείται με το πολιτικό σκηνικό να παίρνει φωτιά!

Η ΕΠΙΡΡΟΗ του ξένου παράγοντα στις εξελίξεις για το Σκοπιανό είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και φωτογραφίζει τα συμφέροντα που αντιμάχονται στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων!

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ πατριωτισμού και πλειοδοσίας σε λεκτικές ακρότητες ξεπερνάει την κοινή λογική, με τους κυβερνώντες να κερδίζουν το «χρυσό μετάλλιο» πολιτικής υποκρισίας, αλλά και άλλα κόμματα κινούνται στο όριο της πολιτικής παράκρουσης!

ΤΙΠΟΤΕ βέβαια δεν είναι αθώο και αφελές απ’ ότι είδαμε στη Βουλή! Όλα είναι προϊόντα πολιτικών συμβιβασμών, σύγκρουσης συμφερόντων και αγώνας πολιτικής επιβίωσης.

ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 13 διαβάστε ένα ιδιαίτερα διαφωτιστικό πολιτικό ρεπορτάζ από την kathimerini.gr που αποκρυπτογραφεί το παρασκήνιο και το νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την υπογραφή συμφωνίας για το Σκοπιανό!

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

 

Υ.Γ.: Το ότι το 70% των Ελλήνων τοποθετείται κατά της παραχώρησης του όρου Μακεδονία και το 63% κατά της συμφωνίας που υπεγράφη, στις Πρέσπες για τη συγκυβέρνηση αποτελεί, προφανώς, λεπτομέρεια που, βέβαια, θα την βρει μπροστά της!

Share.